Συζητώντας για τις δημοκρατίες της Λατινικής Αμερικής

Αφιερωμένο εξαιρετικά στον Νότο της αμερικανικής ηπείρου, το δεύτερο φεστιβάλ Transitions στη Στέγη δεν υπόσχεται μόνον ιντριγκαδόρικες θεατρικές και χορευτικές συναντήσεις.

Συζητώντας για τις δημοκρατίες της Λατινικής Αμερικής

Αφιερωμένο εξαιρετικά στον Νότο της αμερικανικής ηπείρου, το δεύτερο φεστιβάλ Transitions στη Στέγη δεν υπόσχεται μόνον ιντριγκαδόρικες θεατρικές και χορευτικές συναντήσεις. Με τη συζήτηση «Η Λατινική Αμερική μετά τη δεκαετία του 1980: μετάβαση προς ποια δημοκρατία;» την Πέμπτη 20/11 (7 μ.μ.) θέτει στο επίκεντρο το ταραγμένο κοινωνικό και πολιτικό πλαίσιο στο οποίο μεγάλωσαν οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο αφιέρωμα. Οι καθηγητές Ιστορίας Ολιβιέ Κομπανιόν, Νάνσι Νίκολς Λοπεαντία και Ντανιέλ Αράου Ρέις θα καταθέσουν σκέψεις για την ποιότητα της νεοαποκτηθείσας δημοκρατίας (μετά τα δικτατορικά καθεστώτα των δεκαετιών του ’60 και του ’70) και το σήμερα στην περιοχή. Στις 24/11, την ίδια ώρα, στη μικρή σκηνή μας δίνει ραντεβού ο Αργεντινός σκηνοθέτης Φεντερίκο Λεόν με μια ομιλία για τη δουλειά του αλλά και για την ταινία του «Estrellas».

Περισσότερες πληροφορίες

Η Λατινική Αμερική μετά τη δεκαετία του 1980: Μετάβαση προς ποια δημοκρατία;

  • Εκδηλώσεις

Κοντά τρεις δεκαετίες μετά την πτώση των δικτατορικών καθεστώτων στην περιοχή, οι πανεπιστημιακοί Ολ. Κομπανιόν, Ν. Νίκολς Λοπεαντία και Ντ. Αράου Ρέις εξετάζουν την κατάσταση των λατινοαμερικανικών δημοκρατιών στις μέρες μας

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Περιφέρεια Αττικής: Ανάδειξη και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο

Ο Περιφερειάρχης Αττικής ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, τη χρηματοδότηση νέων έργων Πολιτισμού μέσα από την υλοποίηση μιας Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) στην Αττική.

Άνθρωποι διαβάζουν στον ηλεκτρικό

Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δεν κοιτάζουν τα κινητά τους στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

ΥΠΠΟ: Στρατηγικό ολιστικό σχέδιο αντιμετώπισης του αρχαίου θεάτρου της Δωδώνης

Στόχος η αξιολόγηση των μέχρι σήμερα εργασιών και η σύνταξη του οδικού χάρτη για την περαιτέρω εξέλιξη του έργου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

Η instax mini Evo της FUJIFILM φέρνει το vintage στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή

Με την υβριδική κάμερα στιγμιαίας εκτύπωσης της FUJIFILM, εκφράζεις τον κόσμο όπως ακριβώς θέλεις.

Χάρης Δούκας για τη Διπλή Ανάπλαση: "Η συστηματική προσπάθεια που κάναμε αποδίδει καρπούς"

Σε συνέντευξη τύπου, ο Δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στη γενικότερη αναβάθμισης της περιοχής προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών.

Μοναδικά πασχαλινά δώρα στο Cycladic Shop

Τα προϊόντα του Cycladic Shop είναι εμπνευσμένα από τις μόνιμες συλλογές του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και τα νησιά του Αιγαίου.