αθηνόραμα digital

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016

PlayStation4: στον ορίζοντα, τα καλύτερα!

Σε τί έχουν να προσβλέπουν οι κάτοχοι των συστημάτων οικιακής διασκέδασης της Sony το 2017 και... ακόμη παραπέρα;

Στις περισσότερες των περιπτώσεων οι τελευταίες ημέρες του Δεκεμβρίου φιλοξενούν το... υποχρεωτικό πια δημοσιογραφικό κλισέ της "ανασκόπησης της χρονιάς" - το οποίο έχει μεν μία άλφα αξία ως "απολογισμός", αλλά δεν έχει τόσο ενδιαφέρον όσο κάτι άλλο: η "καταμέτρηση" των όσων η καινούργια χρονιά που έρχεται, ακόμη και οι επόμενες, επιφυλάσσει στο κοινό. Και, όσον αφορά στην αγορά της οικιακής ψυχαγωγίας συγκεκριμένα, ελάχιστα προϊόντα βρίσκονται στην προνομιακή θέση να καταμετρούν ένα άκρως επιτυχημένο δωδεκάμηνο που πέρασε και ταυτόχρονα να προσβλέπουν σε ένα ακόμη καλύτερο που έρχεται, όσο το PlayStation4 της Sony.

Η φετινή πορεία του το PS4 είχε να επιδείξει μερικά σημεία-σταθμούς που αφορούν όχι μόνο το ίδιο, αλλά την ηλεκτρονική διασκέδαση ως αγορά συνολικά. Η πρόταση της Sony παραμένει βεβαίως το δημοφιλέστερο και πλέον επιτυχημένο εμπορικά σύστημα ηλεκτρονικής διασκέδασης της αγοράς, με την πελατειακή του βάση να έχει πλέον ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια συστήματα παγκοσμίως. Μέσα στο 2016 όμως προσέφερε και στο ευρύτερο κοινό για πρώτη φορά την εμπειρία της εικονικής πραγματικότητας χωρίς απαγορευτικά υψηλό κόστος με το PlayStation VR. Eγκαινίασε επίσης την εποχή των εξελικτικών συστημάτων ψυχαγωγίας, που αποκτούν συμβατούς διαδόχους κάθε 3 και όχι κάθε 6 ή 7 χρόνια, με το PS4 Pro - ανανεώνοντας παράλληλα, και καθιστώντας περισσότερο προσιτό, το αρχικό PS4. Δεν παρέλειψε, δε, να προσφέρει στους κατόχους του μερικά από τα καλύτερα αποκλειστικά games της χρονιάς, από το Uncharted 4 και το The Last Guardian, μέχρι το Rez Infinite και το Ratchet&Clank.

Το 2016 ήταν, με άλλα λόγια, μια καλή χρονιά για το PlayStation4 αλλά - όπως επισημαίνει ένα άλλο... διαφημιστικό κλισέ - ο εχθρός του καλού είναι, φυσικά, το καλύτερο. Και το 2017 προδιαγράφεται ήδη ως ακριβώς αυτό για το PS4, σε όλους τους τομείς: από την κυκλοφορία πολυάριθμων τίτλων βεληνεκούς ΑΑΑ μέχρι την τεχνολογική εξέλιξη των όσων μπορεί να προσφέρει σε games, σειρές και ταινίες, το σύστημα της Sony "κοιτά μπροστά" με αυτοπεποίθηση όχι μόνο για το επόμενο δωδεκάμηνο, αλλά για ακόμη παραπέρα. Συγκεντρώσαμε λοιπόν όλα εκείνα στα οποία μπορεί να προσβλέπει το κοινό του PlayStation4 για το άμεσο και το μεσοπρόθεσμο μέλλον στο ειδικό μας αφιέρωμα. Click, click, click!


ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΑΡΘΡΑ