Οργανωμένες παραλίες: Σαρώσαμε τον Σαρωνικό

Πάρτι με μουσικές και κοκτέιλ αλλά και σινεμά δίπλα στο κύμα, παιχνίδια και διαδικτυακό σερφάρισμα, γυμναστική και spa στην άμμο, νέα εστιατόρια και beach bars: απ’ όλα έχει και φέτος ο αιγιαλός στις πιο κοντινές μας οργανωμένες παραλίες. Επιλέξτε αυτή που ταιριάζει στο προφίλ σας και επιδοθείτε σε ολοήμερο fun στην αττική Ριβιέρα.

Οργανωμένες παραλίες: Σαρώσαμε τον Σαρωνικό

Κάποιες φορές δεν χρειάζεται να γράψεις χιλιόμετρα και μίλια για να νιώσεις σαν να είσαι διακοπές. Αρκεί να κατέβεις την παραλιακή (με Ι.Χ., λεωφορείο ή τραμ) και να «οργώσεις» τις αμμουδιές της αττικής Ριβιέρας. Στις οργανωμένες πλαζ της πόλης το παιχνίδι παίζεται κάθε χρόνο όλο και πιο δυνατά εντός και εκτός υγρού στίβου. Τα θαλάσσια πάρκα αναψυχής και η βεντάλια των σπορ ανοίγει για τη χαρά του σπορτίφ και του πιτσιρικά, νέα στέκια λανσάρονται για όσους ξέμειναν στην πόλη, DJs και γκρουπ δημιουργούν σκηνικό πάρτι. Έβγαλε πολλά το φετινό μας σαφάρι από τον Άλιμο έως τη Βουλιαγμένη και λίγο παραπέρα.

Στον Άλιμο μια μέρα

Οργανωμένες παραλίες: Σαρώσαμε τον Σαρωνικό - εικόνα 1

Προσεγμένα νέα στέκια, φουλ παιχνιδο-δράση, αλλά και ελεύθερη ακτογραμμή για low budget βουτιές: για όλους έχει ο κοντινός Άλιμος. Όταν όμως η παρέα φωνάζει «διακοπές» και ψηφίζει δράση στο νερό με τσουλήθρες, αναρριχήσεις και SUP, η Ακτή του Ήλιου κερδίζει πόντους. Το beach bar «Bolivar» στη δεξιά πλευρά της είναι κλασικός προορισμός (και για βραδινά πάρτι), ενώ πιο κεντρικά απλώνει την επικράτειά του το «Loca». Τέρμα αριστερά φέτος βρίσκουμε νέους «ενοίκους»: το club-restaurant «Akanθus» στήνει τις ξαπλώστρες και τους καναπέδες του κάτω από τ’ αρμυρίκια και ανεβάζει ρυθμούς με mainstream μουσικές το βράδυ, ενώ το «Nalu», με το ξύλινο ντεκ και τα πλεκτά σκίαστρα, αποτελεί χαλαρό σκηνικό για καφέ και φαγητό εκεί που σκάει το κύμα. Εκατέρωθεν της Ακτής του Ήλιου η πρόσβαση είναι δωρεάν. Στα Λουτρά Αλίμου μάλιστα το «Bikini Beach Bar» εγκαινιάζει αυτές τις ημέρες το μενού των θαλάσσιων παιχνιδιών του (φουσκωτά, μπανάνα, καναπές και κουλούρες).

Ακτή του Ήλιου, 2109855169. Είσ.: Δευτ.-Παρ. € 5 (δωρεάν η ξαπλώστρα), Σάβ., Κυρ. και αργίες € 6 (συν € 2-4 για την ξαπλώστρα), μειωμένο € 3. Α΄ Πλαζ Αλίμου - Στολίδι: ξαπλώστρα Δευτ.-Παρ. € 3,50, Σάβ.-Κυρ. € 4. Λουτρά Αλίμου: ξαπλώστρα Δευτ.-Παρ. € 2,50, Σαβ.-Κυρ. € 3,5, παιχνίδια € 6.

Γλυφάδα… αστέρων

Οργανωμένες παραλίες: Σαρώσαμε τον Σαρωνικό - εικόνα 2

Έθνικ χαλιά και διακοσμητικά, ιδιαίτερα φωτιστικά, έπιπλα που παντρεύουν το σύγχρονο ντιζάιν με τις αποικιακές αναφορές: το «Balux» στον Αστέρα Γλυφάδας μπορεί να καυχιέται για το στιλ του και για τις εναλλακτικές που προσφέρει. Πισίνα ή παραλία; Για περισσότερη αμμουδιά αράξτε στις ξαπλώστρες του The House Project, εξασφαλίζοντας πρόσβαση στο εστιατόριο και στα κοκτέιλ του mixologist Γιάννη Χατζηαργυρού, αλλά και δροσιά με μπιλιάρδο, wifi και βιβλία για ξεφύλλισμα. Τα πιτσιρίκια θα χαρούν τα ρηχά νερά και τον παιδότοπο Baluxaki, εντός και εκτός θαλάσσης. Ταξιδιάρικο το σκηνικό και στην πισίνα του «The Balux Café», με τους trendy 25άρηδες να κάνουν κατάληψη στο ξύλινο ντεκ όπου υπάρχει δυνατότητα και για μασάζ. Η κουζίνα εδώ κινείται σε ασιατικές ατραπούς: τι θα λέγατε να γλυκάνετε την επόμενη βουτιά μας με ένα τηγανητό παγωτό;

Λεωφ. Ποσειδώνος 58, Αστέρας Γλυφάδας, 2108941620. Είσ.: Δευτ.-Παρ. € 4, Σάβ.-Κυρ. € 6. Πισίνα: € 7 (τις καθημερινές περιλαμβάνεται καφές ή χυμός).

Νέες αφίξεις και με τη… Βούλα

Οργανωμένες παραλίες: Σαρώσαμε τον Σαρωνικό - εικόνα 3
Μετά τη Βλυχάδα της Σαντορίνης καλοκαιρινό... «Θeros» και στη Βούλα

Αν υπήρχε πρωτάθλημα beach fun, η Α΄ Πλαζ της Βούλας, θα κέρδιζε εύκολα θέση ψηλά στο βάθρο. Πιο… χορευτική η κατάσταση εκ δεξιών όπου, πέρα από το γνωστό S beach, αφίχθη γύρω από την πισίνα το «Beachouse», από την ομάδα του Dream City. Η αριστερή πλευρά πάλι έχει πιο οικογενειακό προφίλ, χάρη στο παιδικό camp και στο θαλάσσιο πάρκο αναψυχής που σερβίρει μενού δράσης στο νερό με… wipe out προδιαγραφές: τσουλήθρες, αναρρίχηση, kayak basketball, καταπέλτης, τραμπολίνο, sea scooter για καταδύσεις, αλλά και καινούργιοι πλωτοί καναπέδες που διαθέτουν ψυγείο και σκέπαστρο. Τα παρασκευοσαββατοκύριακα δεν αποκλείεται να βγάλουν τον αθλητικό τύπο από μέσα σας με μαθήματα crossfit και zumba, ενώ στα νέα της σεζόν σημειώνουμε ακόμα τα γήπεδα padel tennis αλλά και του μεζεδοπωλείου «Ρακάδικον - Οι Μαντινάδες». Από φέτος ένα ακόμα νέο beach bar διεκδικεί τις ημέρες μας στην αριστερή πλευρά της πλαζ, εκτός του «South Coast». Στο χώρο του πάλαι ποτέ F Beach, το αδερφάκι του σαντορινιού «Θeros Wave bar» «σερβίρει» lounge και house μουσικές κάτω από τις καλαμωτές, ενώ διαθέτει ακόμα χώρο για μασάζ και κατάστημα με ρουχισμό παραλίας.

South Coast, Α΄ Πλαζ Βούλας, τέρμα τραμ, 2108958800. Είσ.: Δευτ.-Παρ. € 4, Σάβ.-Κυρ. € 5. Ξαπλώστρα € 2,50 και € 4. Θαλάσσιο πάρκο: € 6 η ώρα, € 12 το ημερήσιο πάσο. «Θeros Wave Bar», 2108955556. Είσοδος ελεύθερη. Χρήση ξαπλώστρας με ελάχιστη κατανάλωση € 7,50.

Βουλιαγμένη για όλους

Οργανωμένες παραλίες: Σαρώσαμε τον Σαρωνικό - εικόνα 4

Έχει σουξέ η… λαϊκή απογευματινή (και πρωινή) της Βουλιαγμένης. Το εισιτήριο είναι προσιτό και στη χοντρόκοκκη αμμουδιά της ούτε η σκιά κοστίζει επιπλέον ούτε το νερό (υπάρχουν ψύκτες) ούτε το wifi. Τα κυλικεία διαθέτουν σνακ, τα γήπεδα ό,τι σπορ τραβά η καρδιά μας, ενώ λειτουργεί σχολή καταδύσεων. Όταν βέβαια οι απαιτήσεις ανεβαίνουν, το GPS γράφει Astir Beach. Αν το σηκώνει το budget σας, αξίζει να περάσετε εδώ το καλοκαίρι με φόντο τον αρχαίο ναό του Απόλλωνα Ζωστήρα. Να χορτάσετε βουτιές χαζεύοντας τους επίδοξους σκιέρ που γκαζώνουν με τη βοήθεια των ειδικών του Astir Ski Club, να δοκιμάσετε Pilates και MIB ή απλώς να χαλαρώσετε στις αναπαυτικές ξαπλώστρες τσιμπώντας κάτι από τα «TGI Friday’s» και τη «Δωδώνη». Σκοπεύετε να αράξετε εδώ και το βράδυ για σινεμά δίπλα στο κύμα; Μια βόλτα στις μπουτίκ και στο Orloff Spa μπορεί να φανεί χρήσιμη για την εμφάνισή σας.

Ακτή Βουλιαγμένης, 2108960769. Είσ.: € 4, μειωμένο € 3.
Astir Beach, Απόλλωνος 40, 2108901619. Είσ.: Δευτ.-Παρ. € 15, παιδιά (5-12 ετών) € 8. Σάβ., Κυρ. € 25, παιδιά € 13.

Yabanaki στο Varkiza Resort

Οργανωμένες παραλίες: Σαρώσαμε τον Σαρωνικό - εικόνα 5
Ξαπλώστρα ή day beds; Πιάσε σκιά κι αράξαμε στο Mojito Bay, στην παραλία Λομπάρδας.

Θ’ αράξετε στα πουφ και τα κρεβάτια από μπαμπού που έστρωσε στην άμμο το bar «Moana» ακούγοντας από ρέγκε μέχρι lounge ή θα δώσετε ραντεβού στο ολόφρεσκο bar-restaurant «Sundara» για ωραία κοκτέιλ (από τον Βασίλη Κυρίτση) και φαγητό; Η πλαζ της Βάρκιζας είχε πάντα καλά «συστατικά»: φίνα αμμουδιά, ρηχά νερά, μεγάλο μενού σε σπορ θαλάσσης (από tubes και SUP μέχρι wakeboard και σκι). Φέτος λανσάρει πιο trendy προφίλ και νέα στέκια. Το εστιατόριο «Yalos» θα φέρνει ντάκους και σαλάτες και στις ξαπλώστρες, ενώ για κάτι στο χέρι υπάρχουν σουβλάκια («Ο τρελός γάιδαρος»), τάκος και μπουρίτος («El Sol») και παγωτά.

Βάρκιζα, 2108972414. Είσ.: Δευτ.-Παρ. € 5, Σάβ., Κυρ. € 6. Ξαπλώστρα: Σάβ.-Κυρ. € 5, Δευτ.-Παρ. δωρεάν.

Mojito Bay: με κοκτέιλ και live

Οργανωμένες παραλίες: Σαρώσαμε τον Σαρωνικό - εικόνα 6
Για γκάζια στο νερό το Astir Ski Club έχει μενού με πολλές επιλογές.

Στον βαθύ κόλπο της Λομπάρδας η φάση ξεκινά χαλαρά το πρωί με οικογένειες και μπόμπιρες στα ρηχά νερά αλλά από το μεσημέρι οι ρυθμοί ανεβαίνουν. Τις Κυριακές οι Pistola La Esencia δίνουν το σύνθημα για λάτιν χορό, ενώ τις Παρασκευές τα βράδια το μικρόφωνο παίρνουν ελληνικά σχήματα. Οι σερβιτόροι θα πάρουν την παραγγελία σας για κοκτέιλ, σνακ και φρουτοσαλάτες, ενώ μπορείτε να τσεκάρετε και τις προτάσεις στο εστιατόριο.

Παραλία Λομπάρδας, 33ο χλμ. Αθηνών- Σουνίου, 2291078950. Είσοδος ελεύθερη, ξαπλώστρα € 5.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΣΙΩΤΗ
25/04/2024

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.