αθηνόραμα digital

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

PS4 Pro: υποστήριξη από περισσότερα games

Οι Ιάπωνες δημιουργοί αναβαθμίζουν τους τίτλους τους, νέοι προστίθενται στον κατάλογο

Το καινούργιο και αναβαθμισμένο PlayStation4 -  το μοντέλο που η Sony χαρακτηρίζει ως Pro διακρίνοντάς το από το αρχικό - προσφέρει πολλή περισσότερη ισχύ και παράλληλα ευελιξία στους δημιουργούς games (και για τα δύο) όσον αφορά στο πώς ακριβώς θα την χρησιμοποιήσουν. Η υποστήριξη, δε, που η Sony δείχνει να έχει εξασφαλίσει για το Pro από όλες σχεδόν τις εταιρείες παραγωγής τίτλων συνεχίζει να εντυπωσιάζει - ειδικά αν σκεφτεί κανείς για πόσο λίγο καιρό αυτό είναι διαθέσιμο στην αγορά. Στην αρχική λίστα με τους τίτλους που στο PS4 Pro προσφέρουν υψηλότερου επιπέδου τεχνικό τομέα προστέθηκαν πριν από λίγες ημέρες επιβεβαιωμένα πλέον και πολλοί ακόμη ιαπωνικής προέλευσης, μερικοί από αυτούς σημαντικότατοι.

Έχουμε και λέμε, λοιπόν: το Gravity Rush 2 (διάδοχος ενός από τα αληθινά υπέροχα games του PS Vita) τον Ιανουάριο θα υποστηρίζει υψηλότερες αναλύσεις και ειδικά εφέ εξομάλυνσης των όποιων ατελειών στα γραφικά. Το ίδιο θα κάνει και το The Last Guardian, που μετά από 8 χρόνια ανάπτυξης απέχει πια μερικές εβδομάδες από την κυκλοφορία, το ίδιο και το Resident Evil 7, το ίδιο και το Yakuza 6. Επιβεβαιωμένη επίσης είναι πια η άφιξη κάποια στιγμή μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2017 ειδικής αναβάθμισης και για το Pro Evolution Soccer 2017 από την Konami, και για το Final Fantasy XV της Square/Enix, και για το Valkyria: Azure Revolution της Sega, αλλά και για τα νέα Samurai Warriors και Romance of the Three Kingdoms της Koei/Tecmo.

Ο σχετικός κατάλογος που δημοσιοποίησε η Sony Interactive Entertainment Ιαπωνίας εμπεριέχει εννιά ακόμη τέτοιους τίτλους βελτιστοποιημένους για τις δυνατότητες του PS4 Pro. Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι οι δημιουργικές ομάδες της Δύσης έχουν παραμείνει άπραγες βέβαια: στην αρχική λίστα προστέθηκαν αυτές τις ημέρες τόσο το Let It Die της Grasshopper Manufacture όσο και το The Dwarves της King Art Games, ενώ έγινε διαθέσιμη η ενημέρωση αναβάθμισης για το περίφημο The Witness του Jonathan Blow.

Υπολογίζεται πως, συνεχίζοντας με αυτόν τον ρυθμό, το PS4 Pro θα ξεπεράσει μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους της Sony (31/3/2017) τα 100 games που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εκμεταλλεύονται τις πρόσθετες δυνατότητές του σε σχέση με τις αντίστοιχες του αρχικού PS4. Καθόλου, μα καθόλου άσχημα για ένα σύστημα ουσιαστικά καινούργιο, με άλλα λόγια!


ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΑΡΘΡΑ