Ελεύθερες κι ωραίες (παραλίες)

Ποιος είπε ότι η αττική ακτογραμμή δεν μπορεί να σε ταξιδέψει μακριά; Φόρα το μαγιό σου, βάλε την ομπρέλα για τον ήλιο και φουλαρισμένο το εκδρομικό ψυγειάκι στο πορτ-μπαγκάζ και να κάποιες παραλιακές εξορμήσεις που θα σε βάλουν σε κλίμα διακοπών.

Ελεύθερες κι ωραίες (παραλίες)

Βαθιά μπλε νερά, βουτιές από τα βράχια, κεφάτες παρέες πιτσιρικάδων: έχει αύρα από νησί η ξέγνοιαστη φάση στα λιμανάκια της Βουλιαγμένης. Κι έτσι που απλώνονται δαντελωτά μετά από ένα σερί οργανωμένων πλαζ, δύσκολα θα πούμε όχι στη δροσιά τους. Στα νότια όμως βάζουμε στόχο κι εκείνους τους βοτσαλωτούς κολπίσκους που ξετυλίγονται στο ύψος του οικισμού των Λεγραινών (στο 63,5 χλμ. της Λεωφ. Αθηνών-Σουνίου ακολουθούμε τη στενή παράκαμψη δεξιά, ανάμεσα στις βίλες), το νησιωτικών προδιαγραφών ΚΑΠΕ, τον απλόχωρο Χάρακα με τα αρμυρίκια ή έστω την παχιά αμμουδιά του Αγίου Νικολάου στην Ανάβυσσο. Όταν βέβαια το μπάνιο γίνεται αφορμή για ολοήμερη εκδρομή, το μυαλό μας ταξιδεύει σε ακόμη πιο μακρινές θάλασσες. Στήνουμε τέντα κάτω από τα πεύκα στις βοτσαλάδες μετά τον οικισμό Βαμβακιές (κοντά στον Σχίνο Λουτρακίου) και στις βραχώδεις ακτές πριν και μετά το γραφικό λιμανάκι της Μαυρολίμνης. Κάποια στιγμή θα αράξουμε ξανά στην τεράστια Ψάθα, έχοντας κατά νου το ηλιοβασίλεμα να μας βρει στο αρχαίο Φρούριο των Αιγοσθενών, το οποίο στεφανώνει το Πόρτο Γερμενό. Όσοι πάντως έχετε τετρακίνηση και διάθεση για βουτιές με αδαμιαία περιβολή ή ψαροντούφεκο, αναζητήστε τον Ραμνούντα, αφού δείτε πρώτα τον αρχαιολογικό χώρο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.

Πάσχα με Papagiannis Winery & 3 κρασιά που του πάνε γάντι!

Οι γιορτινές συναντήσεις του Πάσχα θέλουν και το κρασί τους και εσύ το έχεις με το παραπάνω.

Και είναι η "(Ρ)αμπελιά"! To 1o κρασί της νέας γενιάς του Οινοποιείου Χατζηδάκη

H single vineyard "Σαντορίνη" του Οινοποιείου Χατζηδάκη έχει ιδιαιτερότητες που την κάνουν "φλέρτυ" & το Πάσχα της "πάει".

"Caldera": Δοκιμάζοντας για το Πάσχα το κρασί της παλαιότερης Κάναβας της Σαντορίνης

Η ετικέτα "Caldera" ψιθυρίζει εκφραστικά την θηραϊκή οινική κουλτούρα με το πρώτο έτος κυκλοφορίας της να πραγματοποιήθηκε το 1974.

Πάσχα στο χωριό και Μάιος στη Βαμβακού Λακωνίας

Πεζοπορία, ρομποτική, αστροπαρατήρηση, massage, dj sets, μαγειρική και προγράμματα που φέρνουν όλη την οικογένεια κοντά, συμπληρώνουν ένα πλήρες ανοιξιάτικο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που προτείνει η Vamvakou Revival.

Η ΕΛΛΕΤ για την προστασία του Αρχαιολογικού χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνος

Αναζήτηση εναλλακτικής χωροθέτησης του Μουσείου και επαναδιαπραγμάτευση για την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων ανάμεσα σε όσα προϋποθέτει το σχετικό ψήφισμα.