«Rethink Athens: Η Αθήνα στο κέντρο» στη στοά Αρσακείου

Στην Αθήνα του 2016 θα μας ταξιδέψει η έκθεση «Rethink Athens: Η Αθήνα στο κέντρο» στη στοά Αρσακείου (από τις 19/2), όπου θα παρουσιαστούν οι οριστικές μελέτες του έργου για την ανασυγκρότηση του κέντρου της Αθήνας με άξονα την οδό Πανεπιστημίου.

«Rethink Athens: Η Αθήνα στο κέντρο» στη στοά Αρσακείου

Αθήνα, 2016. Οι περαστικοί στην Πανεπιστημίου περιμένουν να περάσουν στην απέναντι πλευρά του δρόμου, προσέχοντας το τραμ και τους ποδηλάτες, ενώ τα παιδιά κάνουν βόλτα με τους γονείς τους κάτω από τα δέντρα της πλατείας Ομονοίας. Η έκθεση «Rethink Athens: Η Αθήνα στο κέντρο» φέρνει αυτές τις εικόνες του μέλλοντος στους Αθηναίους του 2014 με 42 τεύχη, 12 video walls, ενημερωτικά έντυπα, ακριβείς φωτοαπεικονίσεις και αρχιτεκτονικά σχέδια σε 19 ειδικά διαμορφωμένα καταστήματα της Στοάς Αρσακείου, από τις 19/2 έως τις 10/3. Η έκθεση, που πραγματοποιείται με τη χορηγία και τη διοργάνωση του Ιδρύματος Ωνάση, έχει ως στόχο τη γνωριμία με το έργο ανάπλασης του κέντρου της Αθήνας με άξονα την Πανεπιστημίου και να ενεργοποιήσει ανενεργούς χώρους σε κτίρια του κέντρου, επιδεικνύοντας μία σειρά δράσεων που φιλοδοξούν να αλλάξουν το πρόσωπο της Αθήνας. Το έργο του «Rethink Athens» περιλαμβάνει τη μετατροπή της Πανεπιστημίου και της Πατησίων σε πράσινους δρόμους, με παράλληλη κυκλοφορία πεζών, ποδηλάτων, τραμ, ταξί και οχημάτων τροφοδοσίας, τον ανασχεδιασμό της πλατείας Ομονοίας σε έναν κατάφυτο χώρο με υδάτινες κατασκευές (προσβάσιμο σε όλους τους Αθηναίους), την επέκταση του τραμ έως την πλατεία Αιγύπτου, τη φύτευση 800 νέων δέντρων, την κατασκευή υπόγειων ταμιευτήρων βρόχινου νερού για όλες τις ανάγκες της πόλης και τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων από τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου μέχρι την Ομόνοια, με χρονικό ορίζοντα το 2016. Στοά Αρσακείου (είσοδος από Πανεπιστημίου 47-49, από Σταδίου 44-46 και από Αρσάκη 4-6,πρόσβαση ΑΜΕΑ από Στοά του Βιβλίου).
Ημέρες / ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Κυριακή / 09:00 - 21:00.
Πληροφορίες (09:00-17:00): 210 3713015.
Αρχιτεκτονική επιμέλεια: Αριστείδης Αντονάς.
Επιστημονική επιμέλεια: Παναγιώτης Τουρνικιώτης.
Οργάνωση - συντονισμός - παραγωγή - επικοινωνία: Ίδρυμα Ωνάση.

Περισσότερες πληροφορίες

Rethink Athens: Η Αθήνα στο κέντρο

  • Εκδηλώσεις

Ματιές στο κοντινό μέλλον του κέντρου με άξονα την ανάπλαση της Πανεπιστημίου, μέσα από βίντεο, ενημερωτικά έντυπα, φωτοαπεικονίσεις και αρχιτεκτονικά σχέδια, αλλά κι ένα πρόγραμμα διαλέξεων και συζητήσεων

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΣΙΩΤΗ
25/04/2024

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.