Οι καλύτερες διαδρομές για jogging στην Αθήνα

Είναι κάποιοι που, βλέποντας εκείνους που κάνουν τζόκινγκ, απορούν γιατί τρέχουν αφού…δεν τους κυνηγάει κανείς!! Είναι πολλοί όμως εκείνοι που έχουν εντάξει το τρέξιμο στις καθημερινές τους συνήθειες, διαψεύδοντας όσους πιστεύουν ότι η Αθήνα δεν έχει μέρη για τζόκινγκ. Ψάξαμε και σας προτείνουμε τα καλύτερα.

Οι καλύτερες διαδρομές για jogging στην Αθήνα

Είναι κάποιοι που, βλέποντας εκείνους που κάνουν τζόκινγκ, απορούν γιατί τρέχουν αφού…δεν τους κυνηγάει κανείς!! Είναι πολλοί όμως εκείνοι που έχουν εντάξει το τρέξιμο στις καθημερινές τους συνήθειες, ακολουθώντας έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, διαψεύδοντας παράλληλα όλους εκείνους που πιστεύουν ότι η Αθήνα δεν έχει μέρη για τζόκινγκ. Ψάξαμε και σας προτείνουμε τα καλύτερα:

Εθνικός κήπος

Οι καλύτερες διαδρομές για jogging στην Αθήνα - εικόνα 1

Στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης ο Εθνικός Κήπος είναι αγαπημένο μέρος για τρέξιμο. Η διαδρομή είναι ευχάριστη και η σκιά που δημιουργείται από τα δέντρα και τα φυτά κάνει τον Κήπο καλή επιλογή και τις ζεστές μέρες. Για περίπου 180 χρόνια διατηρεί τη φήμη του προπονητηριού για τους αθλητές αντοχής.

Λόφος Λυκαβηττού

Επίσης πολύ κεντρικό σημείο, εδώ όμως τα πράγματα δυσκολεύουν. Η διαδρομή προς το θέατρο είναι αρκετά ανηφορική, άρα εύκολα κουραστική για τους μη προπονημένους! Αν ανήκετε στους αρχάριους μια καλή εναλλακτική είναι ο περιφερειακός του Λυκαβηττού, όπου η κίνηση εμποδίζει κάπως, η διαδρομή όμως είναι στρωτή.

Άλσος Νέας Σμύρνης

Μετά τον Πανιώνιο και την πλατεία, το Άλσος είναι αυτό που κάνει την γειτονιά της Νέας Σμύρνης γνωστή στους υπόλοιπους Αθηναίους. Παρότι μικρό προπονεί πολλά χρόνια τους αθλητές του Πανιωνίου αλλά και τους κατοίκους της περιοχής, αφού αποτελεί για αυτούς ιδανική λύση που δύσκολα αφήνεται ανεκμετάλλευτη! Ανοικτό από τις δέκα το πρωί ως τις έντεκα το βράδυ, συνήθως έχει πολύ κόσμο που τρέχει ή γυμνάζεται, ανθρώπους που κάνουν βόλτα, αλλά και παιδάκια που παίζουν, γι’ αυτό αν προτιμάτε ησυχία, καλό θα ήταν να αποφεύγετε τις «ώρες αιχμής», για παράδειγμα πρωινά Σαββατοκύριακου ή πολύ ηλιολουστες μέρες.

Ακρόπολη (Αεροπαγίτου-Αποστόλου Παύλου)

Ίσως η πιο όμορφη αισθητικά διαδρομή της Αθήνας! Τι καλύτερο απ’ το να τρέχεις με θέα το Μουσείο και τον Ιερό Βράχο; Ίσως το πλακόστρωτο δυσκολεύει κάπως τη διαδρομή στο κομμάτι της Διουσίου Αεροπαγίτου, στρίβοντας όμως στην Αποστόλου Παύλου τα πράγματα γίνονται καλύτερα. Στα μειονεκτήματα το γεγονός πως, η ομορφιά της περιοχής εκτιμάται δεόντος και από τους κατοίκους αλλά και τους τουρίστες, η βόλτα των οποίων τις ώρες αιχμής κάνει το τρέξιμο δύσκολο.

Λόφος Φιλοπάππου

Για όσους αγαπάνε την περιοχή αλλά θέλουν να αποφύγουν την υπερβολική πολυκοσμία,ακριβώς δίπλα βρίσκεται ο λόφος του Φιλοπάππου. Ενδείκνειται και για όσους προτιμούν μια πιο «δύσκολη πίστα», αφού υπάρχουν πολλές ανηφόρες και κατηφόρες, όπως και τα σκαλοπάτια δίπλα στο θέτρο Δώρα Στράτου για τους πιο προχωρημένους. Τη διαδρομή ομορφαίνουν το πλακόστρωτο του Πικιώνη και η πλούσια πανίδα με τα σπάνια ήδη από πουλιά και χελώνες.

Πάρκο-Μαρίνα Φλοίσβου

Οι καλύτερες διαδρομές για jogging στην Αθήνα - εικόνα 2

Τα Νότια Προάστια δίνουν δυνατότητα για άθληση συνδιασμένη με θαλασσινό αεράκι. Τρέξιμο δίπλα στα σκάφη και τη θάλασσα στη Μαρίνα αλλά και πιο ήσυχα μέσα στο πάρκο. Κατάλληλο και για όσους μένουν λίγο πιο μακρία όμως αγαπούν τη θάλασσα, καθώς βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη στάση του τραμ.

Σ.Ε.Φ.

Το πάρκο δίπλα από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας επιλέγουν πολλοί κάτοικοι του Πειραιά και των γύρω περιοχών για το καθημερινό τους τρέξιμο. Λειτουργεί ωστόσο και σαν αφετηρία για όσους προτιμούν τη μεγάλη παραλιακή διαδρομη μέχρι την Έδεμ, παράλληλα με τις γραμμές του τραμ.

Πεδίον του Άρεως

Και αυτή μία από τις κλασσικές επιλογές των «δρομέων» της Αθήνας. Μπορεί η ανάπλαση να μην ολοκληρώθηκε ποτέ πλήρως, όμως διαθέτει μονοπάτια τόσο με άσφαλτο, όσο και χωμάτινα, πολλά λουλούδια και απέραντο πράσινο. Ο φωτισμός είναι επάρκής και μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες.

Καλλιμάρμαρο

Πάνω από το Στάδιο υπάρχει ένα σημείο ειδικά διαμορφωμένο, στρωμένο με χώμα που το κάνει ιδανικό για τρέξιμο. Έχει σχεδον όλες τις ώρες τις ημέρας πολύ κόσμο, όχι όμως τόσο ώστε να ενοχλεί. Όσοι το επισκέπτονται συχνά, λένε ότι η πιο ατμοσφαιρική ώρα της ημέρας είναι το βράδυ, με θέα τη φωτισμένη Ακρόπολη.

Πάρκο Τρίτση

Οι καλύτερες διαδρομές για jogging στην Αθήνα - εικόνα 3

Όαση πράσινου στα Δυτικά αυτή τη φορά προάστια, το Παρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης είναι ελαφρώς παραμελημένο, παραμένει όμως καλή επιλογή για τους λάτρεις της άσκησης στο φυσικό περιβάλλον. Τα μονοπάτια του προσφέρονται για τρέξιμο και περπάτημα πολλών χιλιομέτρων, αλλά και για ποδηλασία.

Επιλέξτε λοιπόν το σημείο της επιλογής σας, εφοδιαστείτε με τα κατάλληλα παπούτσια, ipod και αποσμητικό Noxzema και φύγαμε!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.

Πάσχα με Papagiannis Winery & 3 κρασιά που του πάνε γάντι!

Οι γιορτινές συναντήσεις του Πάσχα θέλουν και το κρασί τους και εσύ το έχεις με το παραπάνω.

Και είναι η "(Ρ)αμπελιά"! To 1o κρασί της νέας γενιάς του Οινοποιείου Χατζηδάκη

H single vineyard "Σαντορίνη" του Οινοποιείου Χατζηδάκη έχει ιδιαιτερότητες που την κάνουν "φλέρτυ" & το Πάσχα της "πάει".