Με «σεντέφια και κοράλλια» στον κήπο

Ένα ταξίδι της φαντασίας, μαγικό, περιπετειώδες, συγκινητικό, αστείο και καλοκαιρινό ετοιμάζει η αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη στον κήπο τη Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ψυχικού. Στις 13/7, με ελεύθερη είσοδο.

Με «σεντέφια και κοράλλια» στον κήπο

Ένα ταξίδι της φαντασίας, μαγικό, περιπετειώδες, συγκινητικό, αστείο και καλοκαιρινό ετοιμάζει η αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη στον κήπο τη Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ψυχικού στις 13/7.

Από τις 8.30 μ.μ. θα μας υποδέχεται κάτω από τον αττικό ουρανό με «Σεντέφια και κοράλλια» ξετυλίγοντας αποσπάσματα από την «Οδύσσεια» και ποιήματα του Καβάφη και του Νερούδα, παραδοσιακές ιστορίες από την Ιαπωνία, το Αλγέρι, την Αφρική, την Ελλάδα, τους Ινουίτ και από τα βάθη της Ανατολής και τραγούδια απ’ όλον τον κόσμο.

Γνωστή για την ατμοσφαιρική της σκηνική παρουσία και την μουσικότητα με την οποία εκφέρει το προφορικό υλικό, η Σάσα ανήκει στους πρωτεργάτες της νέο-αφήγησης στην Ελλάδα ασκώντας την τέχνη του παραμυθά επαγγελματικά από το 1993.

Στην 22χρονη αυτή διαδρομή έχει καταφέρει να αποκτήσει σταθερό κοινό που την ακολουθεί σε ταξίδια του νου και της φαντασίας, της ομορφιάς και της αναζήτησης κατά τις εμφανίσεις της σε μεγάλα μουσεία και χώρους πολιτισμού – από την ταράτσα του Μουσείου Ισλαμικής Τέχνης παλιότερα έως το Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης».

Το 2014 και το 2015 ήταν υποψήφια της SCBWI Greece στην κατηγορία oral storyteller για το Astrid Lindgren Memorial Award, ένα από τα μεγαλύτερα βραβεία παιδικής λογοτεχνίας στον κόσμο. Ήταν μάλιστα η πρώτη φορά που προτάθηκε Έλληνας αφηγητής σε αυτήν την κατηγορία.

Δημοτική Βιβλιοθήκη Ψυχικού, Στρατηγού Καλλάρη 13, Ψυχικό, 2106724307. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων τηλεφωνικά ή στο vivliops@otenet.gr.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

This is Athens City Festival 2024: Πάρτυ, ξεναγήσεις και ψυχαγωγικές δράσεις στη δεύτερη εβδομάδα του φεστιβάλ

Δείτε τις δωρεάν δράσεις που ετοιμάζει το μεγαλύτερο φεστιβάλ της πόλης τις επόμενες μέρες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

Σάμος: Θωρακίζεται ο αρχαιολογικός χώρος του Ηραίου

Η μελέτη περιλαμβάνει μέτρα ενεργητικής και παθητικής πυροπροστασίας τόσο για τον καθεαυτό αρχαιολογικό χώρο όσο και για τα συνολικά οκτώ κτίσματα που βρίσκονται στο εσωτερικό του περιφραγμένου χώρου.

Fam trip ΕΟΤ: Προώθηση της συμπεριληπτικής τουριστικής Ελλάδας στις ΗΠΑ

Η Υπηρεσία ΕΟΤ ΗΠΑ σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και την Περιφέρεια Κρήτης διοργάνωσε ταξίδι εξοικείωσης (fam trip) στην Αθήνα, την Αργολίδα και την Κρήτη για την ΑμεΑ Αμερικανίδα, Ellen Stohl, και τους συνοδούς της.

Φεστιβάλ "Καλοκαίρι στην Αθήνα": Παράταση ανοιχτής πρόσκλησης

Κοινό και καλλιτέχνες θα μοιραστούν εμπειρίες πολιτισμού και καλοκαιρινής ψυχαγωγίας, στις 7 δημοτικές κοινότητες της πόλης.

Όσα θα δούμε στην Τεχνόπολη τον Μάιο

Athens Music Week, συναυλίες, εκθέσεις, δράσεις για παιδιά και το 23o Athens Jazz είναι μερικά απ' όσα περιλαμβάνει το πλούσιο πρόγραμμα.

Η ομάδα CoHab μάς καλεί στον συνεργατικό διαγωνισμό νέων για την συνεταιριστική κατοικία στην Ελλάδα

Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η επεξεργασία εναλλακτικών σεναρίων για τη μετατροπή κενών κτιρίων σε διαφορετικούς τύπους σεναρίων συνεταιριστικής στέγασης σύμφωνα με τις τοπικές και κοινοτικές ανάγκες.

Οι δωρεάν δράσεις που έρχονται τον Μάιο στο Athens Book Space

Δείτε τις δωρεάν δράσεις που περιμένουν τους επισκέπτες του Πάρκου Ελευθερίας.