7 μπαζάρ για να αρχίσει η γιορτή!

Άρωμα γιορτής φέρνουν τα μπαζάρ που αρχίζουν να πυκνώνουν από αυτή την εβδομάδα. Να πώς θα βολέψεις έξυπνα αλλά και οικονομικά τα δώρα των γιορτών.

7 μπαζάρ για να αρχίσει η γιορτή!

Άρωμα γιορτής φέρνουν τα μπαζάρ που αρχίζουν να πυκνώνουν από αυτό το Σαββατοκύριακο. Να πώς θα βολέψεις έξυπνα αλλά και οικονομικά τα δώρα των γιορτών.

Το παζάρι του ΕΛΙΑ στην Πλάκα δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Το τιμούν δεόντως κάθε χρόνο οι λάτρεις των παλιών, αφού ξέρουν ότι εδώ θα βρουν όμορφα και χρηστικά, διακοσμητικά είδη και άλλα διαβαστερά από τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Μας αρέσει να κορνιζάρουμε τις vintage παρτιτούρες, εφημερίδες και μετοχές που «αλιεύουμε» εδώ αλλά τσεκάρουμε πάντα και τους πάγκους με τα βιβλία, τα περιοδικά, τις καρτ ποστάλ και τις αφίσες - οι τιμές άλλωστε ξεκινούν από € 2 μόλις. Και μη ξεχάσεις να ρίξεις μια ματιά στα όμορφα ραδιόφωνα εποχής. Ραντεβού στις 21/11, 2-6 μ.μ. και στις 22-23/11, 12 μ.-5 μ.μ. Απ’ ότι ακούμε πάντως θα ξαναχτυπήσουν με ατμόσφαιρα και τιμές παζαριού αλλά με χριστουγεννιάτικο υλικό μέσα στον Δεκέμβρη.

Θέλεις καφτάνια και babouches από το Μαρόκο, σάρι από την Ινδία, ψάθινες τσάντες από το Πακιστάν; Στις 22 και 23/11 (10 π.μ.-8 μ.μ.) το 15ο Διεθνές Χριστουγεννιάτικο Παζάρι του φιλανθρωπικού σωματείου «Οι Φίλοι του Παιδιού» προσγειώνεται ξανά στη Helexpo. Τριάντα τρεις πρεσβείες θα δώσουν φέτος το παρόν με χορευτικά, γεύσεις και είδη από τις χώρες τους, ενώ σε μια σειρά από περίπτερα θα φιγουράρουν ακόμα σπιτικά γλυκά, χριστουγεννιάτικα στολίδια, ρούχα, βιβλία, παιχνίδια κ.λπ.

Κλασικό ραντεβού και η εορταγορά του συλλόγου «Φίλοι της Μέριμνας» για την υποστήριξη του προγράμματος «Παιδιατρική Ανακουφιστική Φροντίδα στο Σπίτι», το οποίο δίνει την επιλογή σε παιδιά και εφήβους, που πάσχουν από μια σοβαρή και απειλητική για τη ζωή ασθένεια, να υποστηρίζονται στο σπίτι από ειδικά εκπαιδευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Έρχεται στο Ζάππειο Μέγαρο στις 21/11 (5-8 μ.μ.), 22/11 (10 π.μ.-7 μ.μ.) και 23/11 (10 π.μ.-5 μ.μ.) φέρνοντας παιχνίδια, σπιτικές μαρμελάδες, γλυκά, γούρια, βιβλία για μικρούς και μεγάλους, ρούχα, παπούτσια, τσάντες, κοσμήματα, αλλά και λαχειοφόρο αγορά.

Οι γυναίκες της Ένωσης Αμερικανίδων Ελλάδας (AWOG) πάλι σε περιμένουν οικογενειακώς στο ξενοδοχείο Athens Ledra (23/11, 11 π.μ.-5 μ.μ.) με χειροποίητα προϊόντα, υπόσχονται παιχνίδια και φωτογραφίες με τον Άγιο Βασίλη στα παιδιά αλλά και λαχειοφόρο αγορά. Τα έσοδα θα διατεθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Μέρες που έρχονται βέβαια, οι σχετικές προσκλήσεις από σωματεία και οργανώσεις πέφτουν βροχή. Στον οδηγό εκδηλώσεων θα βρεις γιορτινές δωροαγορές από την καρδιά της πόλης έως τα προάστια, π.χ. τα μπαζάρ του Ομίλου Εθελοντών (25 και 26/11, 10 π.μ.-5 μ.μ. στο ΚΑΠΗ Νέου Κόσμου), του Στρατού της Σωτηρίας (27 και 28/11, 11 π.μ.-6 μ.μ. στην Κοδριγκτώνος 61) αλλά και των εθελοντών της μονάδας ανακουφιστικής φροντίδας «Γαλιλαία» στα Σπάτα (22 και 23/11, 10 π.μ.-6 μ.μ.).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.

Πάσχα με Papagiannis Winery & 3 κρασιά που του πάνε γάντι!

Οι γιορτινές συναντήσεις του Πάσχα θέλουν και το κρασί τους και εσύ το έχεις με το παραπάνω.

Και είναι η "(Ρ)αμπελιά"! To 1o κρασί της νέας γενιάς του Οινοποιείου Χατζηδάκη

H single vineyard "Σαντορίνη" του Οινοποιείου Χατζηδάκη έχει ιδιαιτερότητες που την κάνουν "φλέρτυ" & το Πάσχα της "πάει".