Barreldier

Φαίνεται ότι στο τέλος μιας δύσκολης ημέρας πολλοί περνούν από το Barreldier για τουλάχιστον ένα after office drink αφού είναι πραγματικά ιδανικό για τέτοια και για άλλα πολλά.

Barreldier

Φαίνεται ότι στο τέλος μιας δύσκολης ημέρας πολλοί περνούν από το Barreldier για τουλάχιστον ένα after office drink αφού είναι πραγματικά ιδανικό για τέτοια και για άλλα πολλά. Το μικροσκοπικό μπαράκι στην είσοδο της Στοάς Μπολάνη από την πλευρά της οδού Βουλής (που σε κάποιους είναι περισσότερο γνωστή ως Στοά «Κεντρικόν»), σκοτεινό και λαμπερό ταυτόχρονα έχει διάθεση σαφώς ρετρό. Ξύλινη η μπάρα, σκαλιστά τα ράφια και δερμάτινα τα στουλς, λίγες οι θέσεις μέσα, αλλά και τραπεζάκια και σόμπες έξω στη στοά για τους πιο θαρραλέους.
Το μπαρ είναι διάσημο για τα βαρελάτα κοκτέιλ του, αν προσέξεις θα τα δεις τα βαρελάκια παραταγμένα στη σειρά πίσω από το μπαρ. Εκεί ξεκουράζονται τα ποτά, βασικά και μιξ, «είναι το μέρος όπου τα κοκτέιλ γίνονται πλουσιότερα και σοφότερα» διαβάζεις στον κατάλογο που ξεκινάει ακριβώς με αυτή την κατηγορία. Πράγματι στο Barreldier θα διαπιστώσεις ότι τα ποτά που έχουν περάσει από βαρέλι γίνονται πολυπλοκότερα, πιο πλούσια σε αρώματα, πιο μαλακά στη γεύση. Στους δρόμους της γεύσης θα σε καθοδηγήσει ο Μάριο Μπάσο, ο Έλληνο-ιταλός που βρίσκεται πίσω από τη μπάρα. Λόγω καταγωγής ένα πάθος με το βερμούτ το έχει, φτιάχνει το δικό του και είναι εξαιρετικό. Του αρέσει επίσης να πειράζει τα κλασικά, να ετοιμάζει σπιτικούς πουρέδες φρούτων, bitters και λικέρ.
Ο κατάλογος παρουσιάζει τα κοκτέιλ χωρισμένα σε κατηγορίες ανά βασικό ποτό, το μπαρ όμως διαθέτει επίσης μια μεγάλη κάβα. Λειτουργεί από το πρωί για καφέ και πρωϊνό, όλες τις ώρες της ημέρας εξάλλου θα βρεις κάτι νόστιμο να φας.

Περισσότερες πληροφορίες

Barreldier

Βουλής 7 στοά Μπολάνη, κέντρο
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.