HELLAΣTOCK 2014: Μια εφήμερη αιωρούμενη πολιτεία γεννιέται στον ΟΛΠ

Από τις 2-4/9 στο λιμάνι θα πετύχεις ένα διαφορετικό εργοτάξιο, δεν κάθεσαι να χαζέψεις τη φάση πλάι στην πέτρινη αποθήκη του ΟΛΠ; Eκατόν εξήντα πέντε φοιτητές αρχιτεκτονικής και design από έντεκα χώρες κατασκευάζουν μια αιωρούμενη πόλη –το… σπίτι τους γι’ αυτές τις τρεις ημέρες– αλλά και μια εναλλακτική διαδρομή αστικού περιπάτου για όλους μας από τις 4/9. 

HELLAΣTOCK 2014: Μια εφήμερη αιωρούμενη πολιτεία γεννιέται στον ΟΛΠ

Δεκαέξι χιλιάδες μέτρα σχοινί, πέντε χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα πανί, επτά φορτηγά γεμάτα με δέκα χιλιάδες μέτρα σωλήνα σκαλωσιάς... Από τις 2-4/9 στο λιμάνι θα πετύχεις ένα διαφορετικό εργοτάξιο, δεν κάθεσαι να χαζέψεις τη φάση πλάι στην πέτρινη αποθήκη του ΟΛΠ; Στο πλαίσιο του πειραματικού εργαστηρίου HELLAΣTOCK 2014, εκατόν εξήντα πέντε φοιτητές αρχιτεκτονικής και design από έντεκα χώρες κατασκευάζουν στο χώρο της μελλοντικής Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά μια αιωρούμενη πόλη –το… σπίτι τους γι’ αυτές τις τρεις ημέρες– δημιουργώντας εφελκυόμενες και αναρτημένες κατασκευές σε ένα σκελετό σκαλωσιάς μέγιστου ύψους 6 μέτρων. Το «σενάριο» που καλούνται να υπηρετήσουν προσαρμόζεται σε δύο συνθήκες: την έκτακτη προσωρινή χωροθέτηση μεγάλων πληθυσμιακών ομάδων εντός του αστικού ιστού και μάλιστα σε απόσταση από το έδαφος. Και μη νομίζεις ότι θα σε αντικρύζουν μόνο εκείνοι… αφ’ υψηλού. Από τις 4/9, θα μπορείς να χαζέψεις από πιο κοντά τις προτάσεις τους αφού ο χώρος θα είναι επισκέψιμος μέσω περιμετρικού υπερυψωμένου διαδρόμου.

Περισσότερες πληροφορίες

HELLAΣTOCK 2014

  • Εικαστικά

Φοιτητές αρχιτεκτονικής και ντιζάιν από έντεκα χώρες κατασκευάζουν μια αιωρούμενη πόλη σε ένα σκελετό σκαλωσιάς, στο πλαίσιο της διεθνούς πλατφόρμας αρχιτεκτονικού πειραματισμού Bellastock

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Fashion Room Service: Η μεγαλύτερη fashion βραδιά της Αθήνας έρχεται στο "Radisson Blu Park Hotel"

Πάνω από 20 ελληνικά brands από Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσουν τις νέες τους spring/summer συλλογές με accessories, κοσμήματα και ρούχα.

ΥΠΠΟ: Έργα πολιτισμού για την ανάδειξη του μνημειακού πλούτου της Αττικής

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς παρουσίασαν τους βασικούς άξονες για τη μέγιστη αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου της περιφέρειας.

Ανακαλύψτε έναν κόσμο που αλλάζει στο Athens Science Festival 2024

Κάθε μοναδική "Ιστορία Αλλαγής" και ένας επιπλέον λόγος για να εξερευνήσετε το επετειακό Athens Science Festival.

Το Athens Tattoo Convention μάς στιγματίζει για άλλη μια χρονιά

Στο Παλαιό Φάληρο θα διεξαχθεί φέτος το αγαπημένο διεθνές φεστιβάλ tattoo.

"Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;": Η Στέγη Ωνάση μιλά για δράκους, μύθους και αλήθειες

Το επόμενο κεφάλαιο του Society Uncensored έχει θέμα τις ψυχεδελικές ουσίες, τα μανιτάρια και την ψυχική υγεία.