HIM: Αγαπησιάρικο μέταλλο

Για δυο γεμάτες δεκαετίες το φινλανδικό γκρουπ που φέρει το βαρύγδουπο όνομα His Infernal Majesty έχει πετύχει να εγκαθιδρύσει –και να κατοχυρώσει– το «υποείδος» του σκληρού ροκ που φέρει το όνομα «love metal». Πρόκειται για μια ευρεσιτεχνία των Him, που έρχονται την 1η Αυγούστου στο «Stage Volume 1».

HIM: Αγαπησιάρικο μέταλλο

Για δυο γεμάτες δεκαετίες το φινλανδικό γκρουπ που φέρει το βαρύγδουπο όνομα His Infernal Majesty έχει πετύχει να εγκαθιδρύσει –και να κατοχυρώσει– το «υποείδος» του σκληρού ροκ που φέρει το όνομα «love metal». Πρόκειται για μια ευρεσιτεχνία των Him, που έρχονται την 1η Αυγούστου στο «Stage Volume 1».

HIM: Αγαπησιάρικο μέταλλο - εικόνα 1

Μια χώρα με πλούσια μουσική σκηνή (σε όλους τους τομείς της) όπως η Φινλανδία είναι λογικό να έχει αναπτύξει ανάλογα και τις ροκ συνιστώσες της. Αυτό συμβαίνει εδώ και χρόνια και είναι αρκετά τα γκρουπ που ξεφεύγουν από την «τοπική» σκανδιναβική σκηνή και γίνονται ευρύτερα γνωστά – στην Ευρώπη κι ακόμα παραπέρα (στις ΗΠΑ, φέρ’ ειπείν). Οι HIM είναι αναμφίβολα ένα από αυτά και από τα πρώτα χρόνια των ’90s ως τις μέρες μας έχουν φτιάξει ένα ισχυρό όνομα με πολλές επιτυχίες στα σύγχρονα ροκ δρώμενα. Οι His Infernal Majesty δημιουργήθηκαν στο Ελσίνκι το 1991 από τον τραγουδιστή Ville Valo, τον κιθαρίστα Mikko Lindstrom (ή Linde) και τον μπασίστα Mikko Paananem (ή Mige), που είναι και σταθερά μέλη του γκρουπ μέχρι σήμερα. Μέχρι τα μέσα των ’90s έπαιζαν μέσα από ένα κλασικό gothic μεταλλικό image και ανάλογους συμβολισμούς δημιουργώντας κυρίως εντυπώσεις αρχικά με το EP «666 ways to love: Prologue» και μετά με το πρώτο τους LP, που είχε τίτλο «Greatest love songs vol. 666», που κυκλοφόρησε στα τέλη του 1997. Ήταν σαφές πως καλλιεργούσαν ένα σκληρό ροκ στιλ με μελωδικά αγαπησιάρικες προδιαγραφές που ανοιγόταν σε ένα ευρύτερο κοινό από το σύνηθες μεταλλικό. Οι Him είχαν δίκιο στη στιλιστική τους αυτή εμμονή, πράγμα που φαίνεται και στο πιο πρόσφατο –περσινό– τους άλμπουμ, το «Tears on tape». Ακούγοντάς το νιώθεις πως ο Valo και η παρέα του επιστρέφουν πίσω στις ρίζες τους – και το κάνουν μάλιστα με πολύ μεγάλη επιτυχία. Στο ενδιάμεσο βέβαια η χάρη τους εξαπλώθηκε έξω από τη Φινλανδία, στη Γερμανία και την υπόλοιπη Ευρώπη και, βαθμιαία, κατέκτησε την Αμερική. Όμως ας αφήσουμε την ιστορία τους και ας υποδεχθούμε το παρόν τους την 1η Αυγούστου στο «Stage Volume 1» με τη στέγη ανοιχτή. Και την καρδιά, επίσης…

Stage Volume 1, Αγ. Ελεούσης 3 & Κακουργοδικείου, Ψυρρή, 2103232132. Είσ.: € 29.
Προπώληση: Ticket House (Πανεπιστημίου 42, εντός στοάς, 2103608366), Reload Stores (Πανεπιστημίου 54, 2103801464), www.ticketpro.gr, www.tickethouse.gr

Περισσότερες πληροφορίες

HIM (Τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί)

  • Rock-pop-folk

Το φινλανδικό πολυαγαπημένο στα μέρη μας love metal σχήμα του Ville Vallo επιστρέφει στο πλαίσιο της περιοδείας με αφορμή το πρόσφατο άλμπουμ «Tears on Tape»

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το Voés Festival επιστρέφει στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Μουσική και γαστρονομία ενώνονται στη Ζήρεια για δεύτερη χρόνια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

"Νυν και αεί": Η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου γίνεται σειρά

Μια σειρά επεισοδίων στο youtube αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές του μεγάλου συνθέτη.

Generations: Ένα μουσικό φεστιβάλ που ενώνει διαφορετικές γενιές έρχεται στο ΚΠΙΣΝ

Για δύο ολόκληρες μέρες, το ΚΠΙΣΝ γεμίζει με μουσική και δραστηριότητες σε όλους τους χώρους του, με πυρήνα το Ξέφωτο

Στο Γήπεδο Ριζούπολης η παρουσίαση δίσκου του Εθισμού

Το "Millennials" σκαρφάλωσε στη δέκατη θέση των Spotify Debut Global Album Charts.

Ο David Eugene Edwards στο "Gagarin": Σκοτάδι, μυσταγωγία και υπαρξιακή περιπλάνηση

Σαν φλογερός rock πάστορας προερχόμενος από τo έρεβος της ενδοχώρας των Ηνωμένων Πολιτειών, μετέτρεψε το 205 της Λιοσίων σε άμβωνα, από τον οποίον κήρυξε τα ευαγγέλια του "Hyacinth", των Wovenhand και των 16 Horsepower, ανταμειβόμενος με θερμό χειροκρότημα.

Ο Εισβολέας γιορτάζει 25 χρόνια πορείας

Έρχεται με full band σύνθεση στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.

Η Μαρίνα Σπανού μοιράζεται καινούργιες ιστορίες της στο Κηποθέατρο Παπάγου

Η βραδιά θα είναι γεμάτη με συναισθήματα και μουσική που θα αγγίξει τις ψυχές των παρευρισκόμενων.