Τρεις γνωστοί συγγραφείς στην πόλη

Με διαφορετικές αφετηρίες και διαδρομές, αλλά με πιστό κοινό, τρεις γνωστοί συγγραφείς μας δίνουν ραντεβού τις επόμενες ημέρες στην πόλη.

Τρεις γνωστοί συγγραφείς στην πόλη

Γιάννης Μακριδάκης: Αφήνει για λίγο το κτήμα του στη Χίο για μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με τον δημοσιογράφο Άρη Δαβαράκη στο «Polis Art Cafe» (16/10, 8 μ.μ.). Περί λογοτεχνίας και φυσικής ζωής, κατανάλωσης και αναπλήρωσης φυσικών πόρων, φυσικής καλλιέργειας στη γη και την κοινωνία, οικονομικής πολιτικής και απο-ανάπτυξης. Βικτόρια Χίσλοπ: Ξέρετε την αγάπη της για την Ελλάδα –και μέσα από τα πολυδιαβασμένα της μυθιστορήματα «Το νησί» και «Το νήμα»–, τις αναγνωστικές της προτιμήσεις όμως; Στο πλαίσιο του φεστιβάλ Art Links, μιλά για τους αγαπημένους της συγγραφείς, τις νέες τάσεις στη λογοτεχνία και δίνει συμβουλές προς… ναυτιλλομένους περί γραφής στο Hub (20/10, 7 μ.μ.). Φίλιπ Κερ: Παρέα με τον σταθερό του ήρωα, τον πρώην αστυνομικό Μπέρνι Γκούντερ, και με φόντο μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη υπόθεση - τη δολοφονία των Πολωνών στρατιωτικών στο δάσος του Κατίν - ξετυλίγει ο διάσημος σκωτσέζος συγγραφέας νουάρ λογοτεχνίας το νήμα της αφήγησης στο βιβλίο του "Άνθρωπος χωρίς Ανάσα". Στο Public θα συνομιλήσει σχετικά με τους δημοσιογράφους Αντώνη Πανούτσο και Μάκη Προβατά (20/10, 8.30 μ.μ.)

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Γιάννης Μακριδάκης εφ' όλης της ύλης

  • Εκδηλώσεις

Ο γνωστός συγγραφέας συζητά με τον Άρη Δαβαράκη

Ο Φίλιπ Κερ για το «Άνθρωπος χωρίς ανάσα»

  • Εκδηλώσεις

Ο γνωστός συγγραφέας νουάρ λογοτεχνίας Φ. Κερ συζητά για το τελευταίο του μυθιστόρημα με τους δημοσιογράφους Αντ. Πανούτσο και Μ. Προβατά

Art links

  • Εκδηλώσεις

Πολύτεχνο αφιέρωμα με συναυλίες (Δ. Βασιλάκης, The Swing Shoes ft. SugahSpank!, Simos Kokovesis & The Βlues Co), δημιουργικά εργαστήρια (φωτογραφία, ζωγραφική), stand up comedy, εκθέσεις εικαστικών, επίδειξη μόδας κ.ά. Τη Δευτ. 20/10, στις 7 μ.μ. η συγγραφέας Β. Χίσλοπ μιλά για τη σπουδαιότητα του βιβλίου και τη λογοτεχνία του σήμερα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΣΙΩΤΗ
25/04/2024

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.