Cascara

Χώρος που εντυπωσιάζει με τη vintage-industrial αισθητική του και καταφέρνει, παρά το μέγεθος, να είναι φιλικός και ζεστός.

Cascara

Χώρος που εντυπωσιάζει με τη vintage-industrial αισθητική του και καταφέρνει, παρά το μέγεθος, να είναι φιλικός και ζεστός. Οι γνωστοί αρχιτέκτονες και σκηνογράφοι Γιώργος Γαβαλάς και Γιάννης Μουρίκης έχουν συνδυάσει αριστοτεχνικά μοντέρνα με ρετρό στοιχεία. Το κατακόκκινο πλακάκι-ψηφιδωτό δένει όμορφα με τους δερμάτινους καναπέδες και τη μοναδική αίσθηση κήπου που δίνουν τα φυτά στη τζαμαρία, ενώ ο κυρίως χώρος φιλοξενεί τη μεγάλη μπάρα, ένα κομψό μοναστηριακό τραπέζι και πολλές όμορφες γωνιές που τον κάνουν casual και φιλόξενο. Ανοιχτόχρωμο ξύλο, δέρμα, ντιζαϊνάτα φωτιστικά δημιουργούν ένα χαρούμενο σύνολο. Φυσικό, λοιπόν, να έχει εκτιμηθεί, ήδη από τους πρώτους μήνες λειτουργίας του, από γειτονικό και μη κοινό, κάθε ηλικίας.

Καθαρόαιμο all day, που ανοίγει από νωρίς το πρωί και προσφέρει ό,τι θελήσεις: από εξαιρετικό καφέ μέχρι πλήρες μενού. Περνώντας, βέβαια, από το θέμα “μπαρ”, που είναι και χώρος μέσα στον χώρο. Εκεί, ο Ιωάννης Σκουλάτος μιξάρει κοκτέιλ για όλα τα γούστα, με εντυπωσιακή εμφάνιση. Σαν το φευγάτο Sunny Leone, έναν αβανταδόρικο συνδυασμό τζίντζερ και τσίλι, με εξωτικά αρώματα και ωραίο επίπεδο κάψας ή το γοητευτικό Italian Angel με καφέ, πικραμύγδαλο και νότες φουντουκιού. Στο πλούσιο Spinner, πάλι, σε tiki κατεύθυνση, θα σας αρέσουν οι νότες κανέλας και μελιού σε μια ωραία φρουτένια βάση.

Στο θέμα "φαγητό", η λίστα αγκαλιάζει μια επαρκή γκάμα casual comfort πιάτων, ικανοποιώντας όλα τα γούστα. Στα πιο πρωτότυπα πιάτα, θα τοποθετήσουμε το "αβγό Cascara", ένα μελάτο παναρισμένο αβγό με τραγανή κρούστα, μανιτάρια και κρέμα παρμεζάνας ενώ στα "εύκολα" και πολύ νόστιμα πρώτα δεν θα παραλείπαμε την "τραβηχτή Μάνης", τη "δική τους εκδοχή πίτσας" με χειροποίητη ζύμη, σύγκλινο Μάνης και γραβιέρα Κρήτης. Ένα πιάτο που ξεχωρίσαμε είναι ο "τόνος παναρισμένος σε μυρωδικά με πικάντικη σως από wasabi" επάνω σε ρύζι ατμού, με νόστιμο, σωστά ψημένο το ψάρι και πολύ ωραίο μυρωδάτο wasabi, που του πάει γάντι. Στα γλυκά, η "τάρτα bitter σοκολάτας γεμισμένη με creme brulée πορτοκαλιού" ικανοποιεί και δύσκολα γούστα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.