Διαδικτυακή… βιοποικιλότητα

Ο νέος διαδικτυακός τόπος του Ελληνικού Κέντρου Βιοτόπων-Υγροτόπων (ΕΚΒΥ) (www.biodiversity-info.gr) παρουσιάζεται στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στις 17/12 (10.30 π.μ.) και μας καλεί να ανακαλύψουμε τις φυσικές ομορφιές της χώρας μας.

Διαδικτυακή… βιοποικιλότητα


«Ξεφυλλίζοντας» τις διαδικτυακές σελίδες του θα ταξιδέψεις σε κάποιες από τις πιο όμορφες γωνιές της ελληνικής φύσης, από τον Ταϋγετο μέχρι τις Πρέσπες, θα μάθεις για προστατευόμενες περιοχές και γιατί είναι σημαντικά αυτά τα οικοσυστήματα ενώ σου δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχεις σε δράσεις διατήρησης και ανάδειξης του φυσικού πλούτου. Η ιστοσελίδα προσφέρει σε ψηφιακή μορφή τα τεκμήρια της Βιβλιοθήκης του Ελληνικού Κέντρου Βιοτόπων-Υγροτόπων (ΕΚΒΥ) όπως μελέτες και ερευνητικές εργασίες αλλά και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το αρχείο του ΕΚΒΥ. Εάν πάλι θέλεις να μάθεις την ακριβή τοποθεσία σημαντικών περιοχών για την βιοποικιλότητα, ο δικτυακός χάρτη φύσης και βιοποικιλότητας σε μεταφέρει στις προστατευόμενες τοποθεσίες και υγρότοπους αλλά και σε ελληνικά μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και σε πολλά άλλα γεωχωρικά δεδομένα.

Στις 17/12, ο νέος διαδικτυακός τόπος του Ελληνικού Κέντρου Βιοτόπων-Υγροτόπων παρουσιάζεται στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας. Η ημερίδα ξεκινά με την προβολή ταινίας για τα πενήντα χρόνια του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, ενώ ακολουθούν χαιρετισμοί από την πρόεδρο του Μουσείου Νίκη Γουλανδρή και τον ειδικό γραμματέα ΥΠΕΚΑ Κωνσταντίνο Τριάντη. Στη συνέχεια, πριν την παρουσίαση της ιστοσελίδας ο Κωνσταντίνος Μενουδάκος, πρόεδρος του εκτελεστικού συμβολίου ΕΚΒΥ μιλά για την συμβολή του ΕΚΒΥ στην διάδοση της γνώσης για την βιοποικιλότητα και τη φύση και η Δέσποινα Βώκου, καθηγήτρια και διευθύντρια του Τομέα Οικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου μιλά για τον φυσικό πλούτο της χώρας μας και την αξία του. Πριν λήξει η ημερίδα, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην έκθεση «Ανακαλύψτε την άγνωστη Ελλάδα- προστατευόμενες περιοχές». Η είσοδος στην ημερίδα είναι ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες

Δικτυακός Τόπος για τη Φύση και τη Βιοποικιλότητα της Ελλάδας

  • Εκδηλώσεις

Παρουσίαση της ιστοσελίδας του Ελληνικού Κέντρου Βιοτόπων – Υγροτόπων (ΕΚΒΥ)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.

Πάσχα με Papagiannis Winery & 3 κρασιά που του πάνε γάντι!

Οι γιορτινές συναντήσεις του Πάσχα θέλουν και το κρασί τους και εσύ το έχεις με το παραπάνω.

Και είναι η "(Ρ)αμπελιά"! To 1o κρασί της νέας γενιάς του Οινοποιείου Χατζηδάκη

H single vineyard "Σαντορίνη" του Οινοποιείου Χατζηδάκη έχει ιδιαιτερότητες που την κάνουν "φλέρτυ" & το Πάσχα της "πάει".

"Caldera": Δοκιμάζοντας για το Πάσχα το κρασί της παλαιότερης Κάναβας της Σαντορίνης

Η ετικέτα "Caldera" ψιθυρίζει εκφραστικά την θηραϊκή οινική κουλτούρα με το πρώτο έτος κυκλοφορίας της να πραγματοποιήθηκε το 1974.

Πάσχα στο χωριό και Μάιος στη Βαμβακού Λακωνίας

Πεζοπορία, ρομποτική, αστροπαρατήρηση, massage, dj sets, μαγειρική και προγράμματα που φέρνουν όλη την οικογένεια κοντά, συμπληρώνουν ένα πλήρες ανοιξιάτικο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που προτείνει η Vamvakou Revival.