Οι «Μεταμορφώσεις των Αθηνών» με νέο υλικό

Παρατείνεται και εμπλουτίζεται με νέο υλικό από τις 15/4 η ενδιαφέρουσα έκθεση «Μεταμορφώσεις των Αθηνών. Φωτογραφικό οδοιπορικό 1839-1960».

Οι «Μεταμορφώσεις των Αθηνών» με νέο υλικό

Ένας φουστανελοφόρος ποζάρει στο ατελιέ του φωτογράφου Πέτρου Μωραΐτη στα 1870. Παιδιά παίζουν έξω από το αρτοποιείον «Η Χρυσή καρδιά» το 1928, δυο χρόνια προτού κατεδαφιστεί, όπως και όλη η περιοχή Βρυσάκι. Αθηναίοι στην Ακρόπολη το 1933 γιορτάζουν τα εκατοντάχρονα της απελευθέρωσής της. Μοναδικό ταξίδι στο χρόνο, η έκθεση «Μεταμορφώσεις των Αθηνών. Φωτογραφικό οδοιπορικό 1839-1960» στο νέο παράρτημα του Μουσείου Ηρακλειδών εμπλουτίζεται από τις 15/4 με 120 εικόνες και μας προσκαλεί ν’ ανακαλύψουμε ανθρώπους και γωνιές της πόλης από το χθες.

Περισσότερες πληροφορίες

Μεταμορφώσεις των Αθηνών - Άνθρωποι, μνήμες, μνημεία

  • Εκδηλώσεις

Τριακόσιες και πλέον φωτογραφίες της περιόδου 1839-1960 και μια επιλογή πορτρέτων Αθηναίων της εποχής μας

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Ιστορίες βιοεπιστήμης στο Athens Science Festival 2024

Ομιλίες, διαδραστικά workshops και εκθέματα για όλες τις ηλικίες, συνθέτουν "Ιστορίες αλλαγής" με επίκεντρο τις Επιστήμες (της) Ζωής, στο επετειακό ASF.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/04/2024

"Ξέρεις από ίντερνετ; 60+": Το επιτυχημένο workshop επιστρέφει με νέο κύκλο μαθημάτων στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Το επιτυχημένο εργαστήριο ψηφιακής ενδυνάμωσης δίνει την ευκαιρία σε ανθρώπους άνω των 60 ετών να ανακαλύψουν τον ψηφιακό κόσμο και να αναπτύξουν νέες, απόλυτα χρήσιμες δεξιότητες.

Το Μέγαρο Μουσικής συμμετέχει στο πρόγραμμα της Πολιτιστικής Συνταγογράφησης του Υπουργείου Πολιτισμού

Στόχος του Προγράμματος είναι η προώθηση και η αξιοποίηση της πολιτιστικής δραστηριότητας ως μέσου ενδυνάμωσης και διατήρησης της ψυχικής υγείας.

Νίκος Χαρδαλιάς: "83 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για 51 έργα και δράσεις, για το μέλλον του Πειραιά μας"

Τα 51 έργα αφορούν σειρά δράσεων, με στόχο την αναβάθμιση της θέσης του Πειραιά με όρους βιωσιμότητας και με επίκεντρο την τοπική κοινωνία.

Σπύρο Παπαγεωργίου, γιατί η Αθήνα είναι ιδανική για έναν ποδηλάτη;

Ο συνιδρυτής του οργανισμού "Πόλεις για Ποδήλατο" μιλά στο "α" για όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ένας αρχάριος ποδηλάτης, αλλά και την ανάγκη εγκατάστασης περισσότερων ποδηλατικών υποδομών μέσα στην πόλη.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων

Ελεύθερη είσοδος σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία της χώρας και ό,τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 13 έως 19/4.

Συνομιλώντας με τη Gen Z για την έμφυλη ισότητα

Μετά από δύο χρόνια επιτυχημένων δράσεων στο πλαίσιο του προγράμματος EQUAL_GEN, συζητάμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να δουλέψουμε με τη Gen Z για έναν κόσμο έμφυλης δικαιοσύνης.