Νέο φεστιβάλ για τη street art

Ένα νέο ραντεβού με το βλέμμα του στραμμένο στην εγχώρια και τη διεθνή τέχνη του δρόμου φέρνει ο Σεπτέμβρης στην πόλη. Με δύο εκθέσεις, ημερίδα και προβολές, το Διεθνές Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης της Αθήνας ανεβάζει αυλαία στις 27/9.

Νέο φεστιβάλ για τη street art

Ένα νέο ετήσιο ραντεβού με το βλέμμα του στραμμένο στην εγχώρια και τη διεθνή τέχνη του δρόμου φέρνει ο Σεπτέμβρης στην πόλη. «Παιδί» της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Studio 4 που δραστηριοποιείται την τελευταία τετραετία στο συγκεκριμένο εικαστικό πεδίο (έχουν επιμεληθεί τοιχογραφίες σε σχολεία, σχετικές εκθέσεις αλλά και το κινηματογραφικό αφιέρωμα Top to bottom), το Διεθνές Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης της Αθήνας ανεβάζει αυλαία στις 27/9. Έως τις 25/10 θα μας στείλει προσκλήσεις για προβολές ντοκιμαντέρ, ταινιών μικρού μήκους και βίντεο στο Ρομάντσο και στην Ταινιοθήκη, καθώς και για μια σχετική ημερίδα και δύο εκθέσεις στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς. Στην έκθεση «Like New» έξι καλλιτέχνες (Cacao Rocks, Αλέξανδρος Βασμουλάκης, Βασίλης Μαρκοσιάν, Ser & Σιμόνη Φοντάνα, Φράνκο Φασόλι, Άντονι Λίστερ) παρουσιάζουν έργα τα οποία εμπεριέχουν στοιχεία που μας είναι γνώριμα από καλλιτεχνικά ρεύματα των αρχών του 20ού αιώνα, ενώ το «More or less» αναζητά εκλεκτικές συγγένειες στις τυπογραφικές συνθέσεις των Τζον Φέκνερ, Γκρεγκ Παπαγρηγορίου, Πάρι Κούτσικου, D!, SNRS και L'ATLAS.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

ΥΠΠΟ: Έργα πολιτισμού για την ανάδειξη του μνημειακού πλούτου της Αττικής

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς παρουσίασαν τους βασικούς άξονες για τη μέγιστη αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου της περιφέρειας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Ανακαλύψτε έναν κόσμο που αλλάζει στο Athens Science Festival 2024

Κάθε μοναδική "Ιστορία Αλλαγής" και ένας επιπλέον λόγος για να εξερευνήσετε το επετειακό Athens Science Festival.

Το Athens Tattoo Convention μάς στιγματίζει για άλλη μια χρονιά

Στο Παλαιό Φάληρο θα διεξαχθεί φέτος το αγαπημένο διεθνές φεστιβάλ tattoo.

"Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;": Η Στέγη Ωνάση μιλά για δράκους, μύθους και αλήθειες

Το επόμενο κεφάλαιο του Society Uncensored έχει θέμα τις ψυχεδελικές ουσίες, τα μανιτάρια και την ψυχική υγεία.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Όσα δήλωσε η Υπουργός Τουρισμού στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Ανακύκλωσε την παλιά συσκευή θέρμανσης και στήριξε την δεντροφύτευση σε Αττική και Εύβοια

Στο πλαίσιο της καμπάνιας "my glorious green moments", δίνεται η δυνατότητα στους ενήλικες καταναλωτές να ανακυκλώσουν την παλιά τους συσκευή θέρμανσης σε επιλεγμένα σημεία.

Η Ολυμπιακή Φλόγα φωτίζει το ΚΠΙΣΝ

Η τελευταία τελετή της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας "Παρίσι 2024" θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.