Βουτιά στις ελεύθερες παραλίες της Αττικής

Μπλε νερά, βουτιές από τα βράχια, ωραίες αμμουδιές, πεύκα ως το κύμα, χορός στην άμμο: αντί να ζηλεύετε τους φίλους που ποστάρουν εικόνες από τα νησιά, ξεκινήστε το δικό σας σαφάρι στις κοντινές παραλίες.

Βουτιά στις ελεύθερες παραλίες της Αττικής

Μπλε νερά, βουτιές από τα βράχια, ωραίες αμμουδιές, πεύκα ως το κύμα, χορός στην άμμο: αντί να ζηλεύετε τους φίλους που ποστάρουν εικόνες από τα νησιά, ξεκινήστε το δικό σας σαφάρι στις κοντινές παραλίες.

Βουτιά στις ελεύθερες παραλίες της Αττικής - εικόνα 1

Κατηφορίζοντας την παραλιακή, τα λιμανάκια Βουλιαγμένης είναι ό,τι πρέπει για βουτιές, όπως και οι βοτσαλωτοί κολπίσκοι στο ύψος των Λεγραινών (στο 63,5 χλμ. της Αθηνών-Σουνίου στρίψτε δεξιά στην παράκαμψη ανάμεσα στις βίλες) ή το νησιωτικών προδιαγραφών ΚΑΠΕ – παρά τα πλήθη.

Βουτιά στις ελεύθερες παραλίες της Αττικής - εικόνα 2

Το Μαύρο Λιθάρι έχει σταθερό κοινό (με τους ρακετόβιους να δίνουν ρεσιτάλ), αλλά εμείς προτιμούμε την απλωσιά και τον νησιώτικο ορίζοντα που προσφέρει ο Χάρακας (για όσους θέλουν ξαπλώστρα υπάρχει και beach bar και καντίνα) και την παχιά αμμουδιά του Αγίου Νικολάου στην Ανάβυσσο.

Βουτιά στις ελεύθερες παραλίες της Αττικής - εικόνα 3

Προς Ευβοϊκό μεριά δίνουμε κάθε καλοκαίρι ραντεβού στην αμμουδιά κάτω από το πευκοδάσος του Σχινιά, στα βράχια στα Δικαστικά και στον αγαπημένο των γυμνιστών και των ψαροντουφεκάδων Ραμνούντα. Ακόμα πιο βόρεια, η νεολαία προτιμά την Αγκώνα και τα beach bars της βοτσαλωτής παραλίας Μαρκοπούλου.

Βουτιά στις ελεύθερες παραλίες της Αττικής - εικόνα 4

Προς τα δυτικά, στην παραλία Βαρέας στα Μέγαρα, το all day beach bar restaurant «Wet Seaside Puzzle» στήνει ωραίο σκηνικό διασκέδασης με πλούσιο πρωινό, δροσερά κοκτέιλ, γλυκά ημέρας και φαγητό. Στον Κορινθιακό, αράζουμε κάτω από τα πεύκα στις απλόχωρες βοτσαλάδες μετά τον οικισμό Βαμβακιές και στις βραχώδεις ακτές πριν και μετά το γραφικό λιμανάκι της Μαυρολίμνης.

Βουτιά στις ελεύθερες παραλίες της Αττικής - εικόνα 5

Οι λάτρεις των beach parties, θα προτιμήσουν την επικράτεια του «Cariocas beach bar» στον Σχίνο. Για βουτιές σε δροσερά νερά προσφέρεται η Ψάθα, αλλά για το ηλιοβασίλεμα προτείνουμε το αρχαίο Φρούριο των Αιγοσθενών, που στεφανώνει το Πόρτο Γερμενό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Μια διήμερη γιορτή στον Λόφο Στρέφη

Ένα φεστιβάλ για την υπεράσπιση του Στρέφη, αφιέρωμα στην αφρικανική κουλτούρα και ό,τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 1 έως 7/6.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
01/06/2024

Το WingFoil Racing World Cup έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Αθλητές από όλο τον κόσμο θα προσφέρουν θεαματικούς αγώνες στο W Costa Navarino.

Πάρτυ, συναυλίες και χορός λίγο πριν από το φετινό φινάλε του This is Athens City Festival

Προτάσεις για ψυχαγωγία, εκθέσεις και πρωτότυπο κουκλοθέατρο την τελευταία εβδομάδα του φεστιβάλ.

Το Athens Book Space γεμίζει τέχνη την Αθήνα και τον Ιούνιο

Δείτε τις δωρεάν δράσεις που περιμένουν τους επισκέπτες του Πάρκου Ελευθερίας.

Ξεκινά το 3ο φεστιβάλ Refugee Week Greece

Το φετινό φεστιβάλ αγκαλιάζει το θέμα "Το Σπίτι Μας", με μία πρόσκληση προς όλους να αναλογιστούν το τι σημαίνει η λέξη "Σπίτι".

Ανησυχία της ΕΛΛΕΤ για την κατασκευή ξενοδοχείου πολυτελείας στον αρχαιολογικό χώρο του Καστελίου στα Χανιά

Η ΕΛΛΕΤ καλεί την Υπουργό Πολιτισμού, τον Δήμαρχο Χανίων και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να μην δεχθούν την μετατροπή των τριών ιστορικών κτιρίων στο λόφο Καστέλι σε πολυτελή ξενοδοχεία.