Το Καρναβάλι του Δήμου Αθηναίων

Ο Δήμος Αθηναίων θα παραμείνει σε αποκριάτικο παλμό μέχρι την Καθαρά Δευτέρα. Δείτε τα σημαντικότερα ραντεβού.

Το Καρναβάλι του Δήμου Αθηναίων

Ο Δήμος Αθηναίων μπαίνει σε αποκριάτικο παλμό από τις 15/2, και θα παραμείνει μέχρι την Καθαρά Δευτέρα 3/3. Δείτε τα σημαντικότερα ραντεβού.

Το Καρναβάλι του Δήμου Αθηναίων - εικόνα 1

Η φιέστα θα ξεκινήσει από την Πλάκα και θα απλωθεί στην Πλατεία Βαρβακείου, το Μοναστηράκι, το Θησείο, την Κυψέλη, το Κουκάκι, τον Άγιο Παύλο, το Λόφο του Φιλοπάππου, καθώς και στα Πολιτιστικά Κέντρα του Δήμου Αθηναίων. Μέσα από τη σειρά των αθηναϊκών αποκριάτικων εκδηλώσεων ξεχωρίσαμε τις εξής παρακάτω:

Το Καρναβάλι του Δήμου Αθηναίων - εικόνα 2

Το Σάββατο 15/2
στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» θα ψυχαγωγηθείτε με ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για τα ήθη και τα έθιμα της Αποκριάς. Για δύο Σαββατοκύριακα τα πιτσιρίκια θα διασκεδάσουν με την ψυχή τους!

Το Καρναβάλι του Δήμου Αθηναίων - εικόνα 3

Τις Κυριακές 16 και 23/2,
στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων και στον εξωτερικό χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου αντίστοιχα, οι μικροί μας φίλοι θα διασκεδάσουν παίζοντας, τραγουδώντας, χορεύοντας, δημιουργώντας και κάνοντας face painting.

Το Καρναβάλι του Δήμου Αθηναίων - εικόνα 4

Την Τσικνοπέμπτη 20/2
στις 12 μ.μ., ετοιμαστείτε για το Παραδοσιακό τσίκνισμα στην Βαρβάκειο Αγορά, με κρέατα από τους εκεί κρεοπώλες, αφού προηγουμένως (στις 11π.μ. ) περάσετε από την Πλατεία Κοτζιά όπου η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων θα σας βάλει σε αποκριάτικους ρυθμούς. Στις 6 μ.μ. στην Πλατεία και στο μετρό Μοναστηρακίου θα ακούσετε λάτιν και πάλι από τη φιλαρμονική του Δ.Α. ενώ στις 7 μ.μ. η Χορωδία του Δ. Α. θα σας μεταφέρει στην παλιά Αθήνα με τραγούδια της εποχής εκείνης. Μην χάσετε το καθιερωμένο γλέντι στην Πλάκα και σε όλο το ιστορικό κέντρο της πόλης στις 8 μ.μ., με την παρέλαση καρναβαλιστών με μουσικά όργανα, χορό και αποκριάτικα τραγούδια.

Το Καρναβάλι του Δήμου Αθηναίων - εικόνα 5

Την Παρασκευή 21/2
στην Πλατεία Καπνικαρέας στις 5 μ.μ., λικνιστείτε σε τζαζ & λάτιν ρυθμούς με τη συναυλία της Big Band του Δ.Α. Ακόμη το Δωδεκανησιακό Σπίτι «Βασίλης & Ειρήνη Μοσκόβη» σε συνεργασία με την Πολιτιστική Ομάδα «Αρχιπέλαγος» θα σας ταξιδέψουν στα αποκριάτικα έθιμα των Δωδεκανήσων, 23- 24 /2 και 2/3 .

Το Καρναβάλι του Δήμου Αθηναίων - εικόνα 6

Το Σάββατο 22/2
στις 11 π.μ. στην Πλατεία Αγ. Παύλου Αποκριάτικη εκδήλωση με τη Φιλαρμονική του Δ.Α., με τραγούδια, dj, εργαστήριο κατασκευής μάσκας & μαρακές, face painting και ομάδες χορού από την καλλιτεχνική ομάδα Ανεμόσκαλα θα διασκεδάζουν τους μικρούς μας φίλους ενώ στις 12 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΜΕΛΙΝΑ» θα διασκεδάσετε με τον «Καραγκιόζη μασκαρά» από τον καραγκιοζοπαίχτη Χαράλαμπο Ρουμελιώτη . Όσοι είστε κοντά στο Κουκάκι σπεύστε στον Πεζόδρομο Γ. Ολυμπίου όπου από τις 3 μ.μ. μέχρι τις 10 μ.μ. θα γίνουν τα «Ανακατώματα» με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων στις 6 μ.μ., ενώ το βράδυ οι μασκαράδες θα ξεχυθούν και πάλι στην Πλάκα.

Το Καρναβάλι του Δήμου Αθηναίων - εικόνα 7

Την Κυριακή 23/2
το πλήθος των εκδηλώσεων αρχίζει στις 10 π.μ. με το 4ο Κυνήγι Θησαυρού στην πλατεία Κοτζιά και κλείνει στις 7 μ.μ. με την πορεία με καντάδες και παραδοσιακά μουσικά όργανα στα στενά της Πλάκας από τη χορωδία της Ένωσης Ζακυνθίων Αθηνών.

Το Καρναβάλι του Δήμου Αθηναίων - εικόνα 8

Την Παρασκευή 28/2
θα παρουσιαστούν «Τα Κωμαστικά» ένα λαϊκό δρώμενο πομπή – οδοιπορικό με νταούλια, γκάιντα και τσαμπούνα , από την Πλατεία Κοτζιά έως πλατεία Μοναστηρακίου μέσω Αιόλου – Αθηνάς 6:30 μ.μ. με 8:30μ.μ. Την Κυριακή 2/3, κάτω από την Ακρόπολη, στο ύψος της Μακρυγιάννη στον πεζόδρομο στη 1μ.μ. οι Big Band θα σας διασκεδάσουν με το jazzy ήχο τους ενώ στις 7.30 μ.μ. το καρναβάλι θα ρίξει τίτλους τέλους με την παρέλαση των μασκαράδων στην Πλάκα με μουσικά όργανα, χορό και αποκριάτικα τραγούδια από τις Μορφές Έκφρασης.

Το Καρναβάλι του Δήμου Αθηναίων - εικόνα 9

Η Καθαρά Δευτέρα (3/3)
έχει όπως πάντα την τιμητική της στο Δήμο Αθηναίων, γιορτάζοντας τα παραδοσιακά Κούλουμα, με λαγάνα, χαλβά και πολύχρωμους χαρταετούς! Στην είσοδο του Λόφου Φιλοπάππου από τις 11π.μ. η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δ.Α. θα υποδέχεται τους Αθηναίους ενώ στις 11.30 π.μ. θα γλεντήσετε με παραδοσιακή μουσική από το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής και τραγούδια με τους Μπάμπη Τσέρτο, Νάντια και Νίκο Καραγιάννη. Στους Αμπελοκήπους πάλι στο Πάρκο Κ.Α.Π.Α.Ψ. από τις 11:30 π.μ. θα κάνετε κούλουμα με παραδοσιακή μουσική σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων.

Περισσότερες πληροφορίες

Αποκριά στην Αθήνα

  • Εκδηλώσεις

Με δραστηριότητες, δρώμενα και μουσικές για μικρούς και μεγάλους

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Περιφέρεια Αττικής: Ανάδειξη και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο

Ο Περιφερειάρχης Αττικής ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, τη χρηματοδότηση νέων έργων Πολιτισμού μέσα από την υλοποίηση μιας Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) στην Αττική.

Άνθρωποι διαβάζουν στον ηλεκτρικό

Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δεν κοιτάζουν τα κινητά τους στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

ΥΠΠΟ: Στρατηγικό ολιστικό σχέδιο αντιμετώπισης του αρχαίου θεάτρου της Δωδώνης

Στόχος η αξιολόγηση των μέχρι σήμερα εργασιών και η σύνταξη του οδικού χάρτη για την περαιτέρω εξέλιξη του έργου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

Η instax mini Evo της FUJIFILM φέρνει το vintage στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή

Με την υβριδική κάμερα στιγμιαίας εκτύπωσης της FUJIFILM, εκφράζεις τον κόσμο όπως ακριβώς θέλεις.

Χάρης Δούκας για τη Διπλή Ανάπλαση: "Η συστηματική προσπάθεια που κάναμε αποδίδει καρπούς"

Σε συνέντευξη τύπου, ο Δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στη γενικότερη αναβάθμισης της περιοχής προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών.

Μοναδικά πασχαλινά δώρα στο Cycladic Shop

Τα προϊόντα του Cycladic Shop είναι εμπνευσμένα από τις μόνιμες συλλογές του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και τα νησιά του Αιγαίου.