8 εξαιρετικοί ελαιοπαραγωγοί: αξίζει να τους δοκιμάσετε

Μια σπάνια ευκαιρία να γνωρίσουμε μερικά από τα καλύτερα ελληνικά ελαιόλαδα, από τη Χαλκιδική μέχρι την Πελοπόννησο και την Κρήτη, από επιλεγμένους ελαιοπαραγωγούς, θα μας δώσει το φεστιβάλ "Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις, Χριστούγεννα 2014"

8 εξαιρετικοί ελαιοπαραγωγοί: αξίζει να τους δοκιμάσετε

Είναι γεγονός ότι το ελληνικό ελαιόλαδο έχει περάσει σε νέα εποχή, κάτι που θα διαπιστώσετε και πρακτικά στο φεστιβάλ Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις Χριστούγεννα 2014, στην Helexpo (5,6,7 Δεκεμβρίου). Με την παρακμή του απροσδιόριστης ποιότητας "τενεκέ", εμφανίστηκαν εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα από επιμελημένες συγκομιδές, συχνά από βιολογικούς ελαιώνες, με χειροποίητες διαδικασίες, πραγματικά "ψυχρές εκθλίψεις", σχεδόν μηδενικές οξύτητες -όλα εκείνα, δηλαδή, τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν ένα premium ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας και απαράμιλλης γεύσης. Παράλληλα, εμφανίστηκαν και τα ελαιόλαδα για ειδικές χρήσεις, με προσθήκη βοτάνων, αιθέριων ελαίων φρούτων, μπαχαρικών, που απογειώνουν μια σαλάτα, ένα φαγητό, ακόμα κι ένα γλυκό. Ελαιοπαραγωγοί με μεράκι στοχεύουν στην απόλυτη ποιότητα και γεύση κι εμείς δεν έχουμε παρά να διαλέξουμε. Μια σπάνια ευκαιρία να γνωρίσουμε μερικά από τα καλύτερα ελληνικά ελαιόλαδα, από τη Χαλκιδική μέχρι την Πελοπόννησο και την Κρήτη, από επιλεγμένους ελαιοπαραγωγούς, θα μας δώσει το φεστιβάλ "Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις, Χριστούγεννα 2014", όπου τα πάντα δοκιμάζονται. Μην παραλείψετε, λοιπόν, να πάρετε μια γεύση (με τυχαία σειρά) από…
Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Elaias Topos West, από κορωνέικη ελιά της δυτικής πλευράς της Μεσσηνιακής Μάνης, με φρέσκα, ζωντανά αρώματα και το αγουρέλαιο Elaias Topos του ίδιου παραγωγού….Το πολυβραβευμένο έξτρα παρθένο εαλιόλαδο Αρμονία, των Ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, από τους πρόποδες του Ταϋγέτου, με ντελικάτα και φρουτώδη αρώματα, αλλά και το Enigma του ίδιου, εμπλουτισμένο με φασκόμηλο, μήλο, καρύδι και άλλα, που του δίνουν ιδιαίτερη φυσιογνωμία…Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο βιολογικής καλλιέργειας Ανώσκελη, από το ομώνυμο χωριό του Κισσάμου, που παράγεται στο παλιό οικογενειακό ελαιοτριβείο…Τα τρία έξτρα παρθένα ελαιόλαδα Μονάκριβο, κυρίως κορωνέϊκης ποικιλίας, από ημιορεινούς ελαιώνες στο Γεράκι Ήλιδας, στην Πελοπόννησο… Κατεβαίνοντας στην Κρήτη, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Κριτσάς της Gaea, με πικρές και πικάντικες νότες, από αρχαιότατο ελαιώνα, που συνθλίβεται μέσα σε τρεις ώρες από τη συγκομιδή του…Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Ellion Gastronomy, από τα ιδιόκτητα κτήματα της ελαιοπαραγωγικής Ellion στη Χαλκιδική, ένα εξαιρετικό ελαιόλαδο από την τοπική ποικιλία "γαλανή"…Τα διαφορετικά ελαιόλαδα της Ariston Hellas, από τη Μεσσηνία, στα οποία έχουν προστεθεί αιθέρια έλαια σε 12 εκδοχές -ανάμεσά τους λάιμ, wasabi, σανγκουίνι, σκόρδο, δεντρολίβανο- για ένα μαγικό άγγιγμα σε σαλάτες και φαγητά…Ανηφορίζοντας προς Αρκαδία, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Δολιανίτικο από ποικιλία μανάκι, από τους βιολογικούς ελαιώνες του Κώστα Μπουτσιάνη και της Γεωργίας Ζέρβα στα Δολιανά… Το αγουρέλαιο Mati Ladi του Στέφανου Καραθάνου, ένα αγουρέλαιο υψηλών προδιαγραφών από πρώιμες ελιές κορωνέικης ποικιλίας, των περιοχών Μάτι, Διαβολίτσι, Κατσέικα, στη Μεσσηνία.

Περισσότερα για το φεστιβάλ στο http://www.elladagiortigefseis.gr/festival4/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.

Πάσχα με Papagiannis Winery & 3 κρασιά που του πάνε γάντι!

Οι γιορτινές συναντήσεις του Πάσχα θέλουν και το κρασί τους και εσύ το έχεις με το παραπάνω.

Και είναι η "(Ρ)αμπελιά"! To 1o κρασί της νέας γενιάς του Οινοποιείου Χατζηδάκη

H single vineyard "Σαντορίνη" του Οινοποιείου Χατζηδάκη έχει ιδιαιτερότητες που την κάνουν "φλέρτυ" & το Πάσχα της "πάει".

"Caldera": Δοκιμάζοντας για το Πάσχα το κρασί της παλαιότερης Κάναβας της Σαντορίνης

Η ετικέτα "Caldera" ψιθυρίζει εκφραστικά την θηραϊκή οινική κουλτούρα με το πρώτο έτος κυκλοφορίας της να πραγματοποιήθηκε το 1974.

Πάσχα στο χωριό και Μάιος στη Βαμβακού Λακωνίας

Πεζοπορία, ρομποτική, αστροπαρατήρηση, massage, dj sets, μαγειρική και προγράμματα που φέρνουν όλη την οικογένεια κοντά, συμπληρώνουν ένα πλήρες ανοιξιάτικο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που προτείνει η Vamvakou Revival.