Καλοκαιρινά βράδια στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Με μουσικές και χορό, παιδικές θεατρικές παραστάσεις και κινηματογράφο μας βγάζει ο ΟΠΑΝΔΑ στον προαύλιο χώρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου στις 17-24/7. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 9 το βράδυ και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Καλοκαιρινά βράδια στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Ραντεβού στην πλατεία με δωρεάν μουσικές και θεάματα; Κάνουν πάντα θραύση οι πολιτιστικές συναντήσεις στον προαύλιο χώρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου κι από τις 16 έως τις 24/7 ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων ετοιμάζει νέες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους. Η αυλαία ανεβαίνει στις 16/7 με «Μουσικές κινηματογραφικές στιγμές» από τη δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών σε διεύθυνση του Δημήτρη Μίχα, ενώ την επομένη το ρεπερτόριο του Εργαστηρίου Ελληνικής Μουσικής Δήμου Αθηναίων εστιάζει σε «Δημιουργίες Ελλήνων συνθετών» μέσα από τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Βασίλη Τσιτσάνη και Μάνου Λοΐζου, σε ερμηνεία Μανώλη Σκουλά και Δώρας Λουΐζου. Στις 18/7 «Η μαγική σοφίτα», η διαδραστική παράσταση του καλλιτεχνικού οργανισμού Μορφές Έκφρασης θα ταξιδέψει τα πιτσιρίκια ηλικίας 3-9 ετών στον κόσμο του παραμυθιού και της φαντασίας με μελωδίες και παιχνίδια, ενώ στις 21/7 ο «Δον Κιχώτης» ζωντανεύει για μικρούς και μεγάλους από την παιδική σκηνή «Μαγικές Σβούρες». Στις 22/7 το 4ο Athens Open Air Film Festival «χτυπά» και στη γειτονιά του Αρχαιολογικού Μουσείου προβάλλοντας μια σινεφίλ επιτυχία του 1959, την ταινία «Ξαφνικά πέρυσι το καλοκαίρι» του Τζόζεφ Μάνκιεβιτς, με τους Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Κάθριν Χέπμπορν, Μοντγκόμερι Κλιφτ, ενώ στις 23/7 η Big Band αναβιώνει τη χρυσή εποχή του swing των δεκαετιών 1930 και 1940 με τους Athens Lindy Hop να μας ανοίγουν το δρόμο –ή έστω τη διάθεση- για χορό! Ο κύκλος των συναντήσεων κλείνει στις 24/7 με έναν κλασικό ήρωα των παιδικών μας χρόνων σε αρχαιολογικές περιπέτειες! Αντλώντας έμπνευση από την πρόσφατη και ιδιαίτερα δημοφιλή περιοδική έκθεση του μουσείου, ο Θίασος Σκιών Χαρίδημος παρουσιάζει τον Καραγκιόζη ναυαγό, με ολόκληρη την παρέα του, να ονειρεύεται ότι ανακαλύπτει το ναυάγιο των Αντικυθήρων το 2014 και ψαρεύει τον περίφημο Μηχανισμό. Όλα τα δρώμενα ξεκινούν στις 9 μ.μ. και η είσοδος είναι ελεύθερη. Περισσότερες πληροφορίες στο 2105284800.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.

Πάσχα με Papagiannis Winery & 3 κρασιά που του πάνε γάντι!

Οι γιορτινές συναντήσεις του Πάσχα θέλουν και το κρασί τους και εσύ το έχεις με το παραπάνω.

Και είναι η "(Ρ)αμπελιά"! To 1o κρασί της νέας γενιάς του Οινοποιείου Χατζηδάκη

H single vineyard "Σαντορίνη" του Οινοποιείου Χατζηδάκη έχει ιδιαιτερότητες που την κάνουν "φλέρτυ" & το Πάσχα της "πάει".