Γιατί τα ελληνικά μέλια θεωρούνται τα καλύτερα στον κόσμο; Πως χρησιμοποιούμε το μέλι στη μαγειρική; Πως φτιάχνουμε παραδοσιακό παστέλι και μελεκούνια; Τρεις σπέσιαλ γλυκές εκδηλώσεις στο «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις»
Το μέλι έχει την τιμητική του στο «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις», κατ αρχάς με εξαιρετικούς μελισσοκόμους που παρουσιάζουν εξαιρετικά, μοναδικά μέλια και στη συνέχεια με πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις. Το παραδέχονται σ όλο τον κόσμο ότι η χώρα μας είναι προικισμένη. Η ιδιομορφία της ελληνικής φύσης, και ο φυτικός της πλούτος με περισσότερα από 6.000 είδη και η νομαδικότητα της ελληνικής μελισσοκομίας προσφέρουν σπάνια μέλια, με μοναδικά έντονα αρώματα που οφείλουν τη δύναμή τους στα άγρια ελληνικά λουλούδια.
Θα το επιβεβαιώσουμε δοκιμάζοντας μερικά από τα πιο ιδιότυπα μέλια που παράγει η Ελλάδα, όπως αυτά της φλαμουριάς, λεμονιάς, αγριοβαλανιδιάς, γλυκάνισου κ.α., και η δημοσιογράφος Νανά Δαρειώτη(αρχισυντάκτρια του περιοδικού «Αλάτι και Πιπέρι») θα μας εξηγήσει «Γιατί τα ελληνικά μέλια θεωρούνται τα καλύτερα στον κόσμο» (Κυριακή 10/05, ώρα 14:30).
Επίσης την Κυριακή στις 16:00ο γνωστός σεφ Νίκος Φωτιάδης θα μας δείξει πως να χρησιμοποιούμε «Το μέλι στη μαγειρική» σε μια εκδήλωση της εταιρίας «Melira»(προσκλήσεις στο περίπτερό της) όπου θα μαγειρευτούν βουβαλινό τυρί πανέ με σουσάμι και μέλι γλυκάνισου, πολύχρωμη σαλάτα με ντρέσινγκ γκρέϊπ φρούτ -μέλι λεμονιάς-γύρη καστανιάς, και στήθος καπνιστής πέρδικας γκλασαρισμένο με μέλι καστανιάς. Με τίτλο «Παστέλια, Μελεκούνια και σία» τώρα στον κύκλο Μαέστρος της Παράδοσης ο σεφ ζαχαροπλαστικής Γιώργος Γαλής («Μαθήματα Μαγειρικής» cookery club), θα μας μάθει να φτιάχνουμε αγαπημένα παραδοσιακά μελίπαστα γλυκά εξαιρετικά σνακ αλλά και χαρούμενα κεράσματα σε γάμους και βαφτίσια.
Παρασκευή 08/05, ώρα 19:30
Παστέλια, Μελεκούνια και σία
Οι ρίζες του παστελιού ξεκινούν από την Ιλιάδα του Ομήρου. Είναι γλύκισμα τονωτικό και πλούσιο σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, αλλά είναι και ιδανικό σνακ για τη δουλειά και για το σχολείο. Μαζί φτιάχνουμε παστέλι με σουσάμι και φιστίκι. Φτιάχνουμε όμως και το παστέλι της Ρόδου, το μυρωδάτο μελεκούνι με σουσάμι και κομμάτια πορτοκαλιού. Ένα μάθημα για όσους αγαπούν την υγιεινή ξεχωριστή απόλαυση!
Παρουσιαστής: Γιώργος Γαλής/ σεφ ζαχαροπλαστικής(«Μαθήματα Μαγειρικής» cookery club) www.mathimatamageirikis.gr
Κλείστε θέσεις στο http://www.elladagiortigefseis.gr