Σε ανεβασμένη ατμόσφαιρα, με μερικά από τα πιο εμβληματικά ελληνικά κρασιά και τσίπουρα να ρέουν και τους δίσκους με τα εκλεκτά ελληνικά deli να μαγνητίζουν τους travel bloggers απ’ όλο τον κόσμο, εγκαινιάστηκε χθες το βράδυ το συνέδριο της TBEX Europe 2014 στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.
Μετά τους εναρκτήριους λόγους της Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη και του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, υπό τους ήχους των dj του Εν Λευκώ, οι εκατοντάδες σύνεδροι δοκίμασαν αυγοτάραχο και χέλι, τσούγκρισαν με Νεμέα και Ασύρτικο, ξετρελλάθηκαν με τα νιώτικα και ζακυνθινά τυριά, τα σαλιγκάρια Κρήτης και τις παρασκευές από πιπεριές Φλωρίνης, αντάλλαξαν απόψεις κρατώντας σπρίνγκ ρολ με παστουρμά και μεταμοντέρνο λαχανοντολμά από το Μάνη Μάνη και το Aleria αντίστοιχα, και πειραγμένους μεζέδες από τη συνεργατική Νομαδική Κουζίνα. Δεν άργησαν να ποστάρουν επιτόπου τα πρώτα tweets επιδοκιμάζοντας τις ελληνικές γεύσεις με την ειδική γαλανόλευκη έκδοση «Tastes Greek to me» που τους προσέφερε το αθηνόραμα ανά χείρας.
Το αθηνόραμα μαζί με την Frontstage είχαν φροντίσει να στήσουν έναν φιλόξενο και γευστικό πολυχώρος Ελληνικής Γαστρονομίας, ενώ η βραδιά ολοκληρώθηκε με βόλτα στις εγκαταστάσεις έργων τέχνης και συναυλία με τους Imam Baildi, Wedding Singers και Angelika Dust.
Τα εμβληματικά ελληνικά προϊόντα που δοκίμασαν ήταν από τους: Τυροκομείο Ίου, Κτήμα Νομικού, SantoWines, Escargo de Crete, Gaea, Άξιον Εστί, Κτήμα Παπαϊωάννου, Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, Τερπνόν, Μπάστας, Τσιλιλής, Simly Greek- amvrosia gourmet, αλλαντοποιία Στρεμμένου, Τρικαλινός, Νεντίμ, Μπουτάρης, Ναουμίδης, Γείτονας, Πλωμάρι, ΕΟΣ Σάμου.