El Galpon: ένας νέος πολυχώρος ανοίγει με δωρεάν μαθήματα τάνγκο

Σας έλειψαν οι μιλόγκες του El Bandoneon στο Θησείο; Ο Λουίς και η Έλενα Μέστρε μας δίνουν ραντεβού για χορό και δωρεάν μαθήματα στο El Galpon στο Βοτανικό.

El Galpon: ένας νέος πολυχώρος ανοίγει με δωρεάν μαθήματα τάνγκο

Από τους πρωτεργάτες του τάνγκο στην Αθήνα (δημιουργοί της Academia del Tango και του Φεστιβάλ Tango Acropolis), ο Λουίς και η Έλενα Μέστρε έχουν αποδείξει ότι ξέρουν να σκηνογραφούν ατμοσφαιρικούς χώρους μέσα από στέκια όπως το café και το εστιατόριο El Bandoneon. Το El Galpon λοιπόν που ετοιμάζουν για ν’ ανοίξει την ημέρα των ερωτευμένων έρχεται να φέρει στο Βοτανικό κάτι από την αύρα των τανγκερίας του Μπουένος Άιρες της μπελ επόκ. Το όνομά του το δανείζεται από τον ομώνυμο πολυχώρο της αργεντίνικης πρωτεύουσας όπου πραγματοποιείται κάθε Αύγουστο το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Tango Buenos Aires. Στόχος όμως του γνωστού χορευτικού ντουέτου είναι εδώ, πέρα από τα μαθήματα της σχολής τους Escuela Argentina de Tango en Grecia και βραδιές χορού, να φιλοξενούνται επιπλέον θεατρικά και εικαστικά δρώμενα. Στον ψηλοτάβανο χώρο ενός πάλαι ποτέ συνεργείου, η ενιαία σάλα 200 τ.μ. ντύθηκε με βελούδινους καναπέδες, κηροπήγια, πολυέλαιους και υφάσματα στην οροφή και στις 14/2 (στις 10 μ.μ.) η πίστα της ανοίγει με σόου από τους Άνα Αρίζα και Μάρκο ντε Καμίλι, πρωταθλητές Μεσογείου 2014 στην κατηγορία tango escenario. Οι λάτρεις του χορού του πάθους μπορούν να υπολογίζουν ότι εδώ θα βρίσκουν μια φιλόξενη μιλόγκα κάθε Σαββατόβραδο (εισιτήριο € 7 με κρασί). Επιπλέον όμως, το διάστημα 18-28/2 (στις 7-8 μ.μ.) ο Λουίς και η Έλενα μας προσκαλούν να κάνουμε τα πρώτα μας βήματα στο τάνγκο μέσα από μια σειρά δωρεάν μαθημάτων. El Galpon, Παγγαίου 6, Βοτανικός, έναντι μετρό Κεραμεικός, 2103479196.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.

Πάσχα με Papagiannis Winery & 3 κρασιά που του πάνε γάντι!

Οι γιορτινές συναντήσεις του Πάσχα θέλουν και το κρασί τους και εσύ το έχεις με το παραπάνω.

Και είναι η "(Ρ)αμπελιά"! To 1o κρασί της νέας γενιάς του Οινοποιείου Χατζηδάκη

H single vineyard "Σαντορίνη" του Οινοποιείου Χατζηδάκη έχει ιδιαιτερότητες που την κάνουν "φλέρτυ" & το Πάσχα της "πάει".