Chartreuse, ένα ελιξίριο της φύσης

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και αναγνωρίσιμα λικέρ που κυκλοφορούν είναι αδιαμφισβήτητα η Chartreuse. To ιστορικό γαλλικό λικέρ είναι πάντα επίκαιρο…

Chartreuse, ένα ελιξίριο της φύσης

Αυτό είναι τεράστια επιτυχία, αν αναλογιστεί κανείς ότι παράγεται με τον ίδιο τρόπο από το 1605 μέχρι σήμερα! Ακόμα θυμάμαι την πρώτη φορά που δοκίμασα την κίτρινη εκδοχή του και οι αρωματικές εκρήξεις με ταξίδεψαν σε κήπους της νότιας Γαλλίας. Δύσκολα ξεχνάς ένα τόσο έντονο αρωματικό και γευστικό βομβαρδισμό βοτάνων και μπαχαρικών.

Οι «συνήθεις ύποπτοι», οι μοναχοί, έχουν δημιουργήσει ένα πραγματικό ελιξίριο. Η συνταγή τους όλα αυτά τα χρόνια παραμένει επτασφράγιστο μυστικό. Δυο μοναχοί μόνο γνωρίζουν ποια είναι τα 130 βότανα που ανακατεύονται για να γεννηθεί η Chartreuse. Αυτή η μυστικότητα, την κάνει ακόμα πιο συναρπαστική, όποια και αν είναι η εκδοχή της. Είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις ανάμεσα στην πράσινη και στην κίτρινη Charteruse. Και οι δυο είναι τόσο σύνθετες και πολύπλοκες, με αξιολάτρευτες νότες τσαγιού. Δεν είναι τυχαίο ότι οι bartenders την ξεχωρίζουν και την χρησιμοποιούν αρκετά στις συνταγές τους.

Είναι τόσο ιδιαίτερη, που κούμπωσε αμέσως στην εξέλιξη της bartending σκηνής. Το πλούσιο αρωματικό μπουκέτο της, σε συνδυασμό με την ευδιάκριτη αλκοόλη και το γεμάτο στόμα εμπλουτίζει αμέσως ένα cocktail και πέρα από την ένταση του προσδίδει και χαρακτήρα. Στο φετινό μάλιστα σαφάρι των Αθηνόραμα Bar Αwards, τις περισσότερες φορές που ζητάμε ένα δημιουργικό cocktail με βοτανικά αρώματα, οι mixologists επιλέγουν Chartreuse.
Δοκιμάστε μια εξαιρετική και εύκολη μείξη, το Last Word, για να δείτε στην πράξη την δυνατότητες του εμβληματικού λικέρ.

"Last word”

25ml Green Chartreuse
25ml Hayman’s London Dry Gin
25ml Maraschino Liqueur
25ml φρέσκο χυμό λεμόνι
εκτέλεση: ανακατεύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε με γαρνιτούρα φλούδα λεμονιού.

Την Chartreuse τη βρίσκουμε από την Sky Spirits

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

'Paradiso': Sustainability σε ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου

Το εμβληματικό σποτ της Βαρκελώνης βλέπει σε μια πιο βιώσιμη μπάρα μέσω (και) του Paradiso Sustainability Summit.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/04/2024

Ο DJ Ravin για ένα τελευταίο ανοιξιάτικο session στο "Athenee"

Ο διάσημος DJ από το Παρίσι αναμένεται να μάς ταξιδέψει ξανά με τις μουσικές του επιλογές στα κορυφαία μπαρ για τα οποία η πόλη φημίζεται.

Οι KAS:ST ξανά στην Αθήνα με ένα εντυπωσιακό audio-visual πρότζεκτ

Το SEDS Lifestyle παρουσιάζει ένα εκρηκτικό lineup στο "Universe Warehouse".

5.475 ημέρες 'Baba Au Rum': Ένα μπαρ για τον κόσμο

Δημιουργικότητα και fun, ρούμια και κοκτέιλ, προσωπικότητα και έξω καρδιά. Ένα από τα πιο επιδραστικά μπαρ της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα της παγκόσμιας μπάρας, κλείνει μία δεκαπενταετία ζωής.

Στις αθηναϊκές παμπ πριν και μετά την St. Patrick's Day

Το αντίστοιχο του ιταλικού εστιατορίου σε μπαρ, είναι η παμπ. Ευτυχώς, υπάρχουν και στην πόλη αρκετά από εκείνα ακριβώς τα μέρη με τη χαλαρή ατμόσφαιρα, τις ένοχα απολαυστικές λιχουδιές και τη μονίμως ρέουσα μπύρα.

Μετά το 'Line', έρχεται το 'Walk In Athens'

Η ομάδα του πρωτοποριακού αθηναϊκού μπαρ παρουσιάζει προσεχώς ένα ακόμη πολύ ιδιαίτερο ολοήμερο κόνσεπτ.

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος αναβιώνει το "Studio 54" στο "Athenee"

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος φέρνει τον μύθο του νεοϋορκέζικου κλαμπ στην καρδιά της Αθήνας, για ένα one night only event