Η Ευρωπαϊκή Έκθεση Διαστήματος στην πλατεία Συντάγματος

Πώς βοηθούν οι διαστημικές εφαρμογές την καθημερινότητά μας; Η European Space Expo καταφτάνει στις 28/3-5/4 στο Σύνταγμα για να μας δώσει τα φώτα της.

Η Ευρωπαϊκή Έκθεση Διαστήματος στην πλατεία Συντάγματος

Πώς βοηθούν οι διαστημικές εφαρμογές την καθημερινότητά μας; Γίνεται από το… διάστημα να καταπολεμήσουμε τις φυσικές καταστροφές στη Γη, να βελτιώσουμε τη γεωργία και να προστατεύσουμε τα ψάρια; Αφού πέρασε από 23 ευρωπαϊκές πόλεις και έχοντας ήδη δεχτεί περισσότερους από μισό εκατομμύριο επισκέπτες, η European Space Expo καταφτάνει στις 28/3-5/4 στην Αθήνα για να μας δώσει τα φώτα της. Μη σας παραξενέψει λοιπόν ο λευκός θόλος που θα «ξεφυτρώσει» στην πλατεία Συντάγματος. Στο εσωτερικό του, στην περιοδεύουσα έκθεση που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μπορείτε να μάθετε για το ευρύ φάσμα εφαρμογών που διατίθενται χάρη στα προγράμματα δορυφορικής πλοήγησης και γεωσκόπησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συνδυάζοντας δεδομένα από δορυφόρους και επίγειους αισθητήρες, το πρόγραμμα Copernicus παρέχει επιχειρησιακές υπηρεσίες στον τομέα του περιβάλλοντος καθώς και της προστασίας και ασφάλειας των πολιτών. Με τη συνδρομή του λ.χ. οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν για την ποιότητα των υδάτων ενώ λειτουργεί υποστηρικτικά και για τις ομάδες επείγουσας βοήθειας σε περιπτώσεις καταστροφών, όπως οι μεγάλες πλημμύρες που έπληξαν την κεντρική Ευρώπη πέρσι. Το Galileo πάλι, το σύστημα παγκόσμιας δορυφορικής πλοήγησης της Ευρώπης, προσφέρει υπηρεσίες εντοπισμού θέσης, πλοήγησης και χρονισμού ακριβείας. Καθημερινά, στο πλαίσιο της έκθεσης, επιστήμονες από πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα θα πραγματοποιούν δεκαπεντάλεπτες παρουσιάσεις για μια σειρά θεμάτων και θα απαντούν στις ερωτήσεις σας. Ανάμεσά τους, ο ακαδημαϊκός Χρήστος Ζερεφός, ο Χάρης Κοντοές και ο Αθανάσιος Γκανάς από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, ο Ιωάννης Δαγκλής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Στέφανος Καββαδάς από το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών κ.ά. Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες

Ευρωπαϊκή έκθεση διαστήματος

  • Εκδηλώσεις

Μέσα από διαδραστικά εκθέματα και ομιλίες ανακαλύπτουμε τα οφέλη των διαστημικών εφαρμογών στην καθημερινή μας ζωή (π.χ. το ευρωπαϊκό GPS Galileo κ.ά.)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Fashion Room Service: Η μεγαλύτερη fashion βραδιά της Αθήνας έρχεται στο "Radisson Blu Park Hotel"

Πάνω από 20 ελληνικά brands από Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσουν τις νέες τους spring/summer συλλογές με accessories, κοσμήματα και ρούχα.

ΥΠΠΟ: Έργα πολιτισμού για την ανάδειξη του μνημειακού πλούτου της Αττικής

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς παρουσίασαν τους βασικούς άξονες για τη μέγιστη αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου της περιφέρειας.

Ανακαλύψτε έναν κόσμο που αλλάζει στο Athens Science Festival 2024

Κάθε μοναδική "Ιστορία Αλλαγής" και ένας επιπλέον λόγος για να εξερευνήσετε το επετειακό Athens Science Festival.

Το Athens Tattoo Convention μάς στιγματίζει για άλλη μια χρονιά

Στο Παλαιό Φάληρο θα διεξαχθεί φέτος το αγαπημένο διεθνές φεστιβάλ tattoo.

"Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;": Η Στέγη Ωνάση μιλά για δράκους, μύθους και αλήθειες

Το επόμενο κεφάλαιο του Society Uncensored έχει θέμα τις ψυχεδελικές ουσίες, τα μανιτάρια και την ψυχική υγεία.