News

Παραιτήθηκε η ισχυρότερη γυναίκα της βιομηχανίας του ποτού

Από -

Για τους ανθρώπους του bartending και του fine drinking, το Tales of the Cocktail στη Νέα Ορλεάνη είναι το απόλυτο ραντεβού της χρονιάς και η μεγαλύτερη ευκαιρία για networking σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ μια υποψηφιότητα στα Spirited Awards, που απονέμονται στο πλαίσιο αυτού του γιγαντιαίου φεστιβάλ για το cocktail, αποτελεί μία από τις σημαντικότερες τιμές – μάλιστα πέρυσι και φέτος το «The Clumsies», το «Baba Au Rum» και οι άνθρωποί τους μπήκαν στις βραχείες και τελικές λίστες των υποψηφιοτήτων.

Ωστόσο, η κορυφαία διοργάνωση της βιομηχανίας του ποτού, που χιλιάδες άνθρωποι τη ζουν σαν γιορτή και πανηγύρι, δεν είναι αποκομμένη από τις κοινωνικές και πολιτικές διεργασίες της εποχής. Αυτό αποδεικνύει περίτρανα η παραίτηση της Ann, ιδρύτριας και διοργανώτριας του Tales of the Cocktail, και του συζύγου της Paul Tuennerman το περασμένο Σάββατο το βράδυ.

Στη Mardis Gras του περασμένου Φεβρουαρίου, τη μεγαλύτερη φολκλορική γιορτή της Νέας Ορλεάνης, η Ann ανέβηκε στο άρμα των Ζουλού με βαμμένο μαύρο το πρόσωπό της. Η ανάρτηση της φωτογραφίας και ενός σχετικού σχολίου του συζύγου της στο Facebook, ξεσήκωσε αντιδράσεις από ανθρώπους του χώρου που θεώρησαν την κίνηση του ζευγαριού απρεπή απέναντι στους Αφρο-αμερικανούς και απείλησαν να μποϊκοτάρουν τη διοργάνωση. Η απάντηση ήταν μια απολογία από την Ann, η παραίτηση του Paul από το Tales of the Cocktail και η δημιουργία ενός Diversity Council «που θα προωθούσε την ποικιλομορφία και την καθολική συμμετοχή ανεξάρτητα από φυλή, εθνικότητα και φύλο σε όλες τις βαθμίδες του Tales of the Cocktail».

Έξι μήνες μετά, η Ann επανέφερε αυθαίρετα το σύζυγό της στη θέση του, προκαλώντας την αντίδραση του Colin Asare-Appiah, μέλους του Diversity Council, και την ανακοίνωση της παραίτησής του το περασμένο Σάββατο. Λίγο αργότερα την ίδια μέρα, ανακοινώθηκε η παραίτηση της Ann και του Paul, και η αντικατάστασή τους από τη Melissa Young, Διευθύντρια Επιχειρήσεων στην εταιρεία διοργάνωσης του φεστιβάλ.

Τον περασμένο Μάρτιο, στο περιθώριο της συνέντευξης με την Ann Tuennerman με αφορμή την επίσκεψή της στην Αθήνα για το American Dream Bar του «The Clumsies», μιλήσαμε με τη μικροκαμωμένη, παθιασμένη με τη Νέα Ορλεάνη και την κουλτούρα του cocktail Αμερικανίδα για την επίμαχη και αμφιλεγόμενη ανάρτηση. Η Ann φαινόταν σοκαρισμένη από το κύμα αντιδράσεων που είχε ξεσηκώσει η δημοσιοποίηση της –κατά τη γνώμη της– αθώας αλληλεπίδρασης με το σύζυγό της και με διαβεβαίωνε ότι το Tales of the Cocktail ήταν διαχρονικά ευαισθητοποιημένο απέναντι σε κοινωνικά ζητήματα του χώρου του bartending.

H κατεύθυνση που θα ακολουθήσει το νέο αφεντικό των Tales of the Cocktail (ήταν φανερό ότι η Ann είχε τη φιλοδοξία να επεκτείνει τις δραστηριότητες του φεστιβάλ σ’ όλο τον κόσμο αλλά και να μετατρέψει σε show προς τηλεοπτική μετάδοση την τελετή απονομής των Tales of the Cocktail) και ο απόηχος της αναταραχής σ’ αυτό το σημαντικό για το χώρο φεστιβάλ είναι εξελίξεις που αναμένουμε με περιέργεια, γιατί αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα της βιομηχανίας πιο ρεαλιστικά απ’ ό,τι άλλη μια ευφάνταστη cocktail list ή ένα λαμπερό event.

Σχετικά Θέματα

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης