Ejekt 2014: Rock and electronica today!

Με δέκα χρόνια πίσω του, αυτό το φεστιβάλ είναι πια θεσμός που δίνει όψεις των πιο σύγχρονων προτάσεων. Στις 25/6 η Πλατεία Νερού γίνεται πομπός των πιο σημαντικών electric και electronic events της πόλης.

Ejekt 2014: Rock and electronica today!

Με δέκα χρόνια πίσω του, αυτό το φεστιβάλ είναι πια θεσμός που δίνει όψεις των πιο σύγχρονων προτάσεων. Στις 25/6 η Πλατεία Νερού γίνεται πομπός των πιο σημαντικών electric και electronic events της πόλης.

Ejekt 2014: Rock and electronica today! - εικόνα 1
Kasabian

Το «48:13», το καινούργιο άλμπουμ των Kasabian κυκλοφόρησε πριν από μερικές ημέρες και παίζεται ήδη, ολοκληρώνοντας έτσι την πρώτη δεκαετία της δισκογραφικής παρουσίας τους στην πρώτη γραμμή των προτιμήσεων του κόσμου. Αν και οι αναφορές του γκρουπ –και ως προς το όνομα και ως προς τη δημιουργική πρακτική– τρέχουν πίσω σε κοινοβιακές καταστάσεις, εντούτοις οι Kasabian μας έχουν συνηθίσει σε υπέροχες straight pop και electronica κατευθύνσεις στο μουσικό τους πλαίσιο, πηγαίνοντας παραπέρα έναν ήχο που έρχεται από το Μάν­τσεστερ και συναντά τις καλύτερες grunge στιγμές που έχει καταγράψει η ιστορία. Με το νέο τους δίσκο να υπερθεματίζει σε αυτήν την κατεύθυνση και να αναδιαμορφώνει προς το καλύτερο την υφή της δικής τους ηλεκτρονικής ηχητικής συνιστώσας, οι Kasabian επανέρχονται στο φιλόξενο περιβάλλον του Ejekt για να μας δείξουν ότι το νέο rock, ως ουσία και ως χαρακτήρας, έχει πάρει πολλά από τη μορφή τους.

Ejekt 2014: Rock and electronica today! - εικόνα 2
Editors

Μιλώντας για τους Editors, πάλι, ξέρουμε πως έχουμε να κάνουμε με ένα από τα πιο σημαντικά σχήματα της post punk αναβίωσης που, ως τάση, φαίνεται να χαρακτηρίζει αρκετές από τις επιμέρους μουσικές πτυχές των αρχών του νέου αιώνα. Αυτό που είναι σημαντικό όμως στο γκρουπ του Tom Smith, του Russell Leetch και των φίλων τους είναι ότι γνωρίζουν πώς να διαμορφώνουν όμορφες συνθέσεις, όπως αυτές του περσινού τους δίσκου «The Weight of Your Love», που ναι μεν έχουν τη βάση τους σε μια στερεά γνώση της punk (προ)ιστορίας –σε βαθμό μάλιστα που σε μερικά tracks τους δίνουν σαφείς αναφορές κι επιρροές–, αλλά ως σύνολο μας οδηγούν σε συναρπαστικές αισθητικές εμπειρίες. Ειλικρινά, κοιτάζοντας το δισκογραφικό τους output εδώ και περίπου μία δεκαετία, καταλαβαίνεις πως η πορεία των Editors προς την κορυφή είναι σχεδόν μονόδρομος. Και αυτό ανεξάρτητα από μεγάλες πωλήσεις, επιτυχημένες live εμφανίσεις, κορυφαίες κριτικές και τα σχετικά.

Ejekt 2014: Rock and electronica today! - εικόνα 3
White Lies

Οι White Lies, οι Harry McVeigh (τραγούδι, κιθάρα), Charles Cave (μπάσο), Jack Lawrence-Brown (ντραμς), έρχονται από παρόμοιο δρόμο με αυτόν των Editors, χωρίς όμως να συναντιούνται. Ξεπήδησαν (ή μάλλον μετουσιώθηκαν) από το σχήμα που λεγόταν Fear of Flying και, έχοντας την ευχέρεια να γράφουν όμορφα τραγούδια, δημιούργησαν το απαραίτητο hype κατά τη νέα τους εκκίνηση. Αυτό έγινε στα τέλη του 2007 και ήταν μάλλον υπεραρκετό, καθώς οι White Lies εξελίχτηκαν με ταχείς ρυθμούς. Σχεδόν αυτόματα άνοιξε ο δρόμος για εμφανίσεις σε μεγάλα­ φεστιβάλ και διακρίσεις από τα media. Και τα τρία μέχρι τώρα άλμπουμ τους («To Lose My Life», «Ritual» και «Big TV») έχουν πάει πολύ ψηλά και τους έχουν κάνει ένα από τα πιο δημοφιλή σύγχρονα γκρουπ. Στα πέντε χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από την πρώτη τους εμφάνισή στο Ejekt, οι White Lies έχουν παίξει με Coldplay, Muse, Kings of Leon και γενικά χαίρουν μεγάλης εκτιμήσεως.
Όσο για τους Darkside, έρχονται στη χώρα μας για πρώτη φορά, όπως φυσικά και ο εμπνευστής τους Nicolas Jaar. Ο Αμερικανοχιλιανός ηλεκτροπειραματιστής ο οποίος εντυπωσιάζει τα τελευταία χρόνια τη σύγχρονη dance σκηνή με τη μουσική του ευρυγνωσία και την πολυμορφικότητα των εφαρμογών του συνεργάζεται εδώ με τον κιθαρίστα Dave Harrington, φτιάχνοντας μια μοναδική μπλουζίστικη ατμόσφαιρα, αρκούντως λαβυρινθώδη και μυστηριακή. Έχοντας μια πολύ καλή γνώση των world ήχων και ρυθμών, οι Jaar και Harrington συνθέτουν μουσική που φεύγει από τα τετριμμένα – και είναι αυτή που ακούμε στο άλμπουμ τους «Psychic» του 2013.

Ejekt 2014: Rock and electronica today! - εικόνα 4
Paul Kalkbrenner

Έναν πραγματικό σούπερ σταρ της Berlin djungle υποδέχεται, τέλος, η σκηνή του Ejekt επίσης για πρώτη φορά. Ο αυτοδημιούργητος παραγωγός και τεχνικός/μουσικός Paul Kalkbrenner στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά στις δικές του μουσικές και ηχορυθμίες, γεγονός που του δίνει ένα ισχυρό πλεονέκτημα και τον κάνει να ξεχωρίζει εδώ και σχεδόν μία δεκαπενταετία στο είδος. Πρόσφατη δημιουργία του η ταινία «Berlin Calling», σε σκηνοθεσία Hannes Stohr, στην οποία υπογράφει τη μουσική και το σενάριο αλλά και πρωταγωνιστεί.

INFO
Η Πλατεία Νερού βρίσκεται στον Ολυμπιακό Πόλο Φαλήρου, ανάμεσα στα γήπεδα Τάε Κβον Ντο και Μπιτς Βόλεϊ. Πρόκειται για ένα μεγάλο και ανοιχτό χώρο πάνω στη θάλασσα, με θέα στη Μαρίνα Φαλήρου και στο Θωρηκτό Αβέρωφ. Η πρόσβαση είναι εύκολη με τραμ και λεωφορείο (στάση Αγία Σκέπη), ενώ υπάρχει και πάρκινγκ χωρητικότητας 2.500 θέσεων. Τα εισιτήρια των 28 και των 33 ευρώ έχουν εξαντληθεί. Υπάρχουν μόνο των 37 ευρώ, τα οποία προπωλούνται από τα www.ticketarena.gr, www.viva.gr, www.tickethour.com και στα καταστήματα Γερμανός, Reload, Παπασωτηρίου, Seven Spots και Public. Την ίδια ημέρα στο χώρο του φεστιβάλ θα πωλούνται αντί 40 ευρώ. Τα live θα αρχίσουν από τις 5 μ.μ.

Περισσότερες πληροφορίες

Ejekt Festival 2014

  • Φεστιβάλ

Με τους Βρετανούς alternative rockers Kasabian, Editors και White Lies, τους Darkside του Αμερικανοχιλιανού Nicolas Jaar και τον Γερμανό αστέρα της dance σκηνής Paul Kalkbrenner. Ανοίγουν οι δικοί μας Inconsistencies

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

H Downtempo Paintings ετοιμάζει μία κινηματογραφική, ethno-tribal fusion ηλεκτρονική συνάντηση

Τα Sunset Sessions επιστρέφουν σε νέο χώρο και υποδέχονται το Kaya Project & Hibernation, το δίδυμο Bitzpan και τον Dj Co.P.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

"Αντικριστά" με τον Γιώργο Θεοφάνους και τέσσερις κορυφαίους συνθέτες στο Παλλάς

Ο Γιώργος Θεοφάνους συναντιέται με τους Στέφανο Κορκολή, Κώστα Χατζή, Γιώργο Κατσαρό και Θανάση Πολυκανδριώτη θυμίζοντάς μας μεγάλες τους επιτυχίες που μας έχουν συγκινήσει.

Οι Megadeth βγήκαν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες

Ο Dave Mustaine και η μπάντα του, επιφύλαξαν μια μεγάλη έκπληξη στους οπαδούς τους στην Αργεντινή, παίζοντας ένα ακουστικό σετ έξω από το "Hotel Madero" στο Μπουένος Άιρες.

Είναι οι Nothing But Thieves η "ελπίδα της κιθαριστικής rock";

Λίγο πριν το διπλό sold out συναυλιακό ραντεβού μας με ένα από τα πιο καυτά ονόματα που γέννησε η βρετανική ροκ σκηνή την τελευταία δεκαετία ακούμε ξανά τον τελευταίο δίσκο τους, "Dead Club City".

Το Spring Music Festival έρχεται στον Μικρό Κεραμεικό

Ένα νέο μουσικό φεστιβάλ από την ομάδα του Μικρού Κεραμεικού έρχεται όλο τον Μάιο και τις πρώτες μέρες του Ιουνίου (10/5 - 8/6).

Οι SORITES συστήνονται με το πρώτο τους single "Είναι Μοιραίο"

Η μουσική τους αποτελείται από ένα μείγμα ηλεκτρονικής-ποπ, με επιρροές από την ελληνική παραδοσιακή μουσική.

Οι Altın Gün έρχονται στο Lalibela Music Festival

Tο ολλανδοτουρκικό psych folk συγκρότημα θα πλαισιώσει τους Kasabian.