Hot yoga: η νέα τρέλα της πόλης

Σκέψου ότι δοκιμάζεις τις άσανας και τις τεχνικές αναπνοής της γιόγκα σ’ ένα θερμαινόμενο περιβάλλον, στους 40 βαθμούς Κελσίου και με 50% υγρασία. Δύσκολο; Όσοι το τόλμησαν ίδρωσαν πολύ αλλά είδαν διαφορά και… κόλλησαν.

Hot yoga: η νέα τρέλα της πόλης
Hot yoga: η νέα τρέλα της πόλης - εικόνα 1

Σκέψου ότι δοκιμάζεις τις στάσεις του πολεμιστή ή άλλες κλασικές ασκήσεις της γιόγκα. Ο νους ηρεμεί, η αναπνοή συντονίζεται με την κίνηση και το νου και όσο περνά ο καιρός βλέπεις το σώμα σου να δυναμώνει, να αποκτά γράμμωση και ευλυγισία. Σκέψου τώρα ότι δοκιμάζεις τις άσανας και τις τεχνικές αναπνοής της γιόγκα σ’ ένα θερμαινόμενο περιβάλλον, στους 40 βαθμούς Κελσίου και με 50% υγρασία. Δύσκολο; Όσοι το τόλμησαν ίδρωσαν πολύ αλλά ακούμε ότι είδαν διαφορά και… κόλλησαν.

«Η hot yoga προκαλεί εθισμό γιατί τη βιώνεις τελείως διαφορετικά από την απλή γιόγκα» μας ανέφερε η Ελένη Πρέκα που γνώρισε τη μέθοδο στις ΗΠΑ και την έφερε από το 2010 στα στούντιο Hot Yoga Athens (http://www.hot-yoga.gr), στο Ψυχικό, στη Γλυφάδα και στην Κηφισιά. «Λόγω της ζέστης ανεβαίνουν οι χτύποι της καρδιάς, καις περισσότερες θερμίδες και νιώθεις με ένα μαγικό τρόπο να αλλάζει το σώμα σου βλέποντας διαφορά ακόμα και μετά από ένα μήνα άσκησης. Προσφέρει συγκέντρωση του νου, χαλάρωση, αποτοξίνωση λόγω της εφίδρωσης, γράμμωση, ενδυνάμωση, απώλεια βάρους. Είναι αεροβική άσκηση χωρίς να επιβαρύνει όμως τις αρθρώσεις. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα που έγινε πρόσφατα από το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης αποτελεί το καλύτερο “φάρμακο” ενάντια στο στρες και την κατάθλιψη, αφενός γιατί οι άσανας σε χαλαρώνουν κι αφετέρου γιατί η ζέστη επιδρά ευεργετικά στο νευρικό σύστημα».

Hot yoga: η νέα τρέλα της πόλης - εικόνα 2

Μόδα στην Αμερική εδώ και μια δεκαετία, η hot yoga μετρά στις τάξεις της διασημότητες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, από τον Τζορτζ Κλούνι, τη Μαντόνα, τη Τζένιφερ Άνιστον και τη Lady Gaga έως τον πρίγκιπα Χάρι της Αγγλίας. Ο «πατέρας» του είδους πάντως είναι Ινδός, ο Bikram Choudhury, o οποίος τη δεκαετία του ’70 στις ΗΠΑ., προσπαθώντας να ξεπεράσει έναν τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε, άρχισε να κάνει γιόγκα σε περιβάλλον με υψηλή θερμοκρασία. «Επιστρέφοντας στο στούντιο, οι πελάτες μας μάς λένε ότι μετά το πρώτο μάθημα έκαναν τον καλύτερο ύπνο της ζωής τους!». Τι λέτε, θα τη δοκιμάσετε; Βάλτε στο σακίδιό σας ελαφριά ρούχα κι ένα αποσμητικό Noxzema και πάμε!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΣΙΩΤΗ
25/04/2024

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.