Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ολοκληρώνει την «Πρωτοβουλία Ενάντια στην Κρίση». Δείτε το ντοκιμαντέρ.

Με ένα βιωματικό ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει τα αποτελέσματα της «Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Κρίση» το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ολοκληρώνει ένα κύκλο δωρεών και ξεκινά τον επόμενο.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ολοκληρώνει την «Πρωτοβουλία Ενάντια στην Κρίση». Δείτε το ντοκιμαντέρ.

Με ένα βιωματικό ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει τα αποτελέσματα της «Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Κρίση» το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ολοκληρώνει ένα κύκλο δωρεών και ξεκινά τον επόμενο.

«Εδώ Έξω, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη από στήριξη, αλλά και πολλοί που είναι πρόθυμοι να τους συμπαρασταθούν.
Εδώ Έξω, υπάρχουν πρωτόγνωρα προβλήματα, αλλά και καινοτόμες ιδέες.
Εδώ Έξω υπάρχουν αδιέξοδα, αλλά και πολλοί νέοι δρόμοι».

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ολοκληρώνει την «Πρωτοβουλία Ενάντια στην Κρίση». Δείτε το ντοκιμαντέρ. - εικόνα 1

Με αυτά τα λόγια ξεκινάει το ντοκιμαντέρ «Εδώ Έξω», μια ταινία που παρουσιάζει παραδείγματα οργανισμών που υποστηρίχθηκαν από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο πλαίσιο του έκτακτου Προγράμματος δωρεών ύψους €100 εκατομμυρίων «Πρωτοβουλία Ενάντια στην Κρίση», κατά τα έτη 2012-2015. Αντί για μια τεχνική παρουσίαση οικονομικών στοιχείων, το ντοκιμαντέρ (σκηνοθεσία Θωμάς Κιάος) εστιάζει μέσα από βιωματικές ιστορίες στον ανθρώπινο παράγοντα, ο οποίος άλλωστε βρίσκεται στο κέντρο του ενδιαφέροντος του Ιδρύματος (όπως ακούσαμε χαρακτηριστικά από συνεργάτη του ιδρύματος στην παρουσίαση στους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ανδρέας Δρακόπουλος συνηθίζει να ρωτάει την ομάδα πριν προχωρήσουν σε μια υποστήριξη, «ποιοι άνθρωποι είναι από πίσω; είναι καλοί άνθρωποι;»).

Οι 13 οργανισμοί που παρουσιάζονται ενδεικτικά στην ταινία είναι οι Ινστιτούτο Prolepsis, Μπορούμε, Praksis, Σχεδία, ΚΕΘΕΑ Εξέλιξις, Οργάνωση Γη, Κινητές Ιατρικές Μονάδες, Παιδιά της Άνοιξης, Περπατώ, Μουσείο Μπενάκη, Κέντρο για Χαρισματικά-Ταλαντούχα Παιδιά (Κολλέγιο Ανατόλια), Orange Grove και Impact Hub Athens.

Στο πλαίσιο της πρωτόγνωρης κρίσης που βίωνε η Ελλάδα, τον Ιανουάριο του 2012, το Ίδρυμα ανακοίνωσε την «Πρωτοβουλία Ενάντια στην Κρίση», ένα έκτακτο πρόγραμμα δωρεών προς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς στην Ελλάδα, τριετούς διάρκειας και ύψους €100 εκατομμυρίων, που ερχόταν να συμπληρώσει τις υπόλοιπες κοινωφελείς του δράσεις. Η πρωτοβουλία είχε ένα διττό στόχο: μέσα από τα προγράμματα που θα υποστηρίζονταν επεδίωκε, αφενός, να παράσχει άμεση ανακούφιση στις πλέον ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και, αφετέρου, να συμβάλει στη δημιουργία όλων εκείνων των αναγκαίων προϋποθέσεων που θα εξασφάλιζαν ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο μέλλον για όλους.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ολοκληρώνει την «Πρωτοβουλία Ενάντια στην Κρίση». Δείτε το ντοκιμαντέρ. - εικόνα 2

Μέσα σε μόλις δύο χρόνια, εγκρίθηκαν συνολικά πάνω από 220 δωρεές, εκ των οποίων οι 180 περίπου ήταν στον τομέα της Κοινωνικής Πρόνοιας και της Υγείας λόγω των μεγάλων επιπτώσεων που είχε η κρίση στα συγκεκριμένα πεδία, και οι 38 στον τομέα της Παιδείας και της Τέχνης και του Πολιτισμού, διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο, τη βιωσιμότητα των οργανισμών με σημαντική επίδραση στην κοινωνία συνολικά.

Οι κυριότερες κατηγορίες των τελικών επωφελούμενων της Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Κρίση αφορούν παιδιά και νέους (περίπου 190.000), ενήλικες (περίπου 170.000) και οικογένειες (περίπου 23.000), ενώ οι υπόλοιπες κατηγορίες περιλαμβάνουν άτομα της τρίτης ηλικίας, πρόσφυγες-αλλοδαπούς, άτομα με αναπηρία και άτομα με ανίατες ασθένειες ή εθισμό.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ολοκληρώνει την «Πρωτοβουλία Ενάντια στην Κρίση». Δείτε το ντοκιμαντέρ. - εικόνα 3

Την Πρωτοβουλία Ενάντια στην Κρίση, θα ακολουθήσει μια νέα πρωτοβουλία που έχει ήδη ξεκινήσει, επιπλέον €100 εκατομμυρίων, για την Επανεκκίνηση & Ενίσχυση των Νέων, εστιάζοντας στην υποστήριξη της νέας γενιάς, η οποία έχει πληγεί έντονα από το ανησυχητικό ποσοστό ανεργίας στη χώρα.

Το ντοκιμαντέρ είναι διαθέσιμο στα Ελληνικά, καθώς και με υπότιτλους στα Αγγλικά στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Περιφέρεια Αττικής: Ανάδειξη και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο

Ο Περιφερειάρχης Αττικής ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, τη χρηματοδότηση νέων έργων Πολιτισμού μέσα από την υλοποίηση μιας Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) στην Αττική.

Άνθρωποι διαβάζουν στον ηλεκτρικό

Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δεν κοιτάζουν τα κινητά τους στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

ΥΠΠΟ: Στρατηγικό ολιστικό σχέδιο αντιμετώπισης του αρχαίου θεάτρου της Δωδώνης

Στόχος η αξιολόγηση των μέχρι σήμερα εργασιών και η σύνταξη του οδικού χάρτη για την περαιτέρω εξέλιξη του έργου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

Η instax mini Evo της FUJIFILM φέρνει το vintage στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή

Με την υβριδική κάμερα στιγμιαίας εκτύπωσης της FUJIFILM, εκφράζεις τον κόσμο όπως ακριβώς θέλεις.

Χάρης Δούκας για τη Διπλή Ανάπλαση: "Η συστηματική προσπάθεια που κάναμε αποδίδει καρπούς"

Σε συνέντευξη τύπου, ο Δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στη γενικότερη αναβάθμισης της περιοχής προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών.

Μοναδικά πασχαλινά δώρα στο Cycladic Shop

Τα προϊόντα του Cycladic Shop είναι εμπνευσμένα από τις μόνιμες συλλογές του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και τα νησιά του Αιγαίου.