Η επιστήμη γιορτάζει στην Καλλιθέα

Αστροπαρατηρήσεις, επιδείξεις πειραμάτων, κατασκευές, έκθεση και μουσικές περιμένουν μικρούς και μεγάλους στη γιορτή επιστήμης, τεχνολογίας και περιβάλλοντος στις Τζιτζιφιές στις 26/6.

Η επιστήμη γιορτάζει στην Καλλιθέα

Τα τηλεσκόπια της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης παρατάσσονται και φέτος (στις 26/6) στην πλατεία Νερού στις Τζιτζιφιές για να έρθουμε πιο κοντά στ’ άστρα όσοι βολτάρουμε στην παραλία. Κι όχι μόνον αυτό. Η γιορτή επιστήμης, τεχνολογίας και περιβάλλοντος που ενορχηστρώνουν ο Δήμος Καλλιθέας, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ευγενίδου και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, ξεκινά από τις 5.30 το απόγευμα με ραντεβού για μικρούς και μεγάλους. Τα πιτσιρίκια θα μπουν στον κόσμο της ρομποτικής, θα δημιουργήσουν κινέζικα γεωμετρικά παζλ (τάνγκραμ) κι όλοι μας θα ανακαλύψουμε το φως και τις ιδιότητές του μέσα από επιδείξεις πειραμάτων αλλά και «το πελώριο Σύμπαν» μέσα από τη σχετική ομιλία του αστρονόμου Άρη Μυλωνά.

Περισσότερες πληροφορίες

Γιορτή επιστήμης, τεχνολογίας και περιβάλλοντος

  • Εκδηλώσεις

Ραντεβού για μικρούς και μεγάλους για αστροπαρατηρήσεις (από τις 9 μ.μ.), επιδείξεις πειραμάτων με θέμα το φως (7.40 μ.μ.), εργαστήρια και παιχνίδια. Στις 8.30 μ.μ. ομιλία για «Το πελώριο σύμπαν», από τον Άρη Μυλωνά, πρόεδρο της Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρείας, και στις 9.30 μ.μ. συναυλία των The Silent Whispers Ένωσης. Οργάνωση: Δήμος Καλλιθέας, Ίδρυμα Ευγενίδου, Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Μια διήμερη γιορτή στον Λόφο Στρέφη

Ένα φεστιβάλ για την υπεράσπιση του Στρέφη, αφιέρωμα στην αφρικανική κουλτούρα και ό,τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 1 έως 7/6.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
01/06/2024

Το WingFoil Racing World Cup έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Αθλητές από όλο τον κόσμο θα προσφέρουν θεαματικούς αγώνες στο W Costa Navarino.

Πάρτυ, συναυλίες και χορός λίγο πριν από το φετινό φινάλε του This is Athens City Festival

Προτάσεις για ψυχαγωγία, εκθέσεις και πρωτότυπο κουκλοθέατρο την τελευταία εβδομάδα του φεστιβάλ.

Το Athens Book Space γεμίζει τέχνη την Αθήνα και τον Ιούνιο

Δείτε τις δωρεάν δράσεις που περιμένουν τους επισκέπτες του Πάρκου Ελευθερίας.

Ξεκινά το 3ο φεστιβάλ Refugee Week Greece

Το φετινό φεστιβάλ αγκαλιάζει το θέμα "Το Σπίτι Μας", με μία πρόσκληση προς όλους να αναλογιστούν το τι σημαίνει η λέξη "Σπίτι".

Ανησυχία της ΕΛΛΕΤ για την κατασκευή ξενοδοχείου πολυτελείας στον αρχαιολογικό χώρο του Καστελίου στα Χανιά

Η ΕΛΛΕΤ καλεί την Υπουργό Πολιτισμού, τον Δήμαρχο Χανίων και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να μην δεχθούν την μετατροπή των τριών ιστορικών κτιρίων στο λόφο Καστέλι σε πολυτελή ξενοδοχεία.