Το παζάρι των ρακοσυλλεκτών ξαναχτυπά... φεστιβαλικά στο Γκάζι

Δεν πρόλαβες την Κυριακή να κατηφορίσεις στον Ελαιώνα; Στις  20-21/10 το παζάρι των Ρακοσυλλεκτών επιστρέφει στην Τεχνόπολη με το τρίτο φεστιβάλ του.

Το παζάρι των ρακοσυλλεκτών ξαναχτυπά... φεστιβαλικά στο Γκάζι

Οι συλλέκτες το προτιμούν και σίγουρα κάτι ξέρουν. Πιο φθηνό από το Μοναστηράκι, το κυριακάτικο παζάρι του Σωματείου Ρακοσυλλεκτών «Ενόδιος Ερμής» στον Ελαιώνα (ένα από τα τρία που απλώνονται στην περιοχή και κατοικοεδρεύει πλέον στην οδό Αγίας Άννης & Αγίου Πολυκάρπου) είναι κλασικό στέκι για όσους κυνηγούν με υποψιασμένο μάτι τα παλιά ή με πιο… ζορισμένο πορτοφόλι κάτι χρηστικό και σύγχρονο. Αν δεν το πρόλαβες την Κυριακή, στις 20-21/10, η καρδιά του παζαριού των Ρακοσυλλεκτών χτυπά ξανά στην Τεχνόπολη με το τρίτο φεστιβάλ του. Η πραμάτεια περιλαμβάνει ό,τι βάζει ο νους, από χρηστικά μέχρι συλλεκτικά αντικείμενα (βινύλια, βιβλία, κοσμήματα, κούκλες, vintage ρούχα, μπιμπελό κ.ά.), τις αγορές θα πλαισιώνουν μουσικοί του δρόμου με τις μελωδίες τους, ενώ θα προβληθεί και το ντοκιμαντέρ «Σωματείο Ρακοσυλλεκτών» της Μαρίνας Δανέζη. «Στόχος μας είναι να γνωρίσει ο κόσμος ποιοι είναι οι ρακοσυλλέκτες και να βγάλουν από το μυαλό τους την αρνητική ιδέα που υπάρχει» μας ανέφερε ο γραμματέας του σωματείου Φεριδούν Μεμής. «Είναι οικογενειάρχες, άνθρωποι που παλιά ήταν επαγγελματίες ή υπάλληλοι και χάνοντας τις δουλειές τους στράφηκαν σε αυτή τη δουλειά για να επιβιώσουν». Πάνω στην κουβέντα όμως ο κύριος Μεμής μας πρόλαβε και τα νέα «Την περίοδο των γιορτών, ο δήμος Αθηναίων θα μας παραχωρήσει μια πλατεία για να κάνουμε εκεί το παζάρι μας την τελευταία εβδομάδα του χρόνου».

Περισσότερες πληροφορίες

3o Φεστιβάλ του Σωματείου Ρακοσυλλεκτών

  • Εκδηλώσεις

Βινίλια, βιβλία, κοσμήματα, κούκλες, vintage ρούχα, μπιμπελό κ.ά. σε σούπερ χαμηλές τιμές. Το φεστιβάλ πλαισιώνουν μουσικοί του δρόμου, ενώ θα προβληθεί και το ντοκιμαντέρ «Σωματείο Ρακοσυλλεκτών» της Μ. Δανέζη

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.

Πάσχα με Papagiannis Winery & 3 κρασιά που του πάνε γάντι!

Οι γιορτινές συναντήσεις του Πάσχα θέλουν και το κρασί τους και εσύ το έχεις με το παραπάνω.

Και είναι η "(Ρ)αμπελιά"! To 1o κρασί της νέας γενιάς του Οινοποιείου Χατζηδάκη

H single vineyard "Σαντορίνη" του Οινοποιείου Χατζηδάκη έχει ιδιαιτερότητες που την κάνουν "φλέρτυ" & το Πάσχα της "πάει".