Η Ελέν Σενκ από το Θέατρο του Ήλιου στο ΚΕΤ

Στα σύνορα της μαρτυρίας, των «αφηγήσεων ζωής» και του πολιτικού, η Ελέν Σενκ γαλουχήθηκε θεατρικά στο Theatre du Soleil κι έχει σκηνοθετήσει παραστάσεις από τη Γαλλία ως το Αφγανιστάν. Την Κυριακή 2/3 μοιράζεται, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σκέψεις για τη δουλειά της και το Θέατρο του Ήλιου συνομιλώντας με το κοινό στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων.

Η Ελέν Σενκ από το Θέατρο του Ήλιου στο ΚΕΤ

Βρίσκεται αυτό το διάστημα στην Ελλάδα δουλεύοντας με μια ομάδα καλλιτεχνών πάνω σε μια ελληνογαλλική συνεργασία σχετικά με το ταξίδι του πλοίου Ματαρόα το 1945 – το οποίο μετέφερε τότε στη Γαλλία δεκάδες Έλληνες διανοούμενους και καλλιτέχνες ως υποτρόφους της γαλλικής κυβέρνησης. Με την ευκαιρία λοιπόν, στις 2/3, η Ελέν Σενκ, θα επιδιώξει να μας ταξιδέψει σ’ έναν δημιουργικό κόσμο χωρίς σύνορα. Μετά τα πρώτα της βήματα ως ηθοποιός στο Θέατρο του Ήλιου, άνοιξε τα φτερά της περεταίρω στη διαδικασία της δημιουργίας ιδρύοντας το 1992 τη θεατρική ομάδα Compagnie de L’Instant (Ομάδα της Στιγμής) και, το 2004, το θίασο L’Instant d’une résonance (Το Διάστημα μιας αντήχησης), στο πλαίσιο του οποίου δραστηριοποιείται μέχρι σήμερα. Εξερευνά κλασικά και μοντέρνα πεδία, από Γάλλους όπως και από ξένους συγγραφείς, δουλεύει με μετανάστες, άνεργους και νέους των εργατικών προαστίων του Παρισιού, αλλά και με τον αφγανικό θίασο Aftaab, ανεβάζει παραστάσεις στη Γαλλία και στην Ινδία ενώ μοιράζεται την εμπειρία της σε σεμινάρια ακόμα και στην Καμπότζη. Στις 3 το απόγευμα στον δραστήριο πολυχώρο στην Κυψέλη, η Γαλλίδα σκηνοθέτιδα μιλά για τη δουλειά της, για τη μέθοδο και τη δημιουργία των συλλογικών παραστάσεων που σκηνοθέτησε, για τα θεατρικά της ταξίδια και τη συνεργασία της με την ομάδα Aftaab, για το Θέατρο του Ήλιου και την έμπνευση που βρήκε δουλεύοντας πλάι στην Αριάν Μνουσκίν, για το κίνημα των μεταναστών χωρίς χαρτιά που, το 1996, βρήκε στέγη στους χώρους της Cartoucherie de Vincennes, για την επικαιρότητα και την οικουμενικότητα του Μολιέρου…

Περισσότερες πληροφορίες

Συνάντηση με την Ελέν Σενκ

  • Εκδηλώσεις

Η Γαλλίδα σκηνοθέτιδα μιλά για τη δουλειά της - στα σύνορα της μαρτυρίας, των «αφηγήσεων ζωής» και του πολιτικού -, για τη μέθοδο και τη δημιουργία των συλλογικών παραστάσεων που σκηνοθέτησε, τα θεατρικά της ταξίδια, τη λειτουργία του Θεάτρου του Ήλιου, αλλά και για την επικαιρότητα του Μολιέρου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Fashion Room Service: Η μεγαλύτερη fashion βραδιά της Αθήνας έρχεται στο "Radisson Blu Park Hotel"

Πάνω από 20 ελληνικά brands από Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσουν τις νέες τους spring/summer συλλογές με accessories, κοσμήματα και ρούχα.

ΥΠΠΟ: Έργα πολιτισμού για την ανάδειξη του μνημειακού πλούτου της Αττικής

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς παρουσίασαν τους βασικούς άξονες για τη μέγιστη αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου της περιφέρειας.

Ανακαλύψτε έναν κόσμο που αλλάζει στο Athens Science Festival 2024

Κάθε μοναδική "Ιστορία Αλλαγής" και ένας επιπλέον λόγος για να εξερευνήσετε το επετειακό Athens Science Festival.

Το Athens Tattoo Convention μάς στιγματίζει για άλλη μια χρονιά

Στο Παλαιό Φάληρο θα διεξαχθεί φέτος το αγαπημένο διεθνές φεστιβάλ tattoo.

"Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;": Η Στέγη Ωνάση μιλά για δράκους, μύθους και αλήθειες

Το επόμενο κεφάλαιο του Society Uncensored έχει θέμα τις ψυχεδελικές ουσίες, τα μανιτάρια και την ψυχική υγεία.