Ρεπορτάζ

Οι φιναλίστ του Bacardi Legacy 2018

Από -

Για μια ακόμα χρονιά ο απαιτητικός ημιτελικός του Bacardi Legacy μας εντυπωσίασε ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τον πήχη και στην περίπτωση της διοργάνωσης και όσον αφορά τις συμμετοχές των ταλαντούχων bartenders.

 (c) Βαγγέλης Πατσιαλός
(c) Βαγγέλης Πατσιαλός

To εκλεπτυσμένο σκηνικό στήθηκε στο θέατρο Εμπορικόν και οι δέκα φιναλίστ έδωσαν εξαιρετικές παραστάσεις.
Μια νέα γενιά bartenders από την Αθήνα, τα νησιά και την υπόλοιπη Ελλάδα, ανέβηκε στην σκηνή, πολύ καλά διαβασμένη και μας έβαλε μέσα στην περιπετειώδη ιστορία του εμβληματικού ρουμιού με δημιουργικό και συναρπαστικό τρόπο. Τους είδαμε να παρουσιάζουν με ρυθμό, άνεση, πάθος και σιγουριά και να μας πείθουν για το πώς μπορείς να δημιουργήσεις, ή να εξελίξεις έναν θρύλο. Οι συνταγές τους με έμπνευση τις κλασικές αξίες και τα οργανοληπτικά χαρίσματα του Bacardi φλέρταραν με πρωτότυπα υλικά, με ελληνικές πινελιές και ευρηματικούς συνδυασμούς. Το αποτέλεσμα ήταν ποτά μοναδικά, που άξια διεκδικούν μια θέση στην κατηγορία Legacy.  

 (c) Βαγγέλης Πατσιαλός
(c) Βαγγέλης Πατσιαλός

Η δυνατή σύνθεση της επιτροπής, από τους Bar Shira του Imperial Craft bar (Tel Aviv), Laura Marnich από το διάσημο Zuma στο Dubai και Ντίνο Κωνσταντινίδη από το Lost&Found Drinkery στην Κύπρο, δυσκολεύτηκε πάρα πολύ να καταλήξει στην τελική τριάδα. Την ίδια αίσθηση είχαμε και εμείς που παρακολουθούσαμε.
Ωστόσο, η Tina Sardis από το Μωσαικό στην Γλυφάδα, ο Αντώνης Μαντζαρίδης από το Theory στο Χαλάνδρι και ο Πέτρος Μυτιληναίος από το Che στο Πειραιά ξεχώρισαν με την δυναμική παρουσίαση και τα αρμονικά cocktails. Για τους τρεις φιναλίστ τώρα ξεκινάει ένα μεγάλο και πανέμορφο ταξίδι επικοινωνίας του cocktail τους μέχρι τον τελικό.

Οι συνταγές τους

 (c) Βαγγέλης Πατσιαλός
(c) Βαγγέλης Πατσιαλός

Tina Sardis
El Anciano
40ml Bacardi Carta Blanca
20ml πράσινο τσάι εκχυλισμένο στο Cazadores Blanco
30ml φρέσκο χυμό λάιμ
20ml σιρόπι αγαύης
5 φύλλα μέντας

εκτέλεση: όλα τα υλικά στο shaker. Σερβίρονται στο old fashioned με γαρνιτούρα φρέσκο πιπέρι.

 (c) Βαγγέλης Πατσιαλός
(c) Βαγγέλης Πατσιαλός

Αντώνης Μαντζαρίδης
Semilla
50ml Bacardi Gran Reserva 8 Anos
15ml Martini Riserva Speciale Ambrato
10ml λικέρ Benedictine
2 δόσεις Soya Sauce

εκτέλεση: ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα ποτήρι ανάμιξης. Σερβίρουμε σε ποτήρι old fashioned με twist λεμονιού

 (c) Βαγγέλης Πατσιαλός
(c) Βαγγέλης Πατσιαλός

Πέτρος Μυτιληναίος
Lucky Underdog
60ml Bacardi Carta Blanca
20ml χυμό λεμονιού
30ml orange blossom και σιρόπι βανίλιας
15ml crema di limoncello
2 κλωνάρια φρέσκιας ρίγανης
8 dashes cabernet sauvignon

εκτέλεση: όλα τα υλικά μπαίνουν στο shaker. Aνακατεύονται καλά και σερβίρουμε σε ποτήρι coupette με φλούδα λεμονιού και φρέσκια ρίγανη.

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα * e-mail
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης