Μίνως Μάτσας: Πρώτη φορά «Έξω»

Ο Μίνως Μάτσας βγαίνει «Έξω» - έξω από τη φαντασία του, το composer’s desk και το στούντιο και κάνει την πρώτη του συναυλία στον Κήπο του Μεγάρου την Τετάρτη 23/7.

Μίνως Μάτσας: Πρώτη φορά «Έξω»

Ο Μίνως Μάτσας σαν συνθέτης φαίνεται πως έχει επιλέξει τον δύσκολο / εύκολο δρόμο. Είναι μουσικός που δείχνει να σχετίζεται περισσότερο με σάουντρακ (υπό την ευρεία έννοια, όχι μόνο κινηματογραφικά), φτιάχνει ως επί το πλείστον μουσικές που προορίζονται να περιγράψουν συναισθήματα, καταστάσεις, εικόνες κ.λπ. που ανήκουν «αλλού», σε κάποιο άλλο έργο τέχνης.

Μίνως Μάτσας: Πρώτη φορά «Έξω» - εικόνα 1

Το κάνει όμως τόσο καλά και με τέτοια πληρότητα που σιγά-σιγά, σε κάθε του βήμα, οι μουσικές του πιάνουν έναν όλο και μεγαλύτερο βαθμό αυτονομίας. «Ο Θεός αγαπά το χαβιάρι» και «Το νησί», μέσα από τη δημοτικότητά τους ως κινηματογραφικά / τηλεοπτικά events, έσπρωξαν περισσότερο κόσμο να προσέξει τη μουσική – ή ακόμα και να κεντράρει σ’ αυτή. Ταλαντούχος μουσικός με βαθειές γνώσεις, ο Μίνως Μάτσας ζει μέσα στη μουσική από μικρό παιδί. Έχει μεγαλώσει μ’ αυτή, έχει επηρεαστεί από αυτή και έχει νοιώσει τη δημιουργική της πρόκληση / πρόσκληση ώστε να στραφεί σ’ αυτήν αποκλειστικά. Το θέατρο, το σινεμά, ο χορός, το ντοκιμαντέρ είναι τα οχήματα πάνω στα οποία ο Μάτσας απλώνει τον μουσικό του κόσμο... Και μέσα από αυτόν τον κόσμο προκύπτουν μελωδίες, τραγούδια, αναπλάθονται εικόνες για να φτιάξουν έναν καινούριο κόσμο που κάθε φορά παίρνει τις δικές του διαστάσεις. Έτσι και τώρα, που ο Μίνως Μάτσας βγαίνει «Έξω» - έξω από τη φαντασία του, το composer’s desk και το στούντιο και κάνει την πρώτη του συναυλία στον Κήπο του Μεγάρου την Τετάρτη 23/7. Η παρέα του, αυτοί που θα πουν τα τραγούδια του και θα δώσουν κάποια από τις μορφές και τα σχήματα στη μουσική του, είναι η Φωτεινή Βελεσιώτου, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, η Ανδριάνα Μπάμπαλη και ο Γιάννης Χαρούλης. Και οκτώ μουσικοί μαζί με τον ίδιο στο πιάνο.

Περισσότερες πληροφορίες

Μίνως Μάτσας «Έξω»

  • Ελληνική

Ο συνθέτης για πρώτη φορά επί σκηνής παρουσιάζει τα τραγούδια του καθώς και μουσικά θέματα από τη μικρή, τη μεγάλη οθόνη, το θέατρο και τη δισκογραφία. Μαζί του οι Φ. Βελεσιώτου, Ελ. Ζουγανέλη, Αν. Μπάμπαλη, Γ. Χαρούλης και οκτώ καταξιωμένοι μουσικοί, με τον ίδιο τον συνθέτη στο πιάνο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το Voés Festival επιστρέφει στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Μουσική και γαστρονομία ενώνονται στη Ζήρεια για δεύτερη χρόνια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

"Νυν και αεί": Η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου γίνεται σειρά

Μια σειρά επεισοδίων στο youtube αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές του μεγάλου συνθέτη.

Generations: Ένα μουσικό φεστιβάλ που ενώνει διαφορετικές γενιές έρχεται στο ΚΠΙΣΝ

Για δύο ολόκληρες μέρες, το ΚΠΙΣΝ γεμίζει με μουσική και δραστηριότητες σε όλους τους χώρους του, με πυρήνα το Ξέφωτο

Στο Γήπεδο Ριζούπολης η παρουσίαση δίσκου του Εθισμού

Το "Millennials" σκαρφάλωσε στη δέκατη θέση των Spotify Debut Global Album Charts.

Ο David Eugene Edwards στο "Gagarin": Σκοτάδι, μυσταγωγία και υπαρξιακή περιπλάνηση

Σαν φλογερός rock πάστορας προερχόμενος από τo έρεβος της ενδοχώρας των Ηνωμένων Πολιτειών, μετέτρεψε το 205 της Λιοσίων σε άμβωνα, από τον οποίον κήρυξε τα ευαγγέλια του "Hyacinth", των Wovenhand και των 16 Horsepower, ανταμειβόμενος με θερμό χειροκρότημα.

Ο Εισβολέας γιορτάζει 25 χρόνια πορείας

Έρχεται με full band σύνθεση στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.

Η Μαρίνα Σπανού μοιράζεται καινούργιες ιστορίες της στο Κηποθέατρο Παπάγου

Η βραδιά θα είναι γεμάτη με συναισθήματα και μουσική που θα αγγίξει τις ψυχές των παρευρισκόμενων.