Θέμα

5 νέα μπαρ και πρωτότυπα projects που ξεχωρίζουν

Από -

Φρέσκα bar spots και δυνατά καινούργια projects έχουν ήδη αποκτήσει το δικό τους πιστό ­κοινό. Τορτίγιες, τραγανές ζύμες, μπιτάτες μουσικές και περιποιημένα all day σκηνικά συνδυάζονται με πρωτότυπες cocktail lists σε νέες ελκυστικές προτάσεις.

 Στο «Tre Sorelle» η λευκή μαρμάρινη μπάρα κλέβει τις εντυπώσεις
Στο «Tre Sorelle» η λευκή μαρμάρινη μπάρα κλέβει τις εντυπώσεις

Είναι πολύ ευχάριστο να «φυτρώνουν» νέες μπάρες που ξεφεύγουν από την πεπατημένη κι εστιάζουν στο δια­φορετικό και το δημιουργικό. Έχοντας φτάσει σχεδόν στα μισά της χρονιάς, μετράμε ήδη αφίξεις που «καλλιεργούν» ευφάνταστους και νόστιμους συνδυασμούς, τόσο στα κοκτέιλ όσο και στο ανεβασμένο streetfood. Ας δούμε αναλυτικά τα μαγαζιά που παίζουν με πολύ προχωρημένα και «ψαγμένα» concepts.

Το γουστόζικο «The Wrap Bar» (Ζαλοκώστα 8) άνοιξε πριν από λίγες εβδομάδες κοντά στο Σύνταγμα και σίγουρα θα σας «τυλίξει» με τις πρωτότυπες προτάσεις του. Στη μικρή και περιεκτική του λίστα οι φρέσκες τορτίγιες μπλέκονται με δροσιστικά κοκτέιλ τεκίλας, που υπογράφει ο ταλαντούχος mixologist Γιάννης Σαμαράς. To ενδιαφέρον της πρότασης είναι ότι φτιάχνεις το δικό σου wrap, επιλέγοντας ανάμεσα σε υλικά όπως οι πικάντικους κεφτέδες, η κρέμα πομπλάνο και το γιαούρτι με λάιμ, ενώ ταυτόχρονα μπορείς να τα ζευγαρώσεις με καλοκαιρινά και αναζωογονητικά κοκτέιλ, όπως τα Candarito, Micheladas και Margaritas. Δυνατό ντουέτο το wrap με μοσχαρίσιο κιμά και η εκρηκτική Mango Margarita. Μπορείτε να το απολαύσετε στα λίγα στιλάτα stools ή σε take away φάση.

 Τα κοκτέιλ στο «Juan Rodriguez» είναι δημιουργικά, με προχωρημένες τεχνικές
Τα κοκτέιλ στο «Juan Rodriguez» είναι δημιουργικά, με προχωρημένες τεχνικές

Στο ίδιο γήπεδο παίζει στη hot πιά­τσα του Παγκρατίου και το «Tre Sorelle» (Αρχελάου 19), που κινείται ανάμεσα στις φινετσάτες πίτσες και στα ντελικάτα twists κλασικών κοκτέιλ. Εξαιρετικά γευστικό αποτέλεσμα έχει το ντουέτο της λεπτής ζύμης με τρούφα και το πληθωρικό Negroni Sbagliato με τζιν, βερμούτ, Campari και γκρέιπφρουτ. Γενικά η μπάρα το έχει με τις πειραγμένες συνταγές, όπως αποδεικνύουν τόσο το Spritz Side με μαστίχα όσο και το Iliionois Bloody Mary με το πικάντικο σπιτικό mix του. Αν και μπορείς να παραγγείλεις to go, ο χώρος αξίζει τη στάση. Στο minimal σκηνικό κερδίζουν τις εντυπώσεις η λευκή μαρμάρινη μπάρα και η γωνιά με τα καλόγουστα καδράκια στον τοίχο. Εν τω μεταξύ στο κέντρο της πόλης προστέθηκαν δύο καθαρόαιμα μπαρ που αγαπούν το βινίλιο κι έχουν να επιδείξουν ισχυρά mixing concepts, το «Juan Rodriguez» και το «Β/2».

Στο «Juan Rodriguez» (Παλλάδος 3) της Αρμελίνας Αντωναροπούλου («7 Jokers») και του Κώστα Λούκα («Παλιάτσος») oι ταλαντούχοι bartenders Σπύρος Αναγνώστου και Κώστας Λύτρας σερβίρουν «ώριμο» νεωτερισμό σε ένα γοητευτικό αποικιοκρατικό σκηνικό. Τα κοκτέιλ τους βασίζονται σε spirits που παλαιώνουν επιτόπου σε ξύλινα βαρελάκια και ολοκληρώνονται με προχωρημένα υλικά και τεχνικές. Συνολικά η cocktail collection έχει μεγάλο ενδιαφέρον, εμπνέοντας πολλαπλές δοκιμές. Ξεκινάς με τα pre-bottled –προτείνεται το Greek Negroni με χαμηλό αλκοόλ– και στη συνέχεια μελετάς τις ψαγμένες παραλλαγές. Πολύ καλά είναι το North Side (twist του South Side) με τη δροσιστική επίδραση της μέντας και το εξωτικό Lo Coco Tiki (twist Piña Colada) με ένα φοβερό blend παλαιωμένων ρουμιών αλλά και τα αναπάντεχα κοκτέιλ με σαμπάνια, όπως το φρουτώδες Rosini. Όλα τους συνοδεύονται από πρωτότυπες γευστικές δημιουργίες, τις οποίες επιμελείται ο σεφ Διονύσης Παπανικολάου, κι εκπληκτικές μαύρες μουσικές.

 Στο «B/2» η μουσική πρωταγωνιστεί και στα decks, και στην μπάρα
Στο «B/2» η μουσική πρωταγωνιστεί και στα decks, και στην μπάρα

Η μουσική πρωταγωνιστεί και στο πολυσυζητημένο «B/2» (Ι. Παπαρρηγοπούλου 15), τόσο στα decks όσο και στην μπάρα. Ο Νίκος Σωτηρόπουλος έχει συνθέσει έναν κατάλογο στον οποίο τα κοκτέιλ κατηγοριοποιούνται σε υψηλά, μεσαία και μπάσα, ενώ λίγο δίπλα από την μπάρα, στο booth του στιλάτου μπαρ, εναλλάσσονται μερικοί από τους πιο γνωστούς DJs.

Τελευταία στάση το καινούργιο και πανέμορφο «Mockingbird’s» στο Χαλάνδρι (Σωκράτους 23), με το όνομα που φέρει στο νου το θρυλικό βιβλίο «To kill a mockingbird» της Χάρπερ Λι. Το all day bar που έφτιαξε μια παρέα τριών φίλων (Κωνσταντίνος Κολοκοτρώνης, Φώτης Λάβδας και Χάρης Αντύπας) συγκεντρώνει στη λίστα των κοκτέιλ του συνταγές βραβευμένων baretenders, όπως η Μάρφη Μπαλή, ο Δημήτρης Νταφόπουλος και ο Κωνσταντίνος Βασιλακόπουλος. Πέραν αυτού όμως, σε κερδίζει με τη handmade διακόσμηση και με την ευαισθησία του, την οποία φανερώνουν οι προδιαγραφές προσβασιμότητας για ΑμεΑ και η συμμετοχή του μαγαζιού στη δράση «Ένας καφές σε περιμένει»...

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό Bars & Clubs

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα * e-mail
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης