Ο εμφύλιος στο Μουσείο Μπενάκη

Εβδομήντα χρόνια από τα Δεκεμβριανά του 1944, το Μουσείο Μπενάκη ανατρέχει σε μια από τις πιο σύνθετες στιγμές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας μέσα από την έκθεση «Ο Δεκέμβριος του 1944. Η εμφύλια σύγκρουση στην Αθήνα. Από την απελευθέρωση έως τη Συνθήκη της Βάρκιζας» που θα εγκαινιαστεί στις 3/12 στο κτίριο της οδού Πειραιώς.

Ο εμφύλιος στο Μουσείο Μπενάκη

Εβδομήντα χρόνια από τα Δεκεμβριανά του 1944, το Μουσείο Μπενάκη ανατρέχει σε μια από τις πιο σύνθετες στιγμές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας μέσα από την έκθεση «Ο Δεκέμβριος του 1944. Η εμφύλια σύγκρουση στην Αθήνα. Από την απελευθέρωση έως τη Συνθήκη της Βάρκιζας» που θα εγκαινιαστεί στις 3/12 στο κτίριο της οδού Πειραιώς. Σε επιμέλεια του ιστορικού Τάσου Σακελλαρόπουλου, το αφιέρωμα εστιάζει στην συγκεκριμένη περίοδο, με «κορυφαία στιγμή» τη Μάχη της Αθήνας, μέσα από φωτογραφίες των γεγονότων, σε μεγάλο βαθμό αδημοσίευτες, χάρτες και κείμενα. Η έκθεση θα συνοδεύεται από έκδοση η οποία περιλαμβάνει πέραν του φωτογραφικού υλικού, χάρτες και τεκμήρια της εποχής από τις αντίπαλες παρατάξεις καθώς και μαρτυρίες, ενώ θα προβάλλεται και σχετικό ντοκιμαντέρ-οδοιπορικό σε σκηνοθεσία του Ηλία Γιαννακάκη το οποίο ιχνηλατεί τα γεγονότα εκείνης της σύγκρουσης στην Αθήνα του σήμερα. Φωτογραφία: Ηνωμένοι Φωτορεπόρτερ «Εικόνες της Ελλάδος, 1944-1958», Β΄έκδοση Εξάντας 1998. © Ν. Ε. Τόλης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Fashion Room Service: Η μεγαλύτερη fashion βραδιά της Αθήνας έρχεται στο "Radisson Blu Park Hotel"

Πάνω από 20 ελληνικά brands από Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσουν τις νέες τους spring/summer συλλογές με accessories, κοσμήματα και ρούχα.

ΥΠΠΟ: Έργα πολιτισμού για την ανάδειξη του μνημειακού πλούτου της Αττικής

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς παρουσίασαν τους βασικούς άξονες για τη μέγιστη αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου της περιφέρειας.

Ανακαλύψτε έναν κόσμο που αλλάζει στο Athens Science Festival 2024

Κάθε μοναδική "Ιστορία Αλλαγής" και ένας επιπλέον λόγος για να εξερευνήσετε το επετειακό Athens Science Festival.

Το Athens Tattoo Convention μάς στιγματίζει για άλλη μια χρονιά

Στο Παλαιό Φάληρο θα διεξαχθεί φέτος το αγαπημένο διεθνές φεστιβάλ tattoo.

"Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;": Η Στέγη Ωνάση μιλά για δράκους, μύθους και αλήθειες

Το επόμενο κεφάλαιο του Society Uncensored έχει θέμα τις ψυχεδελικές ουσίες, τα μανιτάρια και την ψυχική υγεία.