H διαδραστική έκθεση του CERN στην Αθήνα

Η έκθεση «“Επιταχύνοντας” την επιστήμη» στο Ίδρυμα Ευγενίδου παρουσιάζει με τρόπο απλό και κατανοητό (και δωρεάν είσοδο) το τι γίνεται στις υπόγειες εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Εργαστηρίου Σωματιδιακής Φυσικής στη Γενεύη.

H διαδραστική έκθεση του CERN στην Αθήνα

Η έκθεση «“Επιταχύνοντας” την επιστήμη» καταφτάνει από τις 12/4 στο Ίδρυμα Ευγενίδου για να μας παρουσιάσει με τρόπο απλό και κατανοητό (και δωρεάν είσοδο) το τι γίνεται στις υπόγειες εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Εργαστηρίου Σωματιδιακής Φυσικής στη Γενεύη.

H διαδραστική έκθεση του CERN στην Αθήνα - εικόνα 1

Μεγάλος αδρονικός επιταχυντής, μεγάλη έκρηξη, μποζόνιο του Χιγκς: τ’ ακούς συχνά πυκνά τα τελευταία χρόνια αλλά τι κρύβει αυτή η δυσνόητη επιστημονική ορολογία και τι προκλήσεις θέτει για τη σύγχρονη φυσική; Συνεχίζοντας το ταξίδι της ανά την Ευρώπη, η έκθεση «“Επιταχύνοντας” την επιστήμη» καταφτάνει από τις 12/4 στο Ίδρυμα Ευγενίδου για να μας παρουσιάσει με τρόπο απλό και κατανοητό (και δωρεάν είσοδο) το τι γίνεται στις υπόγειες εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Εργαστηρίου Σωματιδιακής Φυσικής στη Γενεύη. Μέσα από διαδραστικές οθόνες αφής, παιχνίδια και ξεναγήσεις, μας προσκαλεί σ’ ένα ταξίδι στην αρχή του Σύμπαντος και στην καρδιά της ύλης το οποίο ξετυλίγεται σε τρεις ζώνες: στην πρώτη θα μας ταξιδέψει πίσω στο χρόνο, στην στιγμή της γέννησης του σύμπαντος κατά τη «Μεγάλη Έκρηξη», στη «Ζώνη της ύλης» θα αναζητήσουμε τη θεμελιώδη δομή της ύλης, ενώ η ενότητα «Έρευνα στο CERN» εστιάζει στα πειράματα και την επιστημονική έρευνα στον Μεγάλο Αδρονικό Επιταχυντή.

Περισσότερες πληροφορίες

«Επιταχύνοντας» την Επιστήμη

  • Εκδηλώσεις

Η έκθεση του CERN μας «ταξιδεύει» στην αρχή του σύμπαντος και στα πειράματα που διεξάγονται στον Μεγάλο Αδρονικό Επιταχυντή

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΣΙΩΤΗ
25/04/2024

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.