Βρες την οργανωμένη παραλία της Αττικής που σου ταιριάζει

Πάρτι με μουσικές και κοκτέιλ αλλά και σινεμά δίπλα στο κύμα, παιχνίδια και wifi για όλους, γυμναστική και spa στην άμμο, νέα εστιατόρια και beach bars: απ’ όλα έχει και φέτος ο οργανωμένος αιγιαλός. Μετρήστε τα θέλω σας κι επιλέξτε την παραλία που ταιριάζει στο προφίλ και το βαλάντιό σας.

Βρες την οργανωμένη παραλία της Αττικής που σου ταιριάζει

Πάρτι με μουσικές και κοκτέιλ αλλά και σινεμά δίπλα στο κύμα, παιχνίδια και wifi για όλους, γυμναστική και spa στην άμμο, νέα εστιατόρια και beach bars: απ’ όλα έχει και φέτος ο οργανωμένος αιγιαλός. Μετρήστε τα θέλω σας κι επιλέξτε την παραλία που ταιριάζει στο προφίλ και το βαλάντιό σας.

Βρες την οργανωμένη παραλία της Αττικής που σου ταιριάζει - εικόνα 1
Περιζήτητες οι ξαπλώστρες στην παραλία του «Eden Beach»

Ακτή του Ήλιου
Η πλαζ του Αλίμου είναι η πρώτη στη σειρά λύση δροσιάς. Κάτι το exotic σκηνικό με τους φοίνικες, κάτι τα βραδινά πάρτι, το «Bolivar Beach Bar» είναι κλασικό στέκι, ενώ πιο κεντρικά βρίσκεται το «Loca». Νέες διευθύνσεις στην πλαζ: το «Akanθus», που προσφέρει ξαπλώστρες και καναπέδες κάτω από τα αρμυρίκια, πίτσα και μεσογειακές γεύσεις και το βράδυ mainstream ελληνική διασκέδαση, και το «Nalu» για cafe by the sea. Αν έρθετε χωρίς μαγιό και αντηλιακό, υπάρχει και μαγαζί, το Best Buy. Λεωφ. Ποσειδώνος (έναντι 62), Άλιμος, 2109855169.

Βρες την οργανωμένη παραλία της Αττικής που σου ταιριάζει - εικόνα 2
Κάποιος να μας προσέχει...

Bikini Beach
Δεν λέμε ότι τα νερά στα Λουτρά Αλίμου μας συγκλονίζουν, όμως η παραλία είναι κοντινή και δωρεάν. Τα beats στην αμμουδιά είναι ανεβασμένα, με το νεανικό κοινό να τιμά και το θαλάσσιο πάρκο με τα φουσκωτά παιχνίδια. Άλλες επιλογές είναι τα θαλάσσια ποδήλατα και τα κανό ή για τους… τεμπέληδες το ντεκ με ένα Daiquiri ή ένα Mojito στο χέρι.

Βρες την οργανωμένη παραλία της Αττικής που σου ταιριάζει - εικόνα 3
Sports ’n’ fun στην Ανάβυσσο

Άγιος Κοσμάς
Χωρίς εισιτήριο, με αμμουδιά και αβαθή νερά, οι δύο μικροί κολπίσκοι είναι κλασικό στέκι – ιδιαίτερα για τις οικογένειες. Για σκιά αράξτε στο γκαζόν κάτω από τα αρμυρίκια ή την πέργκολα και για ρακέτες και beach volley κατευθυνθείτε στους σχετικούς χώρους.

Βρες την οργανωμένη παραλία της Αττικής που σου ταιριάζει - εικόνα 4
Όλα τα κορμιά στη... Βούλα!

Αστέρας Γλυφάδας
Σε δύο ταμπλό (παραλία και πισίνα), αλλά πάντα μοδάτο το σκηνικό εδώ, με πιο απλόχωρη την αμμουδιά μπροστά στο «Balux - The House Project». Ο ντιζαϊνάτος πολυχώρος διαθέτει παρεΐστικα καθιστικά για κοκτέιλ, μπιλιάρδο, PlayStation αλλά κι εστιατόριο με μεσογειακές γεύσεις, πίτσα και σούσι. Για τα μικρά είναι must ο παιδότοπος Baluxaki. Για πιο πριβέ σκηνικό, προτιμήστε τις ξύλινες ξαπλώστρες στην πισίνα του «The Balux Cafe» και αφεθείτε στα χέρια του Johnny για ένα μασάζ. Όσο για τα μεσημέρια της Κυριακής, έχουν πάρτι με τον Βασίλη Τσιλιχρήστο στα dexx. Λεωφ. Ποσειδώνος 58, Αστέρας Γλυφάδας, 2108941620.

Βρες την οργανωμένη παραλία της Αττικής που σου ταιριάζει - εικόνα 5
Σκηνικό διακοπών στην αμμουδιά

South Coast
Πιο… χορευτική είναι η κατάσταση στην πλευρά του «Beachouse» (από τους δημιουργούς του «Dream City») και πιο οικογενειακή η αριστερή πλευρά της παραλίας, χάρη τόσο στα προγράμματα απασχόλησης για τα πιτσιρίκια όσο και στο θαλάσσιο πάρκο αναψυχής On Aqua με τσουλήθρες, βράχους αναρρίχησης, kayak basketball, sea scooter για καταδύσεις, και πάει… παίζοντας. Φέτος από εδώ μπορείτε να ανοιχτείτε και με κανόε καγιάκ, για εκδρομές στο Κατραμονήσι, ή για άραγμα σε πλωτούς καναπέδες που διαθέτουν ψυγείο, όπως και να νοικιάσετε βάρκα για ψάρεμα. Επίσης, τα παρασκευοσαββατοκύριακα οργανώνουν δωρεάν κινηματογραφικές προβολές όταν πέσει ο ήλιος. Στις αφίξεις της σεζόν σημειώνουμε ακόμη τα γήπεδα padel tennis αλλά και το μεζεδοπωλείο «Μαντινάδες». Α΄ Πλαζ Βούλας (τέρμα τραμ), 2108958800.

Βρες την οργανωμένη παραλία της Αττικής που σου ταιριάζει - εικόνα 6
Και... Υabanaki, και για beach volley

Astir Beach
Αξίζει να περάσετε εδώ το καλοκαίρι (αν το αντέχει η τσέπη σας), με φόντο τον αρχαίο ναό του Απόλλωνα Ζωστήρα. Να χορτάσετε βουτιές από τις πλωτές εξέδρες, να χαλαρώσετε στα αναπαυτικά day beds και όταν βαρεθείτε το διαδικτυακό σερφάρισμα, πατάτε το μπουτόν και παραγγέλνετε από το «T.G.I. Friday’s». Το Orloff Spa είναι πάντα εδώ για περιποιήσεις, το ίδιο και η ομάδα του Holmes Place Spa για pilates, αεροβική MIB και aqua aerobics (χωρίς επιπλέον χρέωση). Οι σπορτίφ εκτιμούν επιπλέον τα γκάζια πάνω στο κύμα με τη βοήθεια του Astir Ski Club, τα τουρνουά βόλεϊ και ρακέτας αλλά και τις μουντιαλικές αναμεταδόσεις, όμως οθόνη στήνεται τα βράδια και για σινεμά δίπλα στο κύμα. Η σεζόν φέρνει επιπλέον περισσότερα τετραγωνικά αμμουδιάς στους μη καπνίζοντες και νέα καταστήματα με βιβλία κι επώνυμα οπτικά. Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, 2108901619.

Βρες την οργανωμένη παραλία της Αττικής που σου ταιριάζει - εικόνα 7
Vamos a la playa...

Ακτή Βουλιαγμένης
Απλόχωρη αμμουδιά, πεύκα και προσιτό εισιτήριο (χωρίς επιπλέον χρέωση για τις ξαπλώστρες): η Ακτή Βουλιαγμένης αποτελεί κλασική λύση για οργανωμένες βουτιές. Το μενού ψυχαγωγίας περιλαμβάνει παιδότοπο, γήπεδα τένις και βόλεϊ αλλά και wifi, ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχίσουν και φέτος τα θαλάσσια σπορ (κανό και θαλάσσιο πάρκο με παιχνίδια). Λεωφ. Ποσειδώνος (στάση Α΄ Πλαζ Βουλιαγμένης), 2108960769.
Yabanaki
Φέτος η Πλαζ της Βάρκιζας λανσάρει πιο trendy προφίλ. Το «Moana Bar» στρώνει στην άμμο μαξιλάρες και κρεβάτια, υπό τους ήχους lounge και reggae μουσικής, οργανώνει όμως και τέσσερα κυριακάτικα πάρτι με DJs (πρώτο ραντεβού στις 15/6), ενώ το εστιατόριο ελληνικής κουζίνας «Yalos» φέρνει σαλάτες και στις ξαπλώστρες. Η VIP περιοχή παραμένει στη δεξιά πλευρά και στο ντεκ της λειτουργεί εστιατόριο τα βράδια. Δεν λείπουν βέβαια ούτε τα σουβλάκια, τα τάκος (από το «El Sol») και τα παγωτά («Παγωτομανία»). Κι αν θέλετε δωμάτιο με κλιματισμό για έναν υπνάκο, υπάρχουν και καμπάνες διημέρευσης. Βάρκιζα, 2108972414.

Βρες την οργανωμένη παραλία της Αττικής που σου ταιριάζει - εικόνα 8
Παραλία πολλών αστέρων η Astir Beach

Mojito Bay
Στο βαθύ κόλπο της Λομπάρδας ξέρουν τη συνταγή για mainstream ξεφαντώματα. Μπορεί το πρωί τα πράγματα να είναι πιο χαλαρά, με τα πιτσιρίκια να παίζουν στα ρηχά, όμως από τα μεσημέρια του σαββατοκύριακου οι ρυθμοί ανεβαίνουν με χορό. Τα βράδια της Παρασκευής ετοιμάζουν και συναυλίες, με πρώτους τους Stavento και τους 7AND (13/6). Αν προτιμάτε απλώς να τη βγάλετε στην ξαπλώστρα, οι σερβιτόροι έρχονται και στην αμμουδιά για να πάρουν παραγγελία – όταν έρθει η ώρα του φαγητού, πάντως, μπορείτε να τσεκάρετε και τις μεσογειακές προτάσεις του εστιατορίου. Σημείο συνάντησης για τους sport fans τα γήπεδα του beach volley. Αγία Μαρίνα, 33ο χλμ. Αθηνών-Σουνίου, 2291078950-1.

Βρες την οργανωμένη παραλία της Αττικής που σου ταιριάζει - εικόνα 9
Relax και παιχνίδι στον Άλιμο

Eden Beach
Καλές οι ξαπλώστρες, αλλά η προβλήτα στην παραλία του ξενοδοχείου «Eden Beach» είναι must για γκάζια με banana, σκι, tubes αλλά και για κανό. Όταν αράξουμε στις ξαπλώστρες συνοδεύουμε την κουβέντα με ένα κοκτέιλ –λέμε να δοκιμάσουμε το Mojito Black and Blue και το Tropical Daiquiri–, ενώ από τα ηχεία ακούγονται lounge μουσικές. Το μπαρ προσφέρει επίσης σαλάτες, ζυμαρικά, club sandwich και πίτσα. 47ο χλμ. Αθηνών-Σουνίου, 2291060031.
Grand Beach Lagonissi
Το πλωτό beach bar και η μεγάλη πισίνα μέσα στη θάλασσα παραμένουν το επίκεντρο της διασκέδασης στην κεντρική (family friendly) παραλία του γνωστού ξενοδοχείου. Ο αιγιαλός όμως έχει φουλ δράση και για τους λάτρεις των σπορ: σκι, wakeboard, SUP, jet ski, μαθήματα καταδύσεων και ταχύπλοου, φουσκωτά παιχνίδια δράσης. «Grand Resort Lagonissi», 40ό χλμ. Αθηνών-Σουνίου, 2291076000.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.

Πάσχα με Papagiannis Winery & 3 κρασιά που του πάνε γάντι!

Οι γιορτινές συναντήσεις του Πάσχα θέλουν και το κρασί τους και εσύ το έχεις με το παραπάνω.

Και είναι η "(Ρ)αμπελιά"! To 1o κρασί της νέας γενιάς του Οινοποιείου Χατζηδάκη

H single vineyard "Σαντορίνη" του Οινοποιείου Χατζηδάκη έχει ιδιαιτερότητες που την κάνουν "φλέρτυ" & το Πάσχα της "πάει".

"Caldera": Δοκιμάζοντας για το Πάσχα το κρασί της παλαιότερης Κάναβας της Σαντορίνης

Η ετικέτα "Caldera" ψιθυρίζει εκφραστικά την θηραϊκή οινική κουλτούρα με το πρώτο έτος κυκλοφορίας της να πραγματοποιήθηκε το 1974.

Πάσχα στο χωριό και Μάιος στη Βαμβακού Λακωνίας

Πεζοπορία, ρομποτική, αστροπαρατήρηση, massage, dj sets, μαγειρική και προγράμματα που φέρνουν όλη την οικογένεια κοντά, συμπληρώνουν ένα πλήρες ανοιξιάτικο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που προτείνει η Vamvakou Revival.