Τι «μαγειρεύει» ο Καρίλ Φερί σε σχέση με τη Χιλή;

Από τους σημαντικούς εκπροσώπους του σύγχρονου γαλλικού νουάρ μυθιστορήματος, ο Γάλλος λογοτέχνης ανοίγει τα χαρτιά του στις 24/4.

Τι «μαγειρεύει» ο Καρίλ Φερί σε σχέση με τη Χιλή;

«Για τα βιβλία μου, επιλέγω χώρες που η ιστορία τους τις βαραίνει. Ο καθείς και οι εμμονές του, και οι δικές μου εμμονές είναι ο καθημερινός φασισμός και η σχέση του με τον νεοφιλελευθερισμό» έχει πει ο Καρίλ Φερί που με την πένα του έχει «αγκαλιάσει» τα βάσανα των μειονοτήτων και των καταπιεσμένων του κόσμου. Με το «Utu» (2004 ) μας μετέφερε στη Νέα Ζηλανδία των Μαορί, με το «Ζulu» (2008 ) στη Νότια Αφρική, ενώ με το πολιτικό μυθιστόρημα «Μαπούτσε» μας ταξίδεψε στη σύγχρονη Αργεντινή. Ένα χρόνο μετά την επίσκεψή του στον Ιανό με αφορμή αυτό ακριβώς το τελευταίο βιβλίο, ο πολυβραβευμένος συγγραφέας, από τους σημαντικούς εκπροσώπους του σύγχρονου γαλλικού αστυνομικού και νουάρ μυθιστορήματος, ξανασυναντά τους Αθηναίους αναγνώστες του. Στις 24/4 (9 μ.μ.) θα βρίσκεται στο βιβλιοπωλείο Πλειάδες στο Παγκράτι για να συζητήσει για τρία βιβλία του. Για τη νουβέλα του «Οι νύχτες του Σαν Φρανσίσκο», με πρωταγωνιστή τον Ινδιάνο Σαμ ο οποίος περιπλανιέται και αναζητά την τύχη του σε μια πόλη ξένη και αφιλόξενη. Για το μυθιστόρημα «Χάκα», το οποίο αφορά τους Μαορί της Νέα Ζηλανδίας, τον σύστησε στους βιβλιόφιλους παγκοσμίως και θα κυκλοφορήσει σύντομα (στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου) από τις εκδόσεις Άγρα. Θα μας αποκαλύψει όμως πληροφορίες και για το νέο μυθιστόρημα που ολοκληρώνει αυτό το διάστημα και αφορά τη Χιλή. Τη συζήτηση θα συντονίζει η δημοσιογράφος Μικέλα Χαρτουλάρη.

Περισσότερες πληροφορίες

Συνάντηση με τον Καρίλ Φερί

  • Εκδηλώσεις

Ο Γάλλος πολυβραβευμένος συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων συζητά για τη νουβέλα του «Οι νύχτες του Σαν Φρανσίσκο», για το μυθιστόρημα «Χάκα» με το οποίο έγινε γνωστός και για το νέο μυθιστόρημα που δουλεύει αυτό το διάστημα και αφορά τη Χιλή. Συντονίζει η δημοσιογράφος Μ. Χαρτουλάρη

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.

Πάσχα με Papagiannis Winery & 3 κρασιά που του πάνε γάντι!

Οι γιορτινές συναντήσεις του Πάσχα θέλουν και το κρασί τους και εσύ το έχεις με το παραπάνω.

Και είναι η "(Ρ)αμπελιά"! To 1o κρασί της νέας γενιάς του Οινοποιείου Χατζηδάκη

H single vineyard "Σαντορίνη" του Οινοποιείου Χατζηδάκη έχει ιδιαιτερότητες που την κάνουν "φλέρτυ" & το Πάσχα της "πάει".