Πιάστε το Μάη στην Πάρνηθα με μια τριήμερη εξόρμηση

Μαγιάτικη ατμόσφαιρα στην Πάρνηθα και το καταφύγιο Φλαμπούρι σας περιμένει να περάσετε ένα φυσιολατρικό τριήμερο Πρωτομαγιάς.

Πιάστε το Μάη στην Πάρνηθα με μια τριήμερη εξόρμηση

Μετά από ένα δύσκολο χειμώνα οι μέρες επιτέλους μας ζεσταίνουν και η Πρωτομαγιά έφτασε. Φέτος όλα δείχνουν ότι θα είναι καλοκαιρινή, ζεστή, κι εσείς μπορείτε να τη γιορτάσετε πιάνοντας το Μάη σε ένα τριήμερο στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας. Το καταφύγιο Φλαμπούρι διοργανώνει όμορφες εξορμήσεις για να χαλαρώσετε και να αναζωογονηθείτε χωρίς να φύγετε μακριά από την πόλη ή να ξοδευτείτε ιδιαίτερα. Μες στη φύση, τον καθαρό αέρα και τις βουνίσιες ομορφιές, το καταφύγιο θα είναι ανοιχτό από Παρασκευή πρωί μέχρι Κυριακή βράδυ, και μαζί η κουζίνα του με καλό σπιτικό φαγητό. Αν συνδυάσετε όλα αυτά με τη διαμονή σας και κάνετε εγκαίρως τις κρατήσεις σας, θα επωφεληθείτε από τη διήμερη προσφορά του καταφυγίου με διαμονή, πρωινό και δείπνο στο κόστος των €18 το άτομο για ενήλικες και €15 για τα παιδιά. Το κόστος συμμετοχής είναι €2.

Πιάστε το Μάη στην Πάρνηθα με μια τριήμερη εξόρμηση - εικόνα 1

Το Σάββατο 2/5 στις 7μιση μ.μ., οι δράσεις στο βουνό περιλαμβάνουν μια απογευματινή - βραδυνή δίωρη πεζοπορική βόλτα πάνω σε μια κυκλική ήπια διαδρομή από και προς το καταφύγιο Φλαμπούρι που ενδείκνυται για αρχάριους ενήλικες και παιδιά άνω των 9 ετών. Γραφτείτε εγκαίρως στη λίστα συμμετοχών για να μην καθυστερήσετε και τους υπόλοιπους συνοδοιπόρους σας. Φορέστε άνετα αθλητικά παπούτσια και πάρτε μαζί αντιανεμικό μπουφάν, φαρμακείο, φακούς και σακίδιο πλάτης. Έχετε το νου σας τα ζώα που ίσως εμφανιστούν μπροστά σας ενώ περπατάτε, και μόνοι σας ή με παρέα θα γίνεται όλοι μαζί μια παρέα που θα αφουγκραστεί τους ήχους του δάσους το βράδυ.

Πιάστε το Μάη στην Πάρνηθα με μια τριήμερη εξόρμηση - εικόνα 2

Η πεζοπορία δεν σταματάει εκεί, και την Κυριακή 3/5 στις 11 π.μ. ξεκινάει μια ακόμη, πεντάωρη αυτή τη φορά εξόρμηση στον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας που αφορά πιο έμπειρους περιπατητές κι απαιτεί καλή φυσική κατάσταση μια και περνάει μέσα από μονοπάτια με μέτριες υψομετρικές διαφορές. Με ορειβατικά μποτάκια, μπατόν, σακίδιο πλάτης κι αντιανεμικό, τηρήστε τους όρους συμμετοχής και τις συμβουλές των ανθρώπων του καταφυγίου για ασφαλή κίνηση μέσα στο δάσος και βγείτε σε μια αλλιώτικη καταπράσινη διαδρομή με αφετηρία και τέρμα το Φλαμπούρι, ωφέλιμη σε σώμα και ψυχή για να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση. Το κόστος συμμετοχής είναι €2.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στα τηλέφωνα: 210 24 646 66, 6972 256215 (10 π.μ. – 5 μ.μ.) και στο site www.flabouri.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.

Πάσχα με Papagiannis Winery & 3 κρασιά που του πάνε γάντι!

Οι γιορτινές συναντήσεις του Πάσχα θέλουν και το κρασί τους και εσύ το έχεις με το παραπάνω.