Ο Γκίκας και οι φίλοι του

Μια έκθεση, μια ημερίδα, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους μικρούς φιλότεχνους: από τις 16/10 το Μουσείο Μπενάκη θυμάται τα είκοσι χρόνια από το θάνατο του ιστορικού καλλιτέχνη της γενιάς του ’30 Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα στο σπίτι του.

Ο Γκίκας και οι φίλοι του

Τα είκοσι χρόνια από το θάνατο του καλλιτέχνη της γενιάς του ’30 θυμάται το Μουσείο Μπενάκη στις 16/10 με ένα τριπλό κάλεσμα. Από το πρωί στην Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα (όπου έζησε για πάνω από 40 χρόνια) φίλοι του, μελετητές και ιστορικοί τέχνης, εστιάζουν στις εικαστικές του αναζητήσεις, ενώ στις 8 μ.μ. εγκαινιάζεται η έκθεση «Γκίκας - Fermor - Craxton: 3 τόποι, 3 δημιουργοί», η οποία ανιχνεύει τη φιλία του με τον Άγγλο περιηγητή και τον ομοεθνή του εικαστικό μέσα από την αλληλογραφία και τις συναντήσεις τους σε Ύδρα, Καρδαμύλη και Κέρκυρα. Στο υλικό περιλαμβάνονται επιστολές, χειρόγραφα, εκδόσεις, φωτογραφίες, σχέδια του Ν. Χ. Γκίκα και του John Craxton αλλά και έργα των δύο ζωγράφων που προέρχονται από την οικία του Fermor στην Καρδαμύλη. Το Σάββατο 18/10 θα μπουν και τα παιδιά στο ατελιέ του ζωγράφου μέσα από ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Περισσότερες πληροφορίες

Γκίκας - Fermor - Craxton: 3 τόποι, 3 δημιουργοί

  • Εικαστικά

Η φιλία των τριών δημιουργών καταγράφεται μέσα από επιστολές, χειρόγραφα, εκδόσεις, φωτογραφίες καθώς και σχέδια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.

Πάσχα με Papagiannis Winery & 3 κρασιά που του πάνε γάντι!

Οι γιορτινές συναντήσεις του Πάσχα θέλουν και το κρασί τους και εσύ το έχεις με το παραπάνω.

Και είναι η "(Ρ)αμπελιά"! To 1o κρασί της νέας γενιάς του Οινοποιείου Χατζηδάκη

H single vineyard "Σαντορίνη" του Οινοποιείου Χατζηδάκη έχει ιδιαιτερότητες που την κάνουν "φλέρτυ" & το Πάσχα της "πάει".