8 μεγάλες συναυλίες για το καλοκαίρι

Ονόματα με πολύ βαριά ιστορία αλλά και pop icons μεγάλου βεληνεκούς φαίνεται ότι θα μας κάνουν να αναθεωρήσουμε τις ημερομηνίες των διακοπών μας. Ξεχωρίζουμε 8 μεγάλα events και –με βάση το καλλιτεχνικό τους βάρος και μόνο– η επιλογή μας είναι σχεδόν προφανής.

8 μεγάλες συναυλίες για το καλοκαίρι

Ονόματα με πολύ βαριά ιστορία αλλά και pop icons μεγάλου βεληνεκούς φαίνεται ότι θα μας κάνουν να αναθεωρήσουμε τις ημερομηνίες των διακοπών μας. Ξεχωρίζουμε 8 μεγάλα events και –με βάση το καλλιτεχνικό τους βάρος και μόνο– η επιλογή μας είναι σχεδόν προφανής.

8 μεγάλες συναυλίες για το καλοκαίρι - εικόνα 1

Φυσικά εδώ και χρόνια­ στα συναυλιακά μας πράγματα έχουμε μια κατάσταση που λίγο πολύ έχει παγιο­ποιηθεί. Πάνω κάτω τα ίδια ονόματα δείχνουν να επαναλαμβάνονται κατά τακτά (ή αραιότερα) χρονικά διαστήματα. Αυτό σημαίνει όχι μόνο ότι η επανάληψη είναι μητέρα της μάθησης, αλλά και ότι αναπτύσσονται ισχυρές σχέσεις αγάπης ανάμεσα σε κάποια γκρουπ και στο εγχώριο κοινό. Από την άλλη η γεωγραφική θέση της Ελλάδας είναι, θα λέγαμε, off the beaten track για τις τουρνέ καλλιτεχνών και συγκροτημάτων σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης. Παρά τις δύσκολες συνθήκες όμως, δεν πρέπει να είμαστε παραπονεμένοι. Μπορεί να μη μας κάθεται ο Bruce Springsteen, αλλά αυτά που ακολουθούν μας καλύπτουν πλήρως...

8 μεγάλες συναυλίες για το καλοκαίρι - εικόνα 2

LADY GAGA
Από πολλές απόψεις είναι η μεγάλη στιγμή και η ποπ συναυλιακή κορύφωση του καλοκαιριού. Και, το κυριότερο, η Lady Gaga έρχεται εδώ πάνω στην ακμή της. Γιατί, όπως κάθε pop icon, θα έχει και αυτή μια δεδομένη διαδρομή. Προς το παρόν την απολαμβάνουμε σε ένα modern disco καταιγισμό και δείχνουμε το ανάλογο ενδιαφέρον για το ArtRave και ArtPop πάρτι που στήνει. Σαφώς και θα είναι κάτι εντελώς ιδιαίτερο και μοναδικό.
(ΟΑΚΑ, 19/9)

8 μεγάλες συναυλίες για το καλοκαίρι - εικόνα 3

PLACEBO
Μπορεί να διατηρούν glam φυσιογνωμία και attitude, όμως η μουσική τους ταιριάζει περισσότερο στα πολλαπλά επίπεδα που υπονοεί η ιστορική βάση του rock. Ο Molko και ο Olsdal κινούνται από το post punk στην Brit pop και από το ηλεκτρονικό rock στο industrial με μεγάλη ευκολία, με αποτέλεσμα τα άλμπουμ τους να δίνουν μια πλήρη αισθητική απόλαυση. Αυτό συμβαίνει και με το «Loud Like Love» και, φυσικά, με τη live απόδοσή του.
(Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, 8/8)

8 μεγάλες συναυλίες για το καλοκαίρι - εικόνα 4

ERIC BURDON
Ξεχωρίζει με την παρουσία του στο φετινό Rockwave. Φυσιογνωμία μυθική και ταυτόχρονα γήινη, ο Eric Burdon μεταφέρει με διαχρονικό και άφθαρτο τρόπο το αυθεντικό αίσθημα των rock roots. Με ιδιαίτερο πάθος, κρατά ζωντανή τη φλόγα της μουσικής, τόσο της δικής του όσο και των blues και soul ινδαλμάτων του που δεν ζουν πια. Οτιδήποτε κι αν κάνει είναι ειλικρινές – όπως ο πιο πρόσφατος δίσκος του «Till your river runs dry».
(Terra Vibe, 11/7)

8 μεγάλες συναυλίες για το καλοκαίρι - εικόνα 5

SIMPLE MINDS
Στον απόηχο της περσινής «Greatest Hits + Live» τουρνέ τους, οι βετεράνοι του rock των ’80s συνεχίζουν απτόητοι την πορεία τους, που ναι μεν μπορεί να μην είναι πια ανοδική, χαρακτηρίζεται όμως από μια σταθερότητα και ποιότητα που δεν είναι εύκολο να βρεις στις μέρες μας. Οι Simple Minds έχουν αποδείξει πως είναι πάντα διατεθειμένοι να μας φτιάξουν ένα όμορφο και γεμάτο περιεχόμενο mood.
(Τεχνόπολη, 20/6)

8 μεγάλες συναυλίες για το καλοκαίρι - εικόνα 6

BOB DYLAN
Όπως κι αν έχει, ο άνθρωπος είναι η επιτομή της μουσικής που γενικά ονομάζουμε rock και αυτό αυτοεπιβεβαιώνεται (σχεδόν) με κάθε νέα κυκλοφορία του. Σε ό,τι αφορά τα live του, πάντως, έχει έρθει αρκετές φορές εδώ – χωρίς όμως να φτάνει εκείνη την ιστορική πρώτη του συναυλία στον Παναθηναϊκό, το καλοκαίρι του ’89, με guest τον Van Morrison.
(Terra Vibe, 23/6)

8 μεγάλες συναυλίες για το καλοκαίρι - εικόνα 7

JAMES
Ξανάρχονται στην Αθήνα έχοντας στο πρόγραμμά τους και τα τραγούδια του νέου τους δίσκου «La petite mort», που θα κυκλοφορήσει εντός του Ιουνίου. Ο Tim Booth και οι James δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις στο ελληνικό κοινό και το γεγονός ότι διαγράφουν με την ίδια επιτυχία μια δεύτερη πορεία είναι αρκετό.
(Θέατρο Βράχων, 15/7)

8 μεγάλες συναυλίες για το καλοκαίρι - εικόνα 8

VIOLENT FEMMES
Πριν από 30 plus χρόνια οι Violent Femmes έπιαναν το νεανικό πνεύμα της περιόδου, που ήταν αρκούντως ανήσυχο. Τότε ήταν που έγραψαν και τα πιο επιτυχημένα τραγούδια τους πάνω σε ένα ιδιαίτερο folk-punk feeling. Το μελωδικό τους χάρισμα είναι μια ποιότητα που διατηρήθηκε και, τώρα που είναι ξανά μαζί ως γκρουπ, ο Gordon Gano και ο Brian Ritchie έρχονται να δώσουν όλη την ιστορία τους ξανά, διαμορφωμένη στο σήμερα, με το ίδιο παλιό πάθος. Δεν είναι και λίγο...
(Stage volume 1, 16/6)

8 μεγάλες συναυλίες για το καλοκαίρι - εικόνα 9

BOY GEORGE
Πέρυσι το καλοκαίρι έβγαλε το δίσκο «This is what I do», τον πρώτο εδώ και 18 χρόνια! Παρατηρεί κάποιος μια ρομαντική φρεσκάδα να διατηρείται στη μουσική του αν και τα ’80s έχουν παρέλθει προ πολλού. Το ίδιο πιθανώς και οι dark περίοδοι για τον Boy George, ο οποίος είναι, αν όχι το πιο μεγάλο όνομα, σίγουρα το πιο ενδιαφέρον στο 2ο φεστιβάλ En Lefko. Ο Boy George του 2014 όμως συνδυάζει την αισθητική ιδιομορφία της εποχής των Culture Club με την ωριμότητα του σήμερα.
(Τεχνόπολη, 21/6)

Περισσότερες πληροφορίες

Violent Femmes

  • Rock-pop-folk

Με τους Gordon Gano (φωνή, κιθάρα), Brian Richie (μπάσο) και τον νέο ντράμερ Brian Viglione, οι θρύλοι του folk punk επιστρέφουν με τα αγαπημένα τραγούδια της τριαντάχρονης πορείας τους

Placebo

  • Rock-pop-folk

Θεμελιωτές του alternative rock ήχου των 90's, και πολύ αγαπημένοι στη χώρα μας, οι Placebo μας επισκέπτονται στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας που ακολουθεί το τελευταίο τους album «Loud Like Love». Τη συναυλία ανοίγουν οι δικοί μας Sigmatropic

James

  • Rock-pop-folk

Το συγκρότημα του Tim Booth επανέρχεται με τα τραγούδια του νέου του άλμπουμ «La petite mort» αλλά και με όλες τις αξέχαστες επιτυχίες του

Lady Gaga

  • Rock-pop-folk

Στο πλαίσιο της φαντασμαγορικής περιοδείας Lady Gaga’s ArtRave: The ArtPop Ball, η εκκεντρική λαίδη της ποπ εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με τα τραγούδια του τελευταίου της άλμπουμ «Artpop» και, ασφαλώς, όλα τα μεγάλα της hits

Bob Dylan & His Band

  • Rock-pop-folk

Ο σπουδαιότερος εν ζωή τροβαδούρος του 20ού και του 21ου αιώνα επιστρέφει με την μπάντα του

En Lefko Festival 2014 - 2η ημέρα

  • Φεστιβάλ

Στο Main Stage οι Boy George, Gramatik και Xaxakes. Στο 5 25 Stage οι Jessica 6, Angelika Dusk, Μαριέττα Φαφούτη, Amani. Στο After Hours Dance Stage οι Aeroplane, Alex Gopher, NTEΪBINT

En Lefko Festival 2014 - 1η ημέρα

  • Φεστιβάλ

Στο Main Stage οι Simple Minds, Hooverphonic, Karuan & Band. Στο 5 25 Stage οι Baby Guru, Wedding Singers, Egg Hell. Στο After Hours Dance Stage οι Μike Simonetti, Bottin, Blue Lagoon

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Βόλτα στο "Άλσος" με τη Νικόλ Σαραβάκου: Ενθουσιασμός, μα και περίσκεψη

Ξετυλίγοντας διάφορα χαρίσματα, η Αθηναία τραγουδοποιός έδειξε ότι ανήκει στις υποσχόμενες νέες δυνάμεις του εγχώριου πενταγράμμου. Ταυτόχρονα, όμως, έκανε και αμφιλεγόμενες επιλογές, οι οποίες θόλωσαν το στίγμα που επιθυμεί να εκπέμψει –εντύπωση που μάλλον ενίσχυσε, παρά απάλυνε, ο ερχομός του Στέλιου Ρόκκου ως guest star της βραδιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΑΡΗς ΣΥΜΒΟΥΛΙΔΗς
23/04/2024

Ακρόαση για την ένταξη νέων μελών στην Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ

Μέρος στην ακρόαση, για την καλλιτεχνική περίοδο 2024-2025, μπορούν να λάβουν παιδιά που έχουν γεννηθεί μεταξύ των ετών 2012 και 2017.

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Thievery Corporation και τους Black Pumas

Μαζί τους, το πολυμελές super group από τη Νέα Υόρκη, οι The Budos Band.

Borderline 2024, με Κολομβιανές "βασίλισσες" του reggaeton και χιπ χοπ από την Αφρική

Το ανήσυχο φεστιβάλ επιστρέφει για 13η χρονιά, σε μια τριήμερη εκδοχή (26, 27 & 28/4) που –ως συνήθως– αδιαφορεί για ταμπέλες και είδη, προσπαθώντας να ψηλαφήσει το μέλλον της σύγχρονης ηχητικής έκφρασης.

Massive Attack: Το "Mezzanine" δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ

Το magnum opus της κολεκτίβας από το Μπρίστολ γίνεται σήμερα 26 χρονών.

Ο Μιχάλης Καλκάνης μάς ξεναγεί στον δυνατό ηχόκοσμό του στο "Half Note Jazz Club"

Ένα μουσικό ταξίδι με μελωδίες που άλλοτε "ακουμπάνε" περισσότερο στη Δύση και θυμίζουν κινηματογραφικά soundtracks, και άλλοτε "μυρίζουν" Ελλάδα και Βαλκάνια.

Αυτό είναι το πλήρες line-up της πρώτης μέρα του AthensRocks 2024

Οι Spiritualized, οι The Armed και οι Πεθαίνουν στο Τέλος θα πλαισιώσουν τους Queens of the Stone Age.