Γιάννης Αποστολάκης, Βαγγέλης Δρίσκας, Ντίνα Νικολάου, Εβίτα Παπαχαραλάμπους: 4 αγαπημένοι και δημοφιλείς σεφ, 4 τηλεοπτικές περσόνες που εκφράζουν την γευστική άνοιξη των καναλιών, έρχονται στο πιο καταξιωμένο γευστικό χάπενινγκ της Αθήνας. Κλείστε θέσεις στα μαθήματά τους τώρα!
Ξεκινάμε αλφαβητικά από τον Γιάννη Αποστολάκη που τον βλέπουμε να μαγειρεύει με το άνετο cool ύφος του στο «Join Us»/ ΣΚΑΪ. Ο δημοφιλής σεφ που τον πρωτογνωρίσαμε στο Masterchef επιστρέφει μαζί μας στην πατρίδα του την Κρήτη(κατάγεται από το Ρέθυμνο) και διαλέγει μας δείξει(Κυριακή 10/05, ώρα 19:30), μια απ τις πιο ξεχωριστές και νόστιμες πλευρές της κουζίνας της. «Σπέσιαλ Κρητική Κουζίνα με Θαλασσινά» λοιπόν , και ο Γιάννης θα μας δείξει σουπιές με τα μάραθα και το μελάνι τους μαζί με σταμναγκάθι , σπανάκι, και σέσκουλα, και το εμβληματικό ψάρι με μπάμιες που το ανανεώνει με θυμάρι και σάλτσα ψητής τομάτας.
Ο χαμογελαστός Βαγγέλης Δρίσκας που την ωραία μαγειρική του την χαιρόμαστε στον ΣΚΑΪ για 4η συνεχόμενη χρονιά στις «Γεύσεις στη Φύση», γνωστός και από την ταξιδιωτική του εκπομπή γαστρονομίας «1000 Μίλια Γεύσεις», είναι συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής με διεθνή βραβεία. Ο Βαγγέλης Δρίσκας παίρνει ωραίους μεζέδες που συνοδεύουν το ούζο και το τσίπουρο και τους δίνει προκλητική εκσυγχρονισμένη μορφή. Τυροκροκέτες παναρισμένες με ψίχουλα Panko & ζελέ τσίπουρου, «Χοιρινό ποπκόρν» με πράσινο μπούκοβο και υγρό καπνό (μια παραλλαγή της χοιρινής τηγανιάς), ψάρι μαριναρισμένο, καπνιστό σε 5 λεπτά με πουρέ φασολιών και σκόνη από φύκια.
Ο μεζές διαπρέπει στον 21ο αιώνα! (Παρασκευή 08/05, ώρα 17:00)
Πως γίνεται η σωστή σάλτσα καρμπονάρας; Πως πετυχαίνεις ομελέτα αφράτη σαν σουφλέ η λεπτή σαν δαντέλα; Πως γίνεται εύκολα τραγανή η πέτσα του κοτόπουλου; Ποιο είναι το κόλπο για τέλειες τηγανητές πατάτες; Με ποιο τρόπο δίνεις άρωμα καπνιστού στο φαγητό χωρίς να το καπνίσεις; Η σικάτη Ντίνα Νικολάου («Ένα τραπέζι Ελλάδα»/ ΣΚΑΙ), θα μας μάθει «Τα πιο έξυπνα κόλπα για Πρωτάρηδες της μαγειρικής» (Παρασκευή 08/05, ώρα 17:00),βγαλμένα από το πρόσφατο εξαιρετικό βιβλίο της «Μόνος στην Κουζίνα».
Η Εβίτα Παπαχαραλάμπους φτιάχνει γλυκά, τρελαίνεται για αλμυρά και την απολαμβάνουμε στα μαγειρικά επεισόδια του «Joy, its inside you»/Mega. Έχει βαλθεί να μας μάθει να φτιάχνουμε τάρτες με απίστευτες, απίθανες γεύσεις ανάμεσα στο αλμυρό γλυκό και το γλυκό (Σάββατο 09/05, ώρα 17:00).Τάρτες με ντομάτα και φράουλα, με σύκο και μετσοβόνε, με αγκινάρες και ανθότυρο που θα ενθουσιάσουν και θα σας γοητεύσουν.
Κλείστε θέσεις στο http://www.elladagiortigefseis.gr