Γκαλερί, art shop, βινύλια, φιλμάκια, ποτό και φαγητό: ένας χώρος με πολυκατευθυντήρια δυναμική φέρνει νέα δεδομένα στο Θησείο.
Άνοιξε στο ιστορικό νεοκλασικό της Ηρακλείτου που στέγαζε τον περίφημο «Στάβλο» με στόχο να λειτουργήσει ως χώρος συνάντησης και πλατφόρμα για νέες/δημιουργικές ιδέες. Το νιώθεις με το που μπαίνεις: διακοσμημένο με φυσικά υλικά, με τους πίνακες, τα έπιπλα και τα φωτιστικά του να υπογράφουν σύγχρονοι καλλιτέχνες, με γκαλερί, art shop , μια αίθουσα προβολών κι ένα μικρό κατάστημα βινυλίων, το «Root artspace» είναι διαμορφωμένο έτσι ώστε να προτρέπει μια ελεύθερη ροή, έναν συσχετισμό ερεθισμάτων και δραστηριοτήτων. Κι είναι ανοικτό σε προτάσεις.
Ένα γόνιμο blending, πέρα από το ό,τι είναι ωραίο σαν σκεπτικό, είναι ακόμη πιο ωραίο όταν το βλέπεις να συμβαίνει μπροστά σου (μια έκθεση κανονίστηκε όντως δύο βήματα από εκεί που έπινα το τσάι μου). Πριν τρεις μέρες άνοιξαν οι πόρτες. Έτοιμο και ταυτόχρονα work in progress, το «Root artspace» έχει μια ωραία αίσθηση ρευστότητας, εξερεύνησης. Σε μια μικρή τηλεγραφική αναμετάδοση μπορώ να απαριθμήσω διάφορες μικρές (κατα)στάσεις: τα μεγάλα και μικρά ξύλινα τραπέζια, τα φωτιστικά του Μιχάλη Καραμούζη, τα έργα της Διονυσίας Αναστασιάδη, οι φιγούρες της ΑΝΚΑ στις πόρτες, τα παραθυρόφυλλα έξω από το Rooted Records όπου μπορείς να δισκο-μετρήσεις funk, ψυχεδέλειες, jazz, blues και avant garde, το μπαλκόνι, το πλακόστρωτο της εσωτερικής αυλής, το μικρό κελάρι με τα κρασιά, το μουσικό πρόγραμμα που τοιχοκολλήθηκε σε δύο σημεία, τα μελλούμενα workshops, το τριήμερο film festival ονόματι Zero Editions που ετοιμάζεται (25-27/2) και θα' ναι free.
Η γευστική προσέγγιση της Αυγερίας Σταπάκη κινείται στον άξονα ενός παγκόσμιου κινήματος ποιοτικής διατροφής. Συστήνει στο αθηναϊκό κοινό μια βατή και νόστιμη προσέγγιση της Paleo diet –Paleo friendly θα στην πουν– που κεντράρει στις φρέσκες και ακατέργαστες πρώτες ύλες (ό,τι πρέπει για το μεταβολισμό) χωρίς να ξενίζει, με τα ροφήματα και τα κοκτέιλ του Γιάννη Σαμαρά να ακολουθούν την ίδια λογική. Βιταμίνες, πρωτεΐνες, άρνηση εισόδου σε γλουτένη και ζάχαρη είναι καλή βάση, κι αν κρίνω από ένα καυτερούτσικο σεβίτσε μυλοκόπι που δοκίμασα, ένα συνδυασμό γλυκοπατάτας με κουκουνάρι, σταφίδες και ροκφόρ, και μια πίτσα με τραγανή ζύμη από χαρουπάλευρο, μοτσαρέλα buffala, προσούτο και λάδι τρούφας, δείχνει νόστιμος κι ανάλαφρος ο μεσογειακής κατεύθυνσης... φιλο-νεο-πρωτογονισμός. Περισσότερα σύντομα -μια μικρή στάση έκανα.
Ηρακλειδών 10, Θησείο, 2103450003.