Athens Bike Festival: τρεις μέρες φόρτσα στα πεντάλ

Με ακόμα περισσότερη δράση και στοχευμένες εκδηλώσεις που κλείνουν το μάτι στο χθες και το αύριο της ποδηλατικής φάσης γιορτάζει την πρώτη του πενταετία το Athens Bike Festival.

Athens Bike Festival: τρεις μέρες φόρτσα στα πεντάλ

Με ακόμα περισσότερη δράση και στοχευμένες εκδηλώσεις που κλείνουν το μάτι στο χθες και το αύριο της ποδηλατικής φάσης γιορτάζει την πρώτη του πενταετία το Athens Bike Festival. Όσοι πιστοί της «πράσινης» μετακίνησης, στις 19-21/9 ανεβείτε στη σέλα ή πάρτε το μετρό και ραντεβού στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. Οι μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου θα βρίσκονται εδώ για να δείτε και να δοκιμάσετε τα νέα τους μοντέλα, ενώ το pumptrack θα περιμένει όσους θέλουν να τεστάρουν τις δυνάμεις τους στις στροφές και τα σαμάρια της ειδικής πίστας ροής. Φέτος όμως η αδρεναλίνη ανεβαίνει και στο Kona bike fun park που στρώνει στην πλατεία της Τεχνόπολης σκηνικό βουνίσιου τερέν για να «ξεκλειδώσετε» τα μυστικά του mountain bike στο κέντρο της πόλης, σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα 30 μέτρων με εμπόδια, ανηφοράκια, κλίσεις και εκπλήξεις. Την τιμητική τους θα έχουν και τα κορίτσια, που θα βρουν ειδικό χώρο με ποδηλατικά είδη για το στυλ και τις ανάγκες τους, πριν φορέσουν φούστα και οργώσουν το κέντρο της πόλης ποδηλατώντας την Κυριακή το πρωί στο skirt ride. Για όσους πάλι προτιμούν τα ρετρό… πεντάλ, στο κτίριο Δ12 θα λειτουργεί η 1η έκθεση παλαιών ποδηλάτων με διαγωνιστικό χαρακτήρα. Στα καινούργια της διοργάνωσης και οι συνεργασίες με τον κόμβο καινοτομίας και επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθηναίων (για την εκδήλωση «Ποδήλατο, τροχός στην ανάπτυξη») και με το Re-think Athens (με σεμινάρια για την ασφαλή μετακίνηση με ποδήλατο στην πόλη αλλά και ομιλίες από ξένους αρχιτέκτονες για την «πρόκληση του δημόσιου χώρου στην Νέα Υόρκη, το Παρίσι και την Αθήνα»).

Περισσότερες πληροφορίες

5ο Athens Bike Festival

  • Εκδηλώσεις

Η καθιερωμένη ποδηλατο-συνάντηση για να δεις και να δοκιμάσεις τα νέα μοντέλα της αγοράς αλλά και τις δυνάμεις σου σε ειδικές συνθήκες οδήγησης. Και ακόμη ειδικός χώρος για γυναίκες, επιδείξεις, έκθεση «BikeArt» και παλιών ποδηλάτων, μαθήματα και παρουσιάσεις. Σάβ. 20/9, στις 4 μ.μ. «Δικοί μας δρόμοι, δική μας η επιλογή», συζήτηση για την πόλη και την αρχιτεκτονική με ομιλίες για παραδείγματα αναπλάσεων σε πόλεις στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Συμμετέχουν η διευθύντρια του Ιδρύματος Ωνάση Έφη Τσιότσιου, οι καθηγητές του ΕΜΠ Π. Τουρνικιώτης και Θ. Βλαστός και οι αρχιτέκτονες-πολεοδόμοι P.-Al. Trevelo, Fr. Rijkenberg και Jan-Gert Wisse και W. van Dijk. Κυρ. 21/9, στις 11.30 π.μ. ημερίδα με θέμα «Ποδήλατο, τροχός στην ανάπτυξη» αλλά και skirt ride στο ιστορικό κέντρο

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Η instax mini Evo της FUJIFILM φέρνει το vintage στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή

Με την υβριδική κάμερα στιγμιαίας εκτύπωσης της FUJIFILM, εκφράζεις τον κόσμο όπως ακριβώς θέλεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/04/2024

Χάρης Δούκας για τη Διπλή Ανάπλαση: "Η συστηματική προσπάθεια που κάναμε αποδίδει καρπούς"

Σε συνέντευξη τύπου, ο Δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στη γενικότερη αναβάθμισης της περιοχής προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών.

Μοναδικά πασχαλινά δώρα στο Cycladic Shop

Τα προϊόντα του Cycladic Shop είναι εμπνευσμένα από τις μόνιμες συλλογές του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και τα νησιά του Αιγαίου.

Fashion Room Service: Η μεγαλύτερη fashion βραδιά της Αθήνας έρχεται στο "Radisson Blu Park Hotel"

Πάνω από 20 ελληνικά brands από Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσουν τις νέες τους spring/summer συλλογές με accessories, κοσμήματα και ρούχα.

ΥΠΠΟ: Έργα πολιτισμού για την ανάδειξη του μνημειακού πλούτου της Αττικής

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς παρουσίασαν τους βασικούς άξονες για τη μέγιστη αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου της περιφέρειας.