To Athens Street Art Festival αφήνει το στίγμα του στην πόλη

Ελβετοί και Έλληνες εικαστικοί σχολιάζουν την κρίση με χρώμα και φαντασία δημιουργώντας in situ έργα στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, στην περιοχή Νίκαιας-Ρέντη και στα Σπάτα.

To Athens Street Art Festival αφήνει το στίγμα του στην πόλη

«Crisis [?] what Crisis?»: με μαρκαδόρους και ακρυλικά, στένσιλ και μελάνια οι καλλιτέχνες ξαναβγαίνουν στην πόλη για να σχολιάσουν την τρέχουσα συγκυρία. Την αφορμή δίνει για δεύτερη χρονιά το Athens Street Art Festival, το οποίο πέρα από τα τακτικά σαββατιάτικα ραντεβού του στο Smart Park στα Σπάτα, από τις 6 έως τις 13/3 θ’ αφήσει το στίγμα του σε επιπλέον σημεία στο λεκανοπέδιο. O Bane, o Robi the Dog, η Safu και ο Chromeo έρχονται από την Ελβετία και παρέα με δικούς μας street artists και φοιτητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών ζωγραφίζουν στο Smart Park (6-8/3), σε δημόσιους χώρους και σχολεία στο Δήμο Νίκαιας -Ρέντη (9-11/3), καθώς και στην ΑΣΚΤ (12-13/3). Πάντως, έως τις 30/6 που θα «τρέχει» το φεστιβάλ, οι διοργανωτές του μας υπόσχονται αρκετές ακόμα συναντήσεις με γκραφίτι, εγκαταστάσεις και έργα new media αστικής αισθητικής σε διαφορετικές γωνιές της πόλης, αλλά και παράλληλες δράσεις (π.χ. εκθέσεις, προβολή σχετικών ντοκιμαντέρ και ταινιών, αλλά και ημερίδα για την ανάλυση του φαινομένου της street art).

Περισσότερες πληροφορίες

Athens Street Art Festival

  • Εικαστικά

Ελβετοί και Έλληνες street artists και φοιτητές της ΑΣΚΤ ζωγραφίζουν στο Smart Park (6-8/3), σε δημόσιους χώρους και σχολεία στο Δήμο Νίκαιας-Ρέντη (9-11/3) και στη Σχολή Καλών Τεχνών (12-13/3) καταθέτοντας τη γνώμη τους για την κρίση

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Περιφέρεια Αττικής: Ανάδειξη και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο

Ο Περιφερειάρχης Αττικής ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, τη χρηματοδότηση νέων έργων Πολιτισμού μέσα από την υλοποίηση μιας Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) στην Αττική.

Άνθρωποι διαβάζουν στον ηλεκτρικό

Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δεν κοιτάζουν τα κινητά τους στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

ΥΠΠΟ: Στρατηγικό ολιστικό σχέδιο αντιμετώπισης του αρχαίου θεάτρου της Δωδώνης

Στόχος η αξιολόγηση των μέχρι σήμερα εργασιών και η σύνταξη του οδικού χάρτη για την περαιτέρω εξέλιξη του έργου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

Η instax mini Evo της FUJIFILM φέρνει το vintage στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή

Με την υβριδική κάμερα στιγμιαίας εκτύπωσης της FUJIFILM, εκφράζεις τον κόσμο όπως ακριβώς θέλεις.

Χάρης Δούκας για τη Διπλή Ανάπλαση: "Η συστηματική προσπάθεια που κάναμε αποδίδει καρπούς"

Σε συνέντευξη τύπου, ο Δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στη γενικότερη αναβάθμισης της περιοχής προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών.

Μοναδικά πασχαλινά δώρα στο Cycladic Shop

Τα προϊόντα του Cycladic Shop είναι εμπνευσμένα από τις μόνιμες συλλογές του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και τα νησιά του Αιγαίου.