«Με πενάκι και σκαπάνη» οι κομιξάδες στην αυλή των αρχαιολόγων

Τα κόμικς κάνουν έφοδο και φέτος καλοκαιριάτικα στην αυλή του Συλλόγου Αρχαιολόγων. Στις 10-12/7 ευκαιρία να συναντήσετε αλλά και να μάθετε από Έλληνες δημιουργούς.

«Με πενάκι και σκαπάνη» οι κομιξάδες στην αυλή των αρχαιολόγων

Εβδομήντα δημιουργοί, εκατοντάδες τίτλοι, τρεις ημέρες με παρουσιάσεις και εργαστήρια. Για δεύτερη χρονιά η ένατη τέχνη έχει τη δική της καλοκαιρινή γιορτή στο κτίριο Συλλόγου Αρχαιολόγων. «Με πενάκι και σκαπάνη», νέοι αλλά και γνωστοί Έλληνες κομιξάδες (όπως οι Malk, Orestix, efdemon, Manolo, Βάλια Καπάδαη, Μαρία Κουλουμπαρίτση κ.ά.) μας δίνουν ραντεβού στο πιο όμορφο διατηρητέο στο τέρμα του πεζόδρομου της Ερμού στο Θησείο για να μας δείξουν σελίδες τους αλλά και πώς να σχεδιάσουμε σωστά ένα πρόσωπο, κόμικς χαρακτήρες και τη δική μας ιστορία στα καρέ.

«Tο 2014, βλέποντας την επιθυμία των νέων δημιουργών να δείξουν την δουλειά τους, αποφασίσαμε να διοργανώσουμε, μαζί με τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων και τις εκδόσεις ΚΨΜ, μια εκδήλωση για κόμικς, ανοικτή σε όλους. Πάρα πολύ δουλειά, αρκετές ατέλειες λόγω απειρίας και έλλειψης χρήματος, αλλά και πολλή προσφορά αγάπης και βοήθειας. Πολλοί ήταν αυτοί που δεν σκέφτηκαν το κόστος και ήρθαν από κάθε άκρη της Ελλάδας, γι’ αυτό το τριήμερο» αναφέρει η Αναστασία Ρενιέρη του comicon-shop.

«Τώρα στην παρέα μας προστέθηκαν πολλοί φίλοι, από άλλους καλλιτεχνικούς χώρους, για να μας βοηθήσουν να περάσουμε καλά, όπως η ομάδα Βourou Bourou, η ομάδα ΤΑΔΕ, οι The Walking Machine, body painters και κάθε μέρα έχουμε και μια νέα προσφορά, δίνοντας στην εκδήλωση μας την μορφή “γιορτής”».

Το τριήμερο λοιπόν δεν θα μας υποδέχονται μόνο με κόμικς, φανζίν και βιβλία, αλλά και με θεατρικά δρώμενα, stand up comedy, μουσική, διαδραστικό παιχνίδι και αφηγήσεις ιστοριών… από το εδώ, από το εκεί και το πάντοτε.

Οι εκθέσεις και οι εκδηλώσεις στην Ερμού 134 θα τρέχουν στις 10-12/7 (Παρ. 6-11 μ.μ., Σάβ.-Κυρ. 12 μ.-11 μ.μ.).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Περίτεχνα σοκολατένια αβγά και μοσχοβολιστά τσουρέκια για το Πάσχα

Τα πιο φίνα πασχαλινά αβγά της πόλης, που θα συγκινήσουν αισθητικά και γευστικά μεγάλους και μικρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
26/04/2024

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".