12 tips για επιτυχημένο Record Store Day

H ετήσια γιορτή των δισκοπωλείων επιστρέφει στις 18/4. Αγαπημένα δισκάδικα, στέκια της πόλης και δισκογραφικές εταιρείες μας ετοιμάζουν εκπτώσεις και εκπλήξεις!

12 tips για επιτυχημένο Record Store Day

H ετήσια γιορτή των δισκοπωλείων επιστρέφει στις 18/4. Αγαπημένα δισκάδικα, στέκια της πόλης και δισκογραφικές εταιρείες μας ετοιμάζουν εκπτώσεις και εκπλήξεις!

Public

Mόνο για εκείνη την ημέρα, οι επισκέπτες των καταστημάτων Public θα βρουν τις ειδικές εκδόσεις του Record Store Day, ενώ όλα τα βινύλια θα έχουν έκπτωση 23%. Στο κατάστημα του Συντάγματος μάλιστα σας περιμένουν και ραδιοφωνικές εκπλήξεις καθώς οι Κωνσταντίνος Τζούμας και Κατερίνα Καφεντζή (Kafka) από τον EN LEFKO (10 π.μ. – 1 μ.μ.) και οι Τάκης Γιαννούτσος και Θοδωρής Βαμβακάρης από τον Red Fm (1 μ.μ. – 4 μ.μ.) θα εκπέμπουν ζωντανά με πολλή και καλή μουσική.

Rock ‘n’ Roll Circus

12 tips για επιτυχημένο Record Store Day - εικόνα 1

Ειδικά για τη συγκεκριμένη μέρα το δισκοπωλείο της εισάγει τις limited αποκλειστικές βινυλιακές κυκλοφορίες εταιρειών όπως οι Light In The Attic, Numero, Music On Vinyl, Columbia, Brownswood και πολλών άλλων που τυπώνονται και κυκλοφορούν μονάχα για αυτήν την ημέρα. Παρέα με κάμποσες ακόμη Record Store Days κυκλοφορίες, μερικοί εκλεκτοί φίλοι του δισκοπωλείου θα γεμίσουν το πατάρι με δίσκους από την προσωπική τους δισκοθήκη, φτιάχνοντας για μερικές ώρες το μικρό τους προσωπικό δισκάδικο.

Rock ‘n’ roll Circus, Σίνα 21, Κολωνάκι

six d.o.g.s.

12 tips για επιτυχημένο Record Store Day - εικόνα 2
six d.o.g.s.

Ο πολυχώρος της Αβραμιώτου, ο οποίος πρόσφατα λάνσαρε και το δικό του ομώνυμο δισκογραφικό label, στήνει τη δική του γιορτή προσκαλώντας μουσικούς, δισκογραφικές εταιρείες, unsigned μπάντες και θιασώτες του DIY να φέρουν δίσκους, CDs, κασέτες, t-shirts, merchandise και ό,τι άλλο έχουν ευχαρίστηση, να κάνουν DJ sets και μικρά ακουστικά live. Στόχος να στηθεί ο μεγαλύτερος πάγκος με εγχώριο merchandise που έχετε δει. Όλα αυτά από τις 2 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα. To καλλιτεχνικό κομμάτι της δράσης πάει κάπως έτσι…
14.00: Beat quick DJ Set
15.00: Lurid Music DJ Set
16.00: six d.o.g.s records DJ Set
17.00: Chickn Live
18.00: Lower Parts DJ Set
19.00: Vice Lesley (The Velvoids) Live
20.00: Mispi Nerol DJ Set
21.00: Xenofon Razis Live
22.00: Loren Ipsum DJ Set
23.00: Moa Bones Live s

six d.o.g.s., Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι

Ιανός

Ο Μουσικός IANOS γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Δισκοπωλείων με μια γενναία έκπτωση. Για την ημέρα αυτή, ο ΙΑΝΟS χαρίζει το 1 βινύλιο, με αγορές 5 βινυλίων. Κάθε μισή ώρα μία τυχερή «απόδειξη» κερδίζει σπάνια βινύλια-δώρο. Η προσφορά: στα 5 βινύλια το 1 δώρο, θα διαρκέσει έως και τις 30 Απριλίου.

Μουσικός ΙΑΝΟΣ, Σταδίου 24

Ρινόκερως

12 tips για επιτυχημένο Record Store Day - εικόνα 3

Το ιδιαιτέρως μουσικόφιλο μπαράκι της οδού Ασκληπιού θα φιλοξενήσει την πραμάτεια του online δισκοπωλείου «Blackspin»: εφτάιντσα, LP, CD και νέες κυκλοφορίες στο πατάρι, καφές, booze και κουβεντούλα στο ισόγειο. DJ sets όλη τη μέρα και όλη τη νύχτα. Όλα αυτά από τις 12 το μεσημέρι.

Ρινόκερως, Ασκληπιού 22

Record House

12 tips για επιτυχημένο Record Store Day - εικόνα 4

Για το κατάστημα που ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Απρίλιο του 1971, το Record Store Day είναι πάντα διπλή γιορτή. Φέτος λοιπόν, εκτός από το κλασικό κέρασμα, θα υπάρχει έκπτωση 10% στα LP και CD του ισογείου αλλά και έκπτωση 50 % στα βινύλια του υπογείου όπου θα υπάρχουν CD και DVD στα € 5.

Record House, Ομήρου 46, Νέα Σμύρνη

Music Works

12 tips για επιτυχημένο Record Store Day - εικόνα 5
Music Works

To δισκοπωλείο της Πετρούπολης θα στοκάρει ειδικές εκδόσεις RSD 2015 αλλά και άλλες αποκλειστικές παραλαβές από το εξωτερικό. Για την συγκεκριμένη ημέρα μόνο, θα υπάρχει 10% έκπτωση σε επιλεγμένα βινύλια, CD, DVD και accessories. Στις 4 μ.μ. θα προβληθεί και η ταινία «Good Vibrations» (με ελληνικούς υπότιτλους). Στους πελάτες και στους φίλους του δισκοπωλείου προσφέρονται, όπως πάντα καφές, τσάι και τσίπουρο.

Μusic Works, Αγίας Λαύρας 74, Πετρούπολη.

Inner Ear RSD exclusive

12 tips για επιτυχημένο Record Store Day - εικόνα 6

Το δυναμικό δισκογραφικό label θα γιορτάσει τη φετινή με ένα ξεχωριστό 7ιντσο βινύλιο των Παύλου Παυλίδη & the B-Movies. Το 7'', που θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένα αντίτυπα σε όλα τα δισκοπωλεία, θα περιέχει τα δύο ακυκλοφόρητα κομμάτια "Τα Σκουπίδια" (μουσική, στίχοι: Παύλος Παυλίδης) και "Κατάδικος" (μουσική: Θανάσης Τζίνγκοβιτς, στίχοι: Παύλος Παυλίδης).

Αποκλειστική κυκλοφορία από τους Sigmatropic

12 tips για επιτυχημένο Record Store Day - εικόνα 7
Sigmatropic

H μπάντα του Άκη Μπογιατζή έχει ολοκαίνουργιο 12'' βινύλιο αποκλειστικά για το Record Store Day. Λέγεται «Every Soul Is A Boat» και κυκλοφορεί σε αυστηρά περιορισμένη έκδοση 1000 αντιτύπων σε πορτοκαλί βινύλιο. Συμμετέχει ο Mick Harvey από τους Bad Seeds καθώς και ο alt-country τραγουδοποιός Jim White. Tην παραγωγή του υπογράφει ο John Parish. Αρκετά αντίτυπα του δίσκου θα βρίσκονται στο Sound Effect Records (Σπύρου Τρικούπη 50 & Καλλιδρομίου, Εξάρχεια).

Habeat

12 tips για επιτυχημένο Record Store Day - εικόνα 8
Habeat

Από τις 12 το μεσημέρι, το dance δισκοπωλείο του κέντρου διοργανώνει ένα ανοιχτό, ανταλλακτικό bazaar δίσκων στο οποίο ο καθένας μπορεί να φέρει τους δίσκους που δεν χρειάζεται και να τους ανταλλάξει με τους δίσκους κάποιου άλλου. Από τις 5 μ.μ. στον φιλόξενο χώρο του «Habeat» θα γίνουν live και DJ sets.

Habeat, Παλλάδος 21, 2ος όροφος, Ψυρρή, 6957363596

Το ντεμπούτο των Sans

12 tips για επιτυχημένο Record Store Day - εικόνα 9
Mapping the Invisible

Το τρίο ηλεκτρονικού αυτοσχεδιασμού από τη Θεσσαλονίκη κυκλοφορεί σε 100 περιορισμένα αντίτυπα βινυλίου το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο «Mapping The Invisible» από την δισκογραφική εταιρεία Poeta Negra η οποία βγαίνει από την ανενεργή της φάση μόνο για την συγκεκριμένη κυκλοφορία. Λιγοστά αντίτυπα του δίσκου θα βρεθούν στις προθήκες των δισκοπωλείων Sound Effect Records (Σπύρου Τρικούπη 50 & Καλλιδρομίου, Εξάρχεια) και Le Discque Noir (Θεμιστοκλέους 29, Εξάρχεια). Αν είσαστε φαν των βόμβων, του πειραματισμού και των όψιμων Coil, σπεύσατε το Σάββατο ή κλάψτε αργότερα.

To δισκάδικο

12 tips για επιτυχημένο Record Store Day - εικόνα 10
To δισκάδικο

Το δισκοπωλείο της Λεωφ. Κηφισίας γιορτάζει την ημέρα των δισκοπωλείων με έκπτωση 20% στα μεταχειρισμένα βινύλια και 10% στα καινούργια

Το Δισκάδικο, Κηφισίας 88, Αμπελόκηποι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Το Μέγαρο Μουσικής συμμετέχει στο πρόγραμμα της Πολιτιστικής Συνταγογράφησης του Υπουργείου Πολιτισμού

Στόχος του Προγράμματος είναι η προώθηση και η αξιοποίηση της πολιτιστικής δραστηριότητας ως μέσου ενδυνάμωσης και διατήρησης της ψυχικής υγείας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/04/2024

Νίκος Χαρδαλιάς: "83 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για 51 έργα και δράσεις, για το μέλλον του Πειραιά μας"

Τα 51 έργα αφορούν σειρά δράσεων, με στόχο την αναβάθμιση της θέσης του Πειραιά με όρους βιωσιμότητας και με επίκεντρο την τοπική κοινωνία.

Σπύρο Παπαγεωργίου, γιατί η Αθήνα είναι ιδανική για έναν ποδηλάτη;

Ο συνιδρυτής του οργανισμού "Πόλεις για Ποδήλατο" μιλά στο "α" για όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ένας αρχάριος ποδηλάτης, αλλά και την ανάγκη εγκατάστασης περισσότερων ποδηλατικών υποδομών μέσα στην πόλη.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων

Ελεύθερη είσοδος σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία της χώρας και ό,τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 13 έως 19/4.

Συνομιλώντας με τη Gen Z για την έμφυλη ισότητα

Μετά από δύο χρόνια επιτυχημένων δράσεων στο πλαίσιο του προγράμματος EQUAL_GEN, συζητάμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να δουλέψουμε με τη Gen Z για έναν κόσμο έμφυλης δικαιοσύνης.

ΥΠΠΟ: Σε εξέλιξη το έργο αποκατάστασης του Αρχαίου Θεάτρου Δελφών

Το έργο της αποκατάστασης του Αρχαίου Θεάτρου Δελφών υλοποιείται βάσει προγραμματικής σύμβασης πολιτισμικής ανάπτυξης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

"Πρασινίζουμε το Γκρίζο": Διαγωνισμός του Δήμου Αθηναίων για πράσινες γωνιές σε σπίτια και γειτονιές

Οι κάτοικοι της Αθήνας καλούνται να φέρουν τη φύση στα σπίτια και τις γειτονιές τους, μετατρέποντας μπαλκόνια, ταράτσες, αυλές και άλλους ανοιχτούς χώρους σε πράσινες γωνιές.