9 Βήτα

Αυτό το όμορφο και ζεστό μπαρ του Χαλανδρίου, κάθε χρόνο είναι και καλύτερο.

9 Βήτα

Αυτό το όμορφο και ζεστό μπαρ του Χαλανδρίου, κάθε χρόνο είναι και καλύτερο. Εξελίσσεται σε όλα τα επίπεδα και ιδιαίτερα στους τομείς που μας ενδιαφέρουν, στα spirits και στα cocktails. Στην ενότητα των cocktails, η καινούρια λίστα έκανε ντεμπούτο πριν από λίγον καιρό και αξίζει αναγνώσεις και δοκιμές. Ο Κωνσταντίνος Βασιλακόπουλος έχει κάνει μια πολύ ενδιαφέρουσα και μελετημένη δουλειά, φλερτάροντας με τα βασικά αλκοόλ. Στα συν, είναι ότι χρησιμοποιούν εξαιρετικές δικές τους homemade παρασκευές με πιο σημαντική αυτή του βερμούτ. Από τις μείξεις που ξεχωρίσαμε είναι το Burried Tresure, μια έκρηξη βοτάνων και λουλουδιών σε λεμονάτο φόντο. Πολύ εντυπωσιακό, επίσης, είναι το Naked Eve, με πρωτότυπες νότες βαλσάμικου αγκαλιασμένες από κόκκινα φρούτα και σοκολάτα. Ένα ακόμα must taste είναι το Aztec spirit, με καφέ, ο οποίος ενσωματώνεται εξαιρετικά στο αλκοόλ και βγάζει μια αναπάντεχη φρεσκάδα. Αξίζει να το απολαύσετε αργά, έχει και πολύ καλή υφή. Όπως διαπιστώνετε, τα cocktails έχουν πολύ ιντριγκαδόρικα ονόματα, που ο Κωνσταντίνος έχει εμπνευστεί από αγαπημένες ταινίες, βιβλία και τραγούδια. Σε ότι αφορά τα spirtis, πρέπει να ζητήσετε οπωσδήποτε να δοκιμάσετε τα παντρέματα που γίνονται ανάμεσα σε ποτά και πιάτα. Υπάρχουν τέσσερις ξεχωριστές προτάσεις. Στην πρώτη περίπτωση, το στιβαρό ουίσκι συνοδεύεται από κατσικίσιο τυρί με κρούστα ξηρών καρπών (φιστίκι, αμύγδαλο) και μαρμελάδα από ντοματάκι Σαντορίνης. Η οξύτητα και η αλμύρα του πιάτου κάνει τέλεια σύνδεση με τις καπνιστές νότες του ποτού και το σύνολο γίνεται πιο σύνθετο, αυξάνοντας την αρωματική και γευστική διάρκεια. Ακολουθεί ένα εκρηκτικό ουίσκι με αρώματα αποξηραμένων φρούτων, βλέπε σύκο μαζί με μανούρι τυλιγμένο με Jamon και shrub βαλσάμικο αρωματισμένο με σύκο. Δοκιμάζεις μια μπουκιά και μετά μια γουλιά και το συναίσθημα δεν περιγράφεται. Το ένα συνεχίζει το άλλο, καθώς προκαλούνται εκρήξεις στον ουρανίσκο. Σειρά έχει το ρούμι, με το Appleton 12, ένα εξωτικό και σπάνιο spirit με συναρπαστικές νότες ανανά και τυριού. Πολύ επιτυχημένα, δίπλα του στέκεται μια χειροποίητη τραγανή πίτα με σπιτική μους παρμεζάνας, σος ανανά και φρέσκο ανανά. Η υφή της μους είναι εκπληκτική και γίνεται ένα με το βελούδινο ρούμι. Τα δυο ταίρια παίζουν στις ίδιες εντάσεις και δημιουργούν ένα umami αποτέλεσμα. Φτάσαμε στο φινάλε με ένα εκ πρώτης όψης αναπάντεχο δίδυμο. Το Mezcal με μους φράουλας, ξύσμα lime και σοκολάτα. Τελικά, οι πολύ δυνατοί παρτενέρ φράουλα-σοκολάτα και οι καπνιστές νότες του mezcal, έβγαλαν μια μαγική ισορροπία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

'Paradiso': Sustainability σε ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου

Το εμβληματικό σποτ της Βαρκελώνης βλέπει σε μια πιο βιώσιμη μπάρα μέσω (και) του Paradiso Sustainability Summit.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/04/2024

Ο DJ Ravin για ένα τελευταίο ανοιξιάτικο session στο "Athenee"

Ο διάσημος DJ από το Παρίσι αναμένεται να μάς ταξιδέψει ξανά με τις μουσικές του επιλογές στα κορυφαία μπαρ για τα οποία η πόλη φημίζεται.

Οι KAS:ST ξανά στην Αθήνα με ένα εντυπωσιακό audio-visual πρότζεκτ

Το SEDS Lifestyle παρουσιάζει ένα εκρηκτικό lineup στο "Universe Warehouse".

5.475 ημέρες 'Baba Au Rum': Ένα μπαρ για τον κόσμο

Δημιουργικότητα και fun, ρούμια και κοκτέιλ, προσωπικότητα και έξω καρδιά. Ένα από τα πιο επιδραστικά μπαρ της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα της παγκόσμιας μπάρας, κλείνει μία δεκαπενταετία ζωής.

Στις αθηναϊκές παμπ πριν και μετά την St. Patrick's Day

Το αντίστοιχο του ιταλικού εστιατορίου σε μπαρ, είναι η παμπ. Ευτυχώς, υπάρχουν και στην πόλη αρκετά από εκείνα ακριβώς τα μέρη με τη χαλαρή ατμόσφαιρα, τις ένοχα απολαυστικές λιχουδιές και τη μονίμως ρέουσα μπύρα.

Μετά το 'Line', έρχεται το 'Walk In Athens'

Η ομάδα του πρωτοποριακού αθηναϊκού μπαρ παρουσιάζει προσεχώς ένα ακόμη πολύ ιδιαίτερο ολοήμερο κόνσεπτ.

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος αναβιώνει το "Studio 54" στο "Athenee"

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος φέρνει τον μύθο του νεοϋορκέζικου κλαμπ στην καρδιά της Αθήνας, για ένα one night only event